foto: LETA
Rīgas "Dinamo" zaudē līgas divu vājāko komandu duelī
Kontinentālās hokeja līgas spēle starp Rīgas "Dinamo" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandām ''Arēnā Rīga''.
Hokejs
2020. gada 7. novembris, 18:25

Rīgas "Dinamo" zaudē līgas divu vājāko komandu duelī

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" sestdien četru mājas spēļu sēriju divu līgas vājāko komandu duelī uzsāka ar zaudējumu Ņižņekamskas "Ņeftehimik", zaudējumu sēriju pagarinot līdz desmit.

"Dinamo" piekāpās "Ņeftehimik" ar 1:3 (0:1, 1:2, 0:0).

Vārtus "Dinamo" labā guva Zeks Mičels.

Rezultātu 28 sekundes pirms pirmā pārtraukuma viesi atklāja vairākumā, kad noraidīts bija Mārtiņš Dzierkals. Ripa vārtu priekšā atlēca pie Rafaela Bikmuļļina, kurš to iemeta vārtos.

Periods beidzās ar 0:1, kaut gan mājinieki pārspēja viesus pēc metieniem pa vārtiem ar 14:6.

Otrā perioda vidū rīdziniekiem vajadzēja 23 sekundes, lai vairākumā atspēlētos. Pēc Meta Vaita un Pāvela Černova piespēlēm no vārtu priekšas izcēlās Mičels.

Neilgi pēc tam Ņižņekamskas hokejisti atbildēja ar diviem vārtiem 64 sekunžu laikā, vārtus gūstot Bulatam Šafiguļļinam un Liboram Hudāčekam.

Pēc trešajiem zaudētajiem vārtiem Aleksandru Lazušinu Rīgas vienības vārtos nomainīja Staņislavs Gaļimovs, kurš atlikušajā laikā palika "sausā".

Iespēju atspēlēties pēdējā trešdaļā vēl vairāk samazināja Džeisī Lipona un Laura Dārziņa noraidījumi.

12.novembrī mājās paredzēts mačs ar "Soči" komandu, divas dienas vēlāk vajadzēs krustot nūjas ar Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet 16.novembrī sērija noslēgsies ar dueli pret Gunāra Skvorcova pārstāvēto Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Iepriekšējo mājas spēli "Dinamo" aizvadīja 14.oktobrī, bet pēc tam Covid-19 uzliesmojuma dēļ teju divas nedēļas pavadīja pašizolācijā. Rīgas komanda šosezon piedzīvojusi divus Covid-19 uzliesmojumus.

Pēc atgriešanās no karantīnas "Dinamo" devās izbraukumā, ar neierastu sastāvu četrās spēlēs ciešot četrus zaudējumus un iekrājot vārtu bilanci 3:18. Rīdzinieki cietuši deviņus zaudējumus pēc kārtas un pēdējo divu mēnešu laikā svinējuši tikai vienu uzvaru.

Neveiksmju joslā ir arī "Ņeftehimik", kas pirms mača Rīgā bija piedzīvojusi sešus zaudējumus pēc kārtas. 

Abas komandas savā starpā līdz sestdienai bija tikušās 23 reizes, Rīgas komandai uzvarot 14 mačos, 12 no tiem - pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā gan abās spēlēs pārāki bija Ņižņekamskas hokejisti.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" pārtraukusi līgumattiecības ar uzbrucējiem Gintu Meiju un Miķeli Rēdlihu. Meijam šī bija 13.sezona "Dinamo", šajā laikā pārstāvot tikai Rīgas klubu, bet Rēdlihs aizvadīja savu 11.sezonu rīdzinieku sastāvā.

Rīgas "Dinamo" ar septiņiem punktiem 18 spēlēs ieņem pēdējo vietu KHL čempionātā, kamēr "Ņeftehimik" ar 14 punktiem 21 mačos Austrumos pakāpās uz priekšpēdējo 11.pozīciju, uz pēdējo vietu Austrumos nobīdot Pekinas klubu, kuram ir divi punkti mazāk.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.