foto: AP/Scanpix
Noteiksim Latvijas sporta izcilniekus: sācies "Trīs Zvaigžņu balvas 2020" tautas balsojums
Elvis Merzļikins pretendē pat uz divām balvām: gada sportistu un gada izrāvienu sportā.
Citi sporta veidi
2020. gada 6. novembris, 16:55

Noteiksim Latvijas sporta izcilniekus: sācies "Trīs Zvaigžņu balvas 2020" tautas balsojums

Jauns.lv / LETA

Desmit nominācijās sācies "Trīs Zvaigžņu balvas" tautas balsojums par 2020.gada Latvijas labākajiem sportistiem, vēsta Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šogad Latvijas sportā tika ieviests jauns koncepts sasniegumu godināšanā - "Trīs Zvaigžņu balva". Pirmo reizi liela nozīme uzvarētāju noteikšanā būs sabiedrības viedoklim. Līdz ar to interneta mājaslapā "triszvaigznubalva.lv" ir sācies tautas balsojums par desmit nominācijām, kas noslēgsies 29. novembrī.

Nominantus pirmajā kārtā varēja izvirzīt plašs sporta nozares profesionāļu loks, tajā skaitā 94 Latvijā atzītās sporta veidu federācijas, sporta organizācijas un biedrības, kā arī 30 Latvijas sporta žurnālisti. Žūrijas komisija apstiprināja nominantu sarakstus un virzīja tos tālāk balsojuma otrajai kārtai - tautas balsojumam.

"Trīs Zvaigžņu balva 2020" uzvarētājus 10 nominācijās noteiks balsojums, kur 50% sastādīs sabiedrības viedoklis, bet atlikušos 50% veidos sportistu un sporta žurnālistu balsojums. Ikviens interesents tiek aicināts atbalstīt savu sporta zvaigzni, balsojot vienu reizi dienā no vienas e-pasta adreses.

Sporta sabiedrības sasniegumu godināšanas pasākumu "Trīs Zvaigžņu balva 2020" ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) atbalstu organizē vadošās Latvijas sporta organizācijas - LOK, Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) un Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP).

Par gada sportisti kļūs Anastasija Sevastova, Aļona Ostapenko (abas - teniss), Baiba Bendika (biatlons), Līna Mūze (vieglatlētika) vai Patrīcija Eiduka (slēpošana).

Gada sportista balvai nominēts Dainis Krištopāns (handbols), Elvis Merzļikins (hokejs), Kristaps Porziņģis (basketbols), Mairis Briedis (bokss) un Toms Skujiņš (riteņbraukšana).

Par gada treneri kļūs Avo Kēls (volejbols), Dmitrijs Šiholajs (bokss), Mihails Koņevs (futbols) vai Sandis Prūsis (bobslejs).

Uz gada sporta komandas nosaukumu pretendē Latvijas ratiņkērlinga izlase, Latvijas vīriešu handbola izlase un Latvijas vīriešu volejbola izlase.

Savukārt gada sporta komanda individuālajos sporta veidos būs Latvijas bobsleja divnieku ekipāža - Oskars Ķibermanis/Matīss Miknis, Latvijas kamaniņu sporta izlase - Kendija Aparjode/Kristers Aparjods/Andris Šics/Juris Šics vai Latvijas sieviešu tenisa izlase - Aļona Ostapenko/Anastasija Sevastova/Diāna Marcinkēviča/Daniela Vismane.

Uz labākā paralimpiskā sportista titulu pretendē Aigars Apinis, Diāna Dadzīte (vieglatlētika), Arturs Klots (parabobslejs) un Poļina Rožkova (ratiņkērlings).

Gada izrāviens sportā var būt Dāvim Bertānam (basketbols), Elvim Merzļikinam (hokejs) vai Kārlim Ozoliņam (teniss).

foto: EPA/Scanpix
Interesanti, ka pagājušā gada Latvijas gada sportistu Martins Dukurs šogad nemaz nav iekļuvis finālistu pieciniekā, lai gan viņš kļuva par Eiropas čempionu un triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā.

Par gada notikumu sportā tiks pasludināts Eiropas čempionāts pludmales volejbolā Jūrmalā, Maira Brieža cīņa Pasaules Boksa supersērijas finālā, Soču olimpisko spēļu zelta medaļu pasniegšanas ceremonija bobslejā Siguldā vai trīs pasaules čempionāta posmi motokrosā Ķegumā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Uz gada sporta federācijas nosaukumu pretendē Latvijas Basketbola savienība, Latvijas Motosporta federācija, Latvijas Orientēšanās federācija un Latvijas Volejbola federācija.

Savukārt gada sporta pašvaldība būs Jēkabpils pilsētas dome, Jūrmalas pilsētas dome, Madonas novada pašvaldība, Rēzeknes pilsētas dome vai Valmieras pilsētas dome.

"Trīs Zvaigžņu balva" ir Latvijas augstākais apbalvojums sportā.

Svinīgajā "Trīs Zvaigžņu balvas" pasniegšanas ceremonijā bez jau pieminētajām desmit nominācijām balva tiks pasniegta arī nominācijā Sporta pedagogs/-ģe (nosaka IZM) un Mūža ieguldījums sportā (izvirza un apstiprina žūrijas komisija).