foto: Dinamoriga.lv
19 gadus vecais vārtsargs Ēriks Vītols par debiju KHL: "Katra kļūda tiek pamanīta"
Ēriks Vītols savā debijas spēlē atvairīja 33 no 36 metieniem.
Hokejs
2020. gada 29. oktobris, 11:26

19 gadus vecais vārtsargs Ēriks Vītols par debiju KHL: "Katra kļūda tiek pamanīta"

Jauns.lv / LETA

Pēc Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" trešdienas 0:3 zaudējuma viesos Minskas "Dinamo" Rīgas kluba rindās KHL debitējušais vārtsargs Ēriks Vītols uztraukumu juta tikai līdz pirmajam atvairītajam metienam, kluba tīmekļa vietnē citēta hokejista saruna trešdien ar kluba preses dienesta pārstāvi.

Covid-19 ietekmētās Rīgas komandas vārtos debitēja 19 gadus vecais vārtsargs Vītols, savā pirmajā KHL spēlē atvairot 33 metienus.

"Sajūtas pirmajā spēlē bija tiešām lieliskas. Žēl, ka zaudējām, bet savu pirmo KHL spēli es noteikti izbaudīju," klubs citē hokejistu. "Atliek apturēt pirmo ripu, un satraukums pāriet. Paldies treneriem par man doto uzticību sevi pierādīt. Ceru, ka būs vēl iespējas."

Vārtsargs bija pārsteigts par uz viņa vārtiem izdarītajiem 36 metieniem:  "Pirms spēles negaidīju, ka būs tik daudz. Bet es jutos labi - biju gatavs spēlei. Komandasbiedri visu laiku atbalstīja un palīdzēja."

Vītols, salīdzinot KHL ar Jaunatnes hokeja līgu (MHL), kur viņš ikdienā spēlē hokeja kluba "Rīga" rindās, no atšķirībām kā pirmo atzīmē spēlētāju gudrību laukumā.

"Katra kļūda tiek pamanīta, viss notiek ļoti lielā ātrumā. Ne mirkli nedrīksti atslābināties, jo tad sekos kļūda," saka hokejists. "Un šeit spēlētāji ir ļoti meistarīgi. Vārtu gūšanas momenti tiek izveidoti zibenīgi. Vairākuma izspēlē piespēles ir precīzas, un seko ļoti spēcīgs metiens. Tomēr maču es ļoti izbaudīju."

Rīdziniekiem tas bija sestais zaudējums pēc kārtas.

Jau ziņots, ka Latvijas galvaspilsētas komanda nav atguvusies no otrā Covid-19 uzliesmojuma komandā, un pirmajā izbraukumā pēc karantīnas rīdziniekiem līdzi nedevās vairāki pamatsastāva spēlētāji, kuri aizvietoti ar MHL vienības "Rīga" hokejistiem. Lai gan komandā ir seši vārtsargi, trešdien vārtos nācās stāties 19 gadus vecajam Vītolam, bet rezervē bija divus gadus jaunākais Artjoms Ļeščenko.

Arī pretiniekiem ripas ķēra gados jauns vārtsargs - vien 18 gadus vecais Aleksejs Kolosovs.

Tāpat izbraukumā nedevās komandas galvenais treneris Pēteris Skudra, kura pienākumus šajā nogrieznī pilda Dmitrijs Parhomenko, bet viņam palīdz Andrejs Kudins un "Rīgas" galvenais treneris Valērijs Kuļibaba.

Otrdien komanda ar līgumreisu devās sezonas ceturtajā izbraukumā pa maršrutu Rīga - Minska - Čeļabinska - Jekaterinburga - Nursultana - Rīga.

Izbraukumā Rīgas "Dinamo" devušies vārtsargi: Ēriks Vītols, Aleksandrs Lazušins, kurš komandai pievienosies Čeļabinskā, kā arī fārmkluba "Zemgale"/LLU ripu ķērājs Artjoms Ļeščenko; aizsargi - Morgans Eliss, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle, Ondržejs Vitāseks, Endrū O'Braiens, Ernests Ošenieks, Rīss Skārlets, Tonijs Sunds; uzbrucēji - Miķelis Rēdlihs, Zeks Mičels, Gints Meija, Emīls Ģēģeris, Daniels Bērziņš, Patriks Zabusovs, Denis Paršins, Džeisī Lipons, Jevgeņijs Gračovs, Jānis Švanenbergs, Rūdolfs Polcs, Kārlis Bucenieks, Deniss Fjodorovs, Daņila Larionovs un Dāvids Levins.

Rīgas "Dinamo" ar septiņiem punktiem 14 spēlēs ieņem pēdējo vietu KHL čempionātā 23 komandu vidū.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.