foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Ar Kristīnes Vītolas 20 punktiem nepietiek, lai DVTK iekļūtu FIBA Eirolīgas pamatturnīrā
Latvijas izlases basketboliste Kristīne Vītola bija viena no labākajām Ungārijas komandas rindās.
Basketbols
2020. gada 28. oktobris, 17:41

Ar Kristīnes Vītolas 20 punktiem nepietiek, lai DVTK iekļūtu FIBA Eirolīgas pamatturnīrā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketboliste Kristīne Vītola trešdien guva 20 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas kvalifikācijas spēlē, taču ar to nebija gana, lai viņas pārstāvētā Ungārijas komanda Miškolcas DVTK svinētu uzvaru un iekļūtu pamatturnīrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

DVTK Izmitā notikušajā mačā ar rezultātu 68:85 (17:19, 15:21, 14:24, 22:21) gana pārliecinoši piekāpās vietējai "Belediyespor" komandai, kas iekļuva Eirolīgas pamatturnīrā.

Vītola laukumā pavadīja 33 minūtes un 53 sekundes, grozā raidot septiņus no 15 divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un visus trīs soda metienus.

Tāpat viņa izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, vienu reizi pārkāpa noteikumus un iekrāja 20 efektivitātes koeficienta punktus.

Latviete bija rezultatīvākā DVTK komandā, bet pretiniecēm ar 20 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām izcēlās Klarisa dus Santusa.

Izmitas komanda pamatturnīra A grupā spēkosies ar Elīnas Babkinas pārstāvēto Orenburgas "Nadežda", Kurskas "Dinamo" (abas - Krievija) un Salamankas "Permfumerias Avenida" (Spānija). Tikmēr Miškolcas basketbolistes starptautisko sezonu turpinās FIBA Eirokausā.

Vēlāk savu pretinieci apakšgrupā noskaidros arī Latvijas titulētākā sieviešu basketbola komanda "TTT Rīga". C grupas miniturnīru uzņems kāda no kvalifikāciju pārvarējušajām komandām - Žironas "Spar Citylift" (Spānija) vai Sfintu Georges "ACS Sepsi SIC" (Rumānija).

Bez "TTT Rīga" komandas un kvalifikācijas veiksminieces C grupā spēlēs arī titulētā Krievijas vienība Jekaterinburgas UGMK un Itālijas klubs Skio "Famila".

Tikmēr B grupā spēles uzņems Turcijas komanda Stambulas "Fenerbahce", kurai pretī stāsies Prāgas ZVVZ USK (Čehija), Lionas ASVEL (Francija) un Gundara Vētras trenētā Gdiņas "VBW Arka" (Polija). Savukārt C grupā Ungārijas pilsētā Šopronā vietējā "Sopron" spēkosies ar Anetes Šteinbergas pārstāvēto Stambulas "Galatasaray" (Turcija), kā arī diviem Francijas klubiem - Buržas "Tango" un "Basket Landes".

Pirmā apļa spēles notiks no 29.novembra līdz 5.decembrim, bet otrā apļa mači varētu notikt no 17. līdz 23.janvārim.

FIBA valde septembrī lēma, ka Eirolīgas turnīrā tiks mainīts izspēles formāts. Šāds lēmums pieņemts, vērtējot Covid-19 izplatību Eiropā, kā arī par prioritāti nosakot spēlētāju un pārējo iesaistīto personu drošību.

Jaunā izspēles kārtība nosaka, ka kvalifikācijas turnīrs notiks vienā pilsētā ar vienu spēli. Savukārt grupu turnīrā komandas tiks sadalītas četrās grupās pa četrām katrā.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas neturpinās cīņu līmeni zemākajā Eirokausā. Tikmēr ceturtdaļfināla spēles notiks vienā arēnā, komandām aizvadot tikai vienu spēli. Ceturtdaļfināli plānoti 14.-20.martā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ceturtdaļfināla uzvarētājas turnīru turpinās "Final 4".