foto: Edijs Pālens/LETA
Pēc jauniem Covid-19 gadījumiem KHL atceļ divas spēles ar "Jokerit" līdzdalību
Pēc pozitīvajām analīzēm "Jokerit" komanda vēlreiz ir spiesta ievērot karantīnu.
Hokejs
2020. gada 23. oktobris, 16:52

Pēc jauniem Covid-19 gadījumiem KHL atceļ divas spēles ar "Jokerit" līdzdalību

Jauns.lv / LETA

Pēc vēl četriem jauniem Covid-19 saslimšanas gadījumiem Jāņa Kalniņa pārstāvētajā Helsinku "Jokerit" komandā, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība nolēmusi pārcelt divas spēles, ziņo KHL.

Līgas izplatītajā paziņojumā teikts, ka četri saslimšanas gadījumi ar Covid-19 "Jokerit" komandā noteikti pēc atgriešanās no izbraukuma. Pēc pozitīvajām analīzēm visa komanda vēlreiz ir spiesta ievērot karantīnu.

Šī iemesla dēļ KHL atcēla "Jokerit" spēli pret Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Maskavas apgabala "Vitjaz", kuras rindās spēlēs Kaspars Daugaviņš. Šīm spēlēm bija jānotiek attiecīgi 26. un 28.oktobrī.

"Jokerit" izbraukumā aizvadīja trīs spēles. Pretiniekos bija Novosibirskas "Sibirj", Habarovskas "Amur" un Nursultanas "Baris". Savukārt 30.oktobrī viesos bija jātiekas ar "Soči" komandu. Gadījumā, ja "Jokerit" karantīnā būs jāpavada 14 dienas, Somijas klubs nevarēs aizvadīt spēli arī pret Čerepovecas "Severstaļ", kas plānota 1.novembrī.

KHL vēl lems par šo spēļu turpmāko likteni.

Piektdien līgas prezidents Aleksejs Morozovs norādīja, ka gadījumā, ja kādā no valstīm tiks slēgtas robežas, "Jokerit" un Rīgas "Dinamo" mājas spēles, visticamāk, nāksies aizvadīt Krievijā. Tāpat viņš norādīja, ka līgas vadība neizskata iespēju uz brīdi apturēt čempionātu vai saīsināt spēļu skaitu.

Jau ziņots, ka "Jokerit" 11.septembrī pēc Somijas valdības lēmuma bija spiesta ievērot 14 dienu karantīnu, jo kluba pēdējās pretinieces Ņižņekamskas "Ņeftehimik" rindās četrām personām noteica saslimšanu ar Covid-19.

"Jokerit" ar 21 punktu 15 spēlēs Rietumu konferencē ieņem ceturto vietu.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu konferencēs. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.