foto: Edijs Pālens/LETA
Žoržs Tikmers tiešsaistes konferencē uzsver sporta nepieciešamību bērnu ikdienā
Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Žoržs Tikmers.
Citi sporta veidi
2020. gada 20. oktobris, 12:02

Žoržs Tikmers tiešsaistes konferencē uzsver sporta nepieciešamību bērnu ikdienā

Jauns.lv

"Sports ir ļoti nozīmīgs faktors, kas veicina bērna veselību, pilnveido bērna personību un dod motivāciju iet uz mērķiem," Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotajā tiešsaistes konferencē izteicies LOK prezidents Žoržs Tikmers.

Jauns.lv jau vēstīja, ka LOK 20. oktobrī rīko tiešsaistes konferenci “Bērnu un jauniešu sports Latvijā: kāda ir jaunā realitāte?”. Sportam ir būtiska nozīme bērnu labsajūtas veicināšanā un personības attīstībā. Taču kā mainās spēles noteikumi, mainoties situācijai Latvijā un pasaulē? Atbildes uz jaunajiem izaicinājumiem tiek meklētas šajā konferencē.

Covid-19 ieviestie ierobežojumi, digitālās inovācijas, sociālo tīklu ēra un pārmaiņas izglītības sistēmā ietekmē sportu un visus, kas ar to saistīti. Lai palīdzētu pedagogiem un vecākiem vieglāk orientēties jaunajā situācijā, LOK aicina ieklausīties ekspertu viedokļos un padomos un kopā noteikt sporta attīstības tendences bērnu izglītībā.

Konference notik otrdien, 20. oktobrī, plkst. 10.00–14.00 tiešraidē LOK "YouTube" kanālā “OlimpiadeLV” un "Facebook" profilā.

Programmā:
-    Cik liela ir sporta nozīme bērna vērtību sistēmas veidošanā un personības attīstībā? Kāda ir pieaugušo loma piemēra radīšanā un ko nozīmē kopā sportošana ģimenē?
-    Uzturs kā rīks veselības problēmu mazināšanai un pašsajūtas uzlabošanai. Kustīgs dzīvesveids kā preventīvs līdzeklis cīņā ar veselības problēmām. Sporta nozīme bērna fiziskās un mentālās veselības veicināšanā.
-    Viedo tehnoloģiju un digitalizācijas lomas pieaugums ikdienā un sportā.
-    Pārmaiņas sporta izglītības sistēmā laika gaitā, kompetenču izglītības integrēšana sporta stundās, labās prakses piemēri skolās un jaunumi projekta “Sporto visa klase” norisē.

Dalībnieki:
-    Žoržs Tikmers, LOK prezidents,
-    Aigars Fadejevs, olimpiskais vicečempions soļošanā,
-    Dainis Dukurs, skeletona treneris,
-    Uvis Helmanis, basketbola treneris,
-    Olga Ļubina, uztura speciāliste,
-    Agneta Liepājniece, fizioterapeite, raidījuma "Hat Trick" vadītāja,
-    citi Latvijas sportisti, veselības un labsajūtas eksperti, projekta “Sporto visa klase” dalībnieki un atbalstītāji.