foto: LETA
"Dinamo" atspēlējas pēc ripas raidīšanas savos vārtos, taču "bullīšos" zaudē "Lokomotiv"
Kontinentālās hokeja līgas spēle starp Rīgas "Dinamo" un Jaroslavļas "Lokomotiv"
Hokejs
2020. gada 14. oktobris, 20:50

"Dinamo" atspēlējas pēc ripas raidīšanas savos vārtos, taču "bullīšos" zaudē "Lokomotiv"

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" trešdien savā laukumā pēcspēles metienos piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv", kuru šajā turnīrā pēdējo reizi uzvarēt izdevās pirms nepilniem diviem gadiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgas "Dinamo" savā pirmajā no trim mājas spēlēm trešdien "Arēnā Rīga" pēcspēles metienos ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 0:2) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv".

Vārtus rīdzinieku labā guva Pāvels Černovs un Jevgeņijs Gračovs.

Vadībā mājinieki vairākumā izvirzījās 27.minūtē, kad pēc Toni Sunda piespēles Meta Vaita uzmetienam vārtu virzienā trajektoriju pamainīja Černovs, atklājot rezultātu - 1:0.

Jau pēc 14 sekundēm neuzmanīgas atspēles savā zonā rezultātā pie precīza metiena tika Arturs Kajumovs - 1:1. Rīdzinieku vārtos kļūdījās Iļja Proskurjakovs, kas atstāja brīvu vārtu tuvējo stūri.

43.minūtē pretuzbrukumā vadībā izvirzījās viesi, Rīsam Skārletam pārtraucot "Lokomotiv" piespēli ar ripas ieraidīšanu savos vārtos. Vārtu guvums gan tika ieskaitīts Magnusam Pējervi-Svensonam.

54.minūtē izlīdzinājumu mājinieku labā pretuzbrukumā guva Gračovs, kurš nodemonstrēja filigrānu individuālo meistarību. Vispirms viņš laukuma labajā malā apspēlēja viesu aizsargu Antonu Mališevu, bet pēc tam - arī vārtsargu Edvardu Paskvali, raidot ripu vārtos ar atsitienu no vārtu stabiņa.

Vairākumā, uz noraidīto soliņa sēžot Konstantinam Komarekam, viesiem bija vismaz divas teicamas vārtu gūšanas iespējas, taču veiksme bija "Dinamo" pusē, pamatlaikam beidzoties ar 2:2.

Arī pagarinājumā bīstamāki momenti veidojās pie mājinieku vārtiem, taču rezultāts nemainījās - 2:2.

Otrajā pēcspēles metienu sērijā Mets Vaits norībināja viesu vārtu konstrukciju, taču ripa vārtos lidoja tikai pēc viesu metieniem. Abās pēdējās sērijās Proskurjakovu apmānīja un no kreisās puses vārtus iemeta Jegors Korškovs un Vladimirs Tkačovs, ļaujot uzvarētāju lomā jaroslavļiešiem no Rīgas aizbraukt arī trešdien.

"Dinamo" iepriekš četras spēles aizvadīja izbraukumā un tikai vienā no tām izcīnīja punktus. Izbraukuma pirmajās trīs spēlēs piedzīvoti zaudējumi pret Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz" (1:6), pret otru Rietumu konferences vājāko klubu "Soči" (2:4), bet Helsinku "Jokerit" nācās kapitulēt ar 1:4. Pēdējā mačā pret Minskas "Dinamo" zaudējums piedzīvots "bullīšos" - 3:4.

Iepriekš rīdziniekiem spēles nācās aizvadīt bez 11 pamatsastāva spēlētājiem, kuru vidū bija arī četri leģionāri, kā arī tādi vietējie spēlētāji Gints Meija, Miķelis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks un Kristaps Zīle.

Trešdienas duelī laukumā nedevās kanādieši Džeisī Lipons un Endrū O'Braiens, krievs Deniss Paršins, kā arī pieci latvieši - Zīle, Patriks Zabusovs, Rēdlihs, Sotnieks un Daniels Bērziņš.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Lokomotiv" komanda pēdējos četros dueļos ar 5:0 uzvarēja "Vitjaz", papildlaikā ar 2:1 un 3:2 attiecīgi Maskavas "Spartak" un Maskavas "Dinamo", bet pēdējā duelī ar 4:2 uzvarēta Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit".

"Lokomotiv" komandai septembrī pēc vairākiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem nācās pavadīt laiku karantīnā, bet šobrīd kluba rīcībā ir teju vai visi hokejisti.

Abas komandas KHL čempionātā pirms trešdienas savā starpā bija tikušās 29 reizes, no kurām desmit reizēs uzvaru izcīnījusi "Dinamo". Pagājušajā sezonā klubi tikās divas reizes, abās pārākiem esot "Lokomotiv" hokejistiem.

KHL čempionātā "Dinamo" trešdienas pretiniekus pēdējo reizi uzvarēja 2018.gada 1.novembrī. Toreiz rīdzinieki mājās bija pārāki ar 3:2. Šajā spēlē vārtus guva arī Rēdlihs un Meija.

Pēc spēles ar "Lokomotiv" Rīgas klubs tiksies ar "Vitjaz" un Magņitogorskas "Metallurg", bet pēc tam rīdziniekus sagaida sešu izbraukumu spēļu sērija.

"Dinamo" ar septiņiem punktiem 13 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 11 Rietumu konferences komandām, visā līgā apsteidzot tikai Pekinas "Kuņluņ Red Star", kamēr Jaroslavļas vienība ar 21 punktu 15 dueļos ir trešā.

Iepriekš jau ziņots, ka ar Covid-19 "Dinamo" tika inficējušies deviņi hokejisti un divi personāla darbinieki.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.