foto: Zumapress/Scanpix
Latvijas labākajiem tenisistiem kritums pasaules rangā
Anastasija Sevastova WTA rangā zaudējusi astoņas pozīcijas.
Citi sporta veidi
2020. gada 12. oktobris, 11:37

Latvijas labākajiem tenisistiem kritums pasaules rangā

Jauns.lv / LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien atjaunotajā WTA rangā zaudējusi sešas pozīcijas, kā rezultātā viņa šobrīd atrodama 54. pozīcijā, kamēr valsts pirmā rakete Aļona Ostapenko atkāpusies uz 44. vietu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sevastova septembra beigās paziņoja, ka kājas muskuļa traumas dēļ nepiedalīsies "French Open", tādējādi bija zināms, ka pērn izcīnītos 240 punktus viņai neizdosies aizstāvēt. Pirmdien noskaidrojies, ka neaizstāvētie punkti Sevastovai maksājuši sešas ranga vietas. Sevastovai šī sezona bija pagalam neveiksmīga, jo WTA tūrē viņai desmit spēlēs izdevās izcīnīt vienu uzvaru. Tā gūta "US Open" pirmajā kārtā, kad ar 6-3, 5-7, 6-4 izdevās pieveikt amerikānieti Koko Gofu.

Tikmēr Ostapenko pirms nedaudz vairāk nekā nedēļas Francijas atklātajā čempionātā sasniedza trešo kārtu, kur ar 4-6, 3-6 zaudēja spānietei Paulai Badosai Hibertai un par savu sniegumu nopelnīja 130 ranga punktus. Tas gan tenisistei neļāva pakāpties rangā, tieši pretēji - viņa zaudējusi vienu pozīciju un šobrīd ieņem 44. vietu.

Ostapenko šis bija trešais turnīrs pēc sezonas atsākšanās. Pēc zaudējuma Romas WTA "Premier 5" turnīra pirmajā kārtā Latvijas pirmā rakete tika līdz Strasbūras WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālam, kur, cīnoties ar vēdera sāpēm, zaudēja japānietei Nao Hibino. Šosezon WTA turnīros Ostapenko bilance ir septiņas uzvaras un seši zaudējumi.

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča rangā zaudējusi trīs vietas (263.), Daniela Vismane piecas (500.), bet Kamilla Bartone - vienu (924.). Margarita Ignatjeva nemainīgi atrodama 951. pozīcijā, Elza Tomase zaudējusi vienu vietu (1073.), taču Darjai Semeņistajai pēc veiksmīgā sniegums Monastirā izdevies sasniegt karjeras rekordu vienspēļu rangā - 1214. vieta.

Izmaiņas notikušas arī vadošajā desmitniekā. Pirmās trīs vietas nemainīgi aizņem austrāliete Ešlija Bārtija, Rumānijas pārstāve Simona Halepa, kā arī japāniete Naomi Osaka. "French Open" fināliste no ASV Sofija Kenina pakāpusies par divām vietām, piektā aiz viņas ir Jeļina Svitoļina no Ukrainas, bet čehiete Karolīna Plīškova zaudējusi divas pozīcijas - sestā. Kanādiete Bjanka Andresku saglabājusi septīto vietu, Petrai Kvitovai trīs pozīciju kāpums, bet pa vienai vietai zaudējušas Kiki Bertensa no Nīderlandes un Serēna Viljamsa no ASV, kura noslēdz vadošo desmitnieku.

Jaunā "French Open" čempione Iga Švjonteka no Polijas rangā pakāpusies par 37 vietām un atrodama 17. pozīcijā, kas 19 gadus vecajai tenisistei ir jauns rekords.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabājusi 19. vietu, Sevastova noslīdējusi trīs pozīcijas zemāk (167.), kamēr Marcinkēvičai četru vietu kritums (327.). Sešas ranga vietas zaudējusi Vismane (743.), bet divkārtējā Monastiras W15 dubultspēļu turnīra čempione Semeņistaja pakāpusies par 212 vietām un rangā aizņem sev rekordaugsto 823. pozīciju. Ignatjeva atkāpusies par trim vietām (913.), bet Bartone par četrām (1173.).

Tikmēr Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis atjaunotajā ATP rangā piedzīvojis astoņu vietu kritumu un šobrīd atrodams 173. pozīcijā.

Latvijas tenisists pēdējo reizi kortā devās pagājušajā nedēļā, kad Sanktpēterburgas ATP "World Tour 500" turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 6-4, 3-6, 6-7 (2:7) zaudēja mājiniekam Alenam Avidzbam. Kārtējā neveiksme Gulbim maksājusi astoņu vietu kritumu. Viņš šobrīd rangā ieņem 173. vietu, kas ir zemākais rādītājs kopš februāra, kad Gulbja vārds bija atrodams pat trešajā simtā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Gulbis 22. septembrī Francijas atklātā čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 3-6, 5-7 zaudēja itālim Marko Čekinato (ATP 110.), bet vēl iepriekš Romā nepārvarēja "Masters 1000" sacensību kvalifikācijas pirmo kārtu. Arī Kicbīeles ATP "World Tour 250" sacensībās sportists izstājās jau kvalifikācijas pirmajā kārtā, kā rezultātā pēdējā uzvara svinēta augusta un septembra mijā Ostravas "Challenger" turnīrā. Gulbis šosezon kortā dažāda līmeņa turnīros kopumā devies 33 reizes, no kurām uzvaru svinējis 22 gadījumos.

Lai arī aizvadītās nedēļas nogalē izdevās uzvarēt Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) M15 raudzes turnīrā, Mārtiņš Podžus rangā noslīdējis sešas vietas zemāk (456.), Kārlis Ozoliņš atkāpies par trim pozīcijām (dalīta 1089.), Artūrs Lazdiņš un Mārtiņš Rocēns par četrām (dalīta 1531.), kamēr Jānis Podžus atrodams dalītā 1562. vietā, jo zaudējis četras pozīcijas.

Vadošajā desmitniekā pirmās četras vietas aizvien ieņem serbs Novaks Džokovičs, "French Open" šī gada čempions no Spānijas Rafaels Nadals, austrietis Dominiks Tīms, kā arī Rodžers Federers no Šveices. Grieķis Stefans Cicips un krievs Daniils Medvedevs samainījušies ar vietām, Cicipam pakāpjoties uz piekto vietu, septītais aizvien ir vācietis Aleksandrs Zverevs, kamēr argentīnietis Djego Švarcmans piedzīvojis sešu pozīciju kāpumu.

Itālis Mateo Beretīni noslīdējis vietu zemāk, bet vadošajā desmitniekā ielauzies Andrejs Rubļevs, kuram divu pozīciju kāpums. Līdz ar Rubļeva ielaušanos desmitniekā aiz strīpas palikuši francūzis Gaēls Monfiss un spānis Roverto Bautista Aguts, kurš atkāpies par trim vietām.

Dubultspēļu rangā Latvijas tenisisti vietas tikai zaudējuši. Sešu pozīciju kritums Gulbim (471.), M.Podžus zaudējis septiņas vietas (510.), viņa brālis Jānis piecas (742.), kamēr Lazdiņš atrodams sešas pozīcijas zemāk - 1047. Sešas un astoņas vietas attiecīgi zaudējuši Rocēns (dalīta 1661.) un Artūrs Kuļibaba (dalīta 2196.).