foto: AFP/Scanpix
Kristaps Porziņģis pārcietis vēl vienu ceļgala operāciju
Dalasas "Mavericks" cer, ka Kristaps Porziņģis būs ierindā uz jaunās NBA sezonas sākumu.
Basketbols
2020. gada 10. oktobris, 01:33

Kristaps Porziņģis pārcietis vēl vienu ceļgala operāciju

Jauns.lv

Latvijas slavenākais basketbolists Kristaps Porziņģis pārcietis vēl vienu ceļgala operāciju, vēsta viņa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā norādīts Dalasas "Mavericks" paziņojumā, Porziņģim izoperēts labais ceļgals, kura laterālā meniska savainojumu viņš guva NBA izslēgšanas spēļu sērijā pret Losandželosas "Clippers". Klubs norāda, ka Kristaps jau uzreiz pēc operācijas drīkstēs uzsākt rehabilitācijas procesu.

Pagaidām netiek minētas nekādas prognozes, kad latvietis varētu atsākt kontakta treniņus, tomēr autoritatīvajam Ziemeļamerikas sporta medijam ESPN avoti klubā norādījuši, ka "Mavericks" cer uz Kristapa dalību jau pirmajos komandas koptreniņos pirms jaunās sezonas. Pašlaik gan nav precīzas informācijas, kad varētu sākties nākamā NBA sezona, tomēr dažādi avoti vēsta, ka tas, visticamāk, varētu notikt ap Jauno gadu. Līdz ar to komandu koptreniņi diez vai sāktos īpaši agrāk par decembri.

Kristaps Porziņģis jau staigā bez kruķiem

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis divas nedēļas pēc ceļgala operācijas sācis pārvietoties bez kruķu ...

gallery icon
10

Jauns.lv jau vēstīja, ka sezonas noslēgumā sekmīgi spēlējošais Porziņģis "Mavericks" komandai varēja palīdzēt tikai pirmajos trīs no sešiem izslēgšanas spēļu mačiem pret "Clippers". Kā vēlāk atklāja Kristaps, viņš savainojumu guva jau sērijas pirmajā mačā.

Pagaidām netiek atklāts, vai operācija veikta Latvijā jeb kaut kur ārzemēs. Zināms vien tas, ka Kristaps pēdējās nedēļas pavadīja Latvijā cītīgi trenējoties un gatavojoties jaunajai sezonai. Lielu daļu savu treniņu viņš aizvadīja Jūrmalciemā.

Ieskats Porziņģu ģimenes villā Jūrmalciemā

Ieskats Porziņģu ģimenes villā Jūrmalciemā. Vietējie to jau iesaukuši par "Porziņģciemu".

gallery icon
32

Aizdomas, ka gūtais savainojums ir nopietnāks nekā sākotnēji šķitis, radās jau pēc pirmās izslēgšanas spēles, jo ceļgals bijis stīvs un nekustīgs, norādīja pats Porziņģis.

"Jau treniņos centos darīt kaut ko vairāk par skriešanu, taču medicīnas personāls man to neļāva darīt."

Kurzemnieks neslēpa, ka konkrētu diagnozi ceļgalam izdevies noteikt tikai pēc ceturtā mača. "Pēc ceturtās spēles veicām magnētisko rezonansi, kas arī parādīja, ka menisks ir plīsis. Traumu guvu pirmajā spēlē, bet pēcāk aizvadīju vēl divus mačus... Jau pirmajā duelī jutu, ka mans celis ir stīvs un negrib kustēties. Nemaz nezināju vai varēšu piedalīties otrajā spēlē, tomēr viss izdevās, taču pirms trešās spēles situācija bija pasliktinājusies, kas bija ļoti kaitinoši un nomācoši," detalizēti par gūto traumu stāstīja "Mavericks" līderis.

"Vēlāk jau apradu ar šo sajūtu un lūkojos nākotnē. Protams, nav viegli sēdēt malā un noskatīties, kā puiši cīnās, it īpaši šādā sērijā."

Kristaps Porziņģis pēc 610 dienām atgriežas NBA laukumos

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas spēlē Dalasas "Mavericks" rindās debitēja ar 18 gūtiem punktiem, ...

gallery icon
11

Sākotnēji tika cerēts, ka vienam no "Mavericks" līderiem izdosies iztikt bez ķirurģiskas iejaukšanās, iztiekot ar plazmorevitalizācijas injekcijām, tomēr tas nepiepildījās un nācās veikt operāciju.

Jau ziņots, ka šī Kristapam nebija pirmā ceļgala trauma, jo aizpērn Porziņģim plīsa krusteniskās saites kreisās kājas ceļgalā. Šīs traumas dēļ viņš izlaida iesākto sezonu un visu nākamo. Arī šosezon viņš izlaida desmit NBA spēles, jo juta sāpes labajā ceļgalā, kas tagad ticis izoperēts.

Trīs izslēgšanas spēlēs, kurās Porziņģis laukumā atradās jau no pirmajām minūtēm, latvieša rēķinā vidēji gūti 23,7 punkti, izcīnītas 8,7 atlēkušās bumbas, caurmērā nospēlējot 31,3 minūtes. Liepājnieks trijos izslēgšanas mačos grozam uzbruka ar 52,5% (21/40) precizitāti, bet no tālmetienu līnijas viņš realizēja 52,9% metienu (9/17). Tikmēr "sodiņus" viņš meta ar 87% precizitāti (20/23).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kristaps īpaši sekmīgi spēlēja pēc NBA sezonas atsākšanās saistībā ar Covid-19 pandēmiju, tiekot iekļauts NBA "burbuļa" otrajā simboliskajā izlasē.

Porziņģis NBA "burbulī" laukumā devies sešās spēlēs, kurās vidēji guva 30,5 punktus, izcīnīja 9,5 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,5 metienus. Izsēšanas turnīra mačos viņš bija sestais rezultatīvākais NBA spēlētājs, palīdzot "Mavericks" izcīnīt septīto vietu Rietumu konferencē un iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Šīs latvietim bija pirmās izslēgšanas spēles viņa NBA karjerā.