foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Arī WNBA otrajā finālspēlē uzvar Sietlas "Storm" komanda
Sietlas "Storm" līdere Breana Stjuarta.
Basketbols
2020. gada 5. oktobris, 10:36

Arī WNBA otrajā finālspēlē uzvar Sietlas "Storm" komanda

Jauns.lv / LETA

Arī Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) otrajā finālspēlē svētdien uzvaru svinēja Sietlas "Storm" komanda.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Storm" ar 104:91 (31:24, 17:18, 27:26, 29:23) uzvarēja Lasvegasas "Aces" un sērijā līdz trim uzvarām izvirzījās vadībā ar 2-0.

Sietlas komandas panākumu ar 22 punktiem kaldināja Breana Stjuarte, kamēr vēl pa 21 punktam uzvarā ieguldīja Ališa Klārka un Nataša Hovarda, kurai arī astoņas zem groziem izcīnītas bumbas. Savukārt Sjū Bērda tika pie "double-double" - 16 punkti un desmit rezultatīvas piespēles.

Otrā laukuma pusē Eiža Vilsone izcēlās ar 20 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, pa 17 punktiem pievienojot Emmai Kenonai un Endželai Makotrijai, kurai arī astoņas atlēkušās bumbas. Tikmēr astoņiem punktiem desmit rezultatīvas piespēles pievienoja Deniela Robinsone.

Sietlas "Storm", kas cīņā, pateicoties otram labākajam rādītājam pamatturnīrā, iesaistījās vien no pusfināla, šā gada izslēgšanas cīņās piecās spēlēs ne reizi nav zaudējusi, un nākamā cīņa otrdien var kļūt par pēdējo šajā sezonā.

Sietlas komandai šogad ir iespēja kļūt vien par trešo komandu, kas izcīnījusi četrus WNBA titulus. "Storm" iepriekš finālā uzvarējusi 2004., 2010. un 2018.gadā.

Šī gada pavasarī "Storm" pirmajā kārtā ar kopējo 11.numuru draftēja Kitiju Laksu, bet abas puses vienojās, ka latviete uz Ziemeļameriku dosies nākamgad.

Abām komandām šajā sērijā nākas iztikt bez nozīmīgām rezerves spēlētājām. "Aces" ceļgala traumas dēļ nevar palīdzēt šīs sezonas labākā rezerviste Derika Hembija, bet "Storm" sastāvā nav redzama Sami Vaitkomba, kura pameta WNBA "burbuli", lai būtu kopā ar savu sievu. Pārim plānots ģimenes pieaugums.

Pērn par WNBA čempionēm tika kronētas Vašingtonas "Mystics" basketbolistes.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās