Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Svaresa mēģinājums iegūt itāļu pasi nonācis policijas redzeslokā
foto: REUTERS/SCANPIX
Luiss Svaress.
Futbols

Svaresa mēģinājums iegūt itāļu pasi nonācis policijas redzeslokā

Jauns.lv / LETA

Urugvajas futbola izlases zvaigznes mēģinājums tikt pie Itālijas pases nonācis policijas redzeslokā, kas apgalvo, ka valodas eksāmenā konstatēti būtiski pārkāpumi.

Svaresa mēģinājums iegūt itāļu pasi nonācis polici...

Jau iepriekš ziņots, ka jaunais "Barcelona" treneris Ronalds Kūmans informējis Svaresu par to, ka futbolistam speciālista spēles stilā nebūs vieta, kā rezultātā viņš droši var izskatīt citu komandu piedāvājumus.

Urugvajietis pēdējā laikā tika saistīts ar Itālijas čempionvienību Turīnas "Juventus", bet, lai pievienotos klubam, futbolistam ir jāiegūst Eiropas savienības pase. "Juventus" šajā starpsezonā jau piesaistīja divus spēlētājus, kuri nav dzimuši Eiropā, kas nozīmē, ka transfēra loga limits jau ir izpildīts.

Svaresa sievai ir Itālijas pase, jo viņas tēvs savulaik emigrēja no Eiropas dienvidiem, bet Urugvajas izlases zvaigznei Perudžas pilsētas Ārzemnieku universitātē bija jāliek itāļu valodas eksāmens. Tikai pēc tam viņš var kandidēt uz Itālijas pasi.

"Izmeklēšanas rezultāti liecina, ka testa jautājumi ar kandidātu jau tika apspriesti iepriekš, kā arī gala vērtējums ielikts vēl pirms eksāmena norises," otrdien vēstīja Perudžas pilsētas policijas paziņojums. 

Tāpat policija konkrētajā augstskolā konfiscējusi vairākus dokumentus.

Svaress eksāmenu kārtoja ceturtdien, bet tiklīdz paklīda baumas par negodprātīgu rīcību, "Juventus" atsauca darījumu.