foto: Ekrānuzņēmums
Bedrītis/Reliņš Eiropas čempionāta pirmajā spēlē piekāpjas pasaules čempioniem no Krievijas
Latvijas duets Ardis Bedrītis un Arnis Reliņš
Citi sporta veidi
2020. gada 16. septembris, 11:46

Bedrītis/Reliņš Eiropas čempionāta pirmajā spēlē piekāpjas pasaules čempioniem no Krievijas

Jauns.lv / LETA

Latvijas duets Ardis Bedrītis un Arnis Reliņš trešdien Jūrmalā Eiropas čempionāta pirmajā grupu turnīra spēlē piekāpās pasaules čempioniem no Krievijas Vjačeslavam Krasiļņikovam un Oļegam Stojanovskim.

Ar 31.numuru izliktais Latvijas duets pirmajā B grupas spēlē ar 0-2 (15:21, 15:21) piekāpās turnīra otrajam numuram Krasiļņikovs/Stojanovskis.

Part trešo vietu savā grupā Latvijas duets ceturtdien cīnīsies ar 18.numuru no Francijas Ajs Kinsi/Arno Gotjē-Rats.

Bedrītis un Reliņš nedēļas nogalē finišēja dalītā piektajā vietā Pasaules tūres vienas zvaigznes posmā Viļņā.

Plkst.11 Bedrītim un Reliņam pirmajā laukumā C grupas spēlē sekos Mihails Samoilovs un Aleksandrs Solovejs (30.), kuri tiksies ar pasaules vicečempioniem no Vācijas - Jūliusu Toli un Klemensu Vikleru (3.).

Nepilnu stundu pēc Bedrīša/Reliņa spēles C grupā savu pirmo maču aizvadīja arī sacensību 30.numurs Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs.

Latvijas duets ar 0-2 (11:21, 13:21) zaudēja pasaules vicečempioniem no Vācijas - Jūliuss Tole un Klemenss Viklers (3.).

Pirmajā setā vācieši pēc 15.punkta jau bija vadībā ar 11:4, bet pēcāk atrāvās līdz 19:9 un izcīnīja drošu uzvaru spēle pirmajā nogrieznī. Otrajā setā Vācijas duets no pirmajiem septiņiem punktiem sešus paturēja pie sevis, bet turpinājumā latvieši pietuvojās līdz -3 (10:13). Tuvāk gan neizdevās pietuvoties, un Tole/Viklers otrā seta galotnē demonstrēja stabilu sniegumu, svinot pirmo panākumu Jūrmalā.

Vācieši ir teicamā sportiskajā formā, ko apliecina iekļūšana finālā nedēļas nogalē Nīderlandes pilsētā notikušajā "Kinf of the Court" turnīrā.

Plkst.12 laukumā vienlaicīgi dosies uzreiz divi pašmāju pāri. Plānoti pirmajā laukumā A grupā spēlēs Eiropas eksčempioni Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs (16.), kuri tiksies ar ziemeļu kaimiņiem no Igaunijas - Kusti Nelvaku un Martu Tīsāru (17.).

Samoilovs/Šmēdiņš Utrehtā pārvarēja pirmo grupu turnīra kārtu, bet igauņi nedēļas nogalē uzvarēja Viļņas turnīrā.

Tajā pašā laikā trešajā laukumā cīņā dosies Mārcis Jirgensons un Rinalds Aišpurs (27.), kuriem pretī stāsies pasaules eksčempioni - nīderlandiešu duets Aleksandrs Brouvers/Roberts Mēvsens (6.).

Jirgensons un Aišpurs Latvijas čempionāta fināla posmā ieņēma sesto vietu cīņā par 5.-8.vietu, kas speciāli vienīgo reizi sezonā Latvijas čempionāta posmā tika izcīnītas, lai noskaidrotu iespējamos dalībniekus Eiropas meistarsacīkstēs.

Nīderlandieši Utrehtā tāpat kā šī brīža labākais Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs iekļuva pusfinālā.

Turnīrā ar ceturto numuru izliktais duets Pļaviņš/Točs D grupā pirmajā laukumā dosies plkst.13, tiekoties ar tikko lieliski Utrehtā nospēlējušajiem Beļģijas volejbolistiem Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli (29.), kuri Utrehtā pusfinālā latviešus atstāja aiz muguras, finālā izcīnot ceturto vietu.

Tajā pašā laikā pret vēl vienām Eiropas volejbola leģendām - Eiropas eksčempioniem spāņiem Pablo Ereru un Adrianu Gaviru (9.) ceturtajā laukumā dosies Matīss Gabdulļins, kurš ceļazīmi uz sacensībām nopelnīja ar piekto vietu Latvijas čempionātā pārī ar Atvaru Vildi. Jūrmalā Gabdulļins spēlēs kopā Artūru Rinkeviču, kurš Eiropas U-20 čempionātā iepriekšējā nedēļā pārī ar Rūdolfu Stankeviču ieņēma sesto vietu. Latvijas volejbolisti izsēti ar 24.numuru.

Spāņu duets Utrehtā iekļuva pusfinālā.

Pēcpusdienā attiecību skaidrošanu turpinās sieviešu dueti, noslēdzot grupu turnīra fāzi.

Plkst.16 kā pirmās cīņā par trešo vietu centrālajā laukumā dosies Marta Ozoliņa un Luīze Skrastiņa (31.) B grupā, kuru pretinieces būs krievietes Jekaterina Birlova un Jevgeņija Ukolova (15.).

Uzvarētājas turpinās cīņu par medaļām izslēgšanas spēlēs, zaudētājām turnīrs būs beidzies. Tādi paši nosacījumi būs vēl diviem Latvijas duetiem.

Plkst.17 centrālajā laukumā G grupā dosies Krista Paegle un Kristīne Briede (26.), kuras tiksies ar Vācijas duetu Kima Bērensa/Sinja Tilmane, kuras izsētas ar desmito numuru.

Plkst.18 cīņā par trešo vietu F grupā Eiropas U-20 čempiones Anete Namiķe un Varvara Brailko (27.) tiksies ar Francijas duetu Aleksandra Župitē/Alina Šamero, kurš izsēts ar 22.numuru.

Visbeidzot plkst.19 centrālajā laukumā spēli sāks Eiropas čempiones Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras izliktas ar piekto numuru. Viņas cīņā par pirmo vietu spēlēs ar Krievijas sportistēm - Kseniju Dabižu un Darju Rudihu (21.).

Jau ziņots, ka otrdien dāmu konkurencē no Latvijas duetiem uzvaru izcīnīja tikai Kravčenoka/Graudiņa.

Šoreiz grupu turnīrā katra komanda nespēlē ar katru. Pirmās spēles uzvarētāji noskaidro uzvarētāju grupā, kas uzreiz iekļūst izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, bet zaudētāji - "lieko" komandu sacensību turpinājumā.

Eiropas čempionāts pludmales volejbolā Jūrmalā notiek no 15. līdz 20.septembrim. Turnīrs pa 32 pāriem vīriešu un sieviešu konkurencē pulcē labākos Eiropas pludmales volejbola vīriešu duetus no 15 valstīm un sieviešu pārus no 13 valstīm.

Turnīrs Covid-19 pandēmijas dēļ pretendē uz viena no sezonas spēcīgākajiem turnīriem dalībnieku ziņā statusu pasaulē.

Sieviešu turnīrā par galvenajām titula pretendentēm tiek uzskatītas šveicietes - Tanja Hīberli/Nina Bečarta un Joana Heidriha/Anuka Veržē-Deprē, olimpiskā čempione vāciete Laura Ludviga, kas spēlē pārī ar Margaretu Kozuhu, un nīderlandietes Sanne Kaizere un Madeleina Mepelinka un čehietes Marketa Slukova/Barbora Hermanova. Pašreizējās čempiones ir Graudiņa ar Kravčenoku.

Vīriešu konkurencē titulu aizstāv Maskavā uzvarējušie pasaules ranga līderi no Norvēģijas Annešs Mūls un Kristians Sērums. Uzvarēt grib pasaules čempioni no Krievijas Vjačeslavs Krasiļņikovs un Oļegs Stojanovskis, pasaules vicečempioni no Vācijas Jūliuss Tole un Klemenss Viklers, pasaules eksčempioni - nīderlandiešu duets Aleksandrs Brouvers/Roberts Mēvsens, olimpiskie vicečempioni no Itālijas Daniele Lupo/Paolo Nikolai un spāņu veterāni Eiropas eksčempioni Pablo Erera/Adrians Gavira, kā arī citi spēcīgi ārvalstu dueti.

Kaut gan olimpiskais rangs saistībā ar Covid-19 pandēmiju tika iesaldēts šī gada 16.martā, tradicionāli Eiropas čempionāts ir viens no turnīriem, kurā komandas cīnās par olimpiskā ranga punktiem.

Volejbolisti cīnās arī par kopējo balvu fondu 200 000 eiro apmērā.

Lēmums par sacensību organizēšanu Latvijā tika pieņemts Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) 2020.gada 7.jūlija valdes sēdē.

Iepriekšējā Eiropas čempionātā Jūrmalā 2017.gadā par vicečempioniem kļuva Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. 2017.gada augustā Šmēdiņš ar Samoilovu tika līdz finālam, kur piekāpās itāļiem Danielem Lupo un Paolo Nikolai, bet toreiz pārsteidzoši augsto piekto vietu izcīnīja Graudiņa un Kravčenoka, kā arī Mārtiņš Pļaviņš ar Haraldu Regžu.

Šogad Jūrmalā vajadzēja norisināties arī Pasaules tūres posma sacensībām, taču šis turnīrs koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārcelts uz nākamo gadu.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.