foto: USA Today Sports
"US Open" finālā sacentīsies Tīms un Zverevs
Dominiks Tīms šobrīd pasaules rangā ieņem trešo vietu.
Citi sporta veidi
2020. gada 12. septembris, 15:41

"US Open" finālā sacentīsies Tīms un Zverevs

Jauns.lv / LETA

Aleksandrs Zverevs no Vācijas un austrietis Dominiks Tīms piektdien Ņujorkā sasniedza "US Open" finālu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

27 gadus vecais Tīms, kurš turnīrā izlikts ar otro numuru, Artura Eša stadionā divu stundu 56 minūšu laikā ar 6-2, 7-6 (9:7) 7-6 (7:5) uzvarēja ar trešo numuru izlikto krievu Daņiilu Medvedevu, sasniedzot savu ceturto "Grand Slam" finālu.

Trešajā vietā pasaules rangā esošais Tīms spēlēs savu otro "Grand Slam" finālu pēc kārtas, finālā iekļūstot arī šī gada Austrālijas atklātajā čempionātā.

Tīms zaudēja arī "French Open" finālā 2018. un 2019.gadā.

Pusfinālā Tīms, izcīnīja punktus svarīgākajos brīžos, Medvedevam otrajā setā izšķērdējot 4:2 pārsvaru.

Krievijas tenisists trešajā setā servēja, kad rezultāts bija 5:3 viņa labā, taču austrietis uzvarēja 38 sitienu maratonā, atgūstot iespēju uzvarēt setu..

"Tas bija lielisks teniss mūsu abu izpildījumā," sacīja Tīms, kuram uzmanība tagad jāpievērš Zverevam.

"Mums ir lieliska draudzība un sāncensība. Tā ir patiešām pārsteidzoša lieta, ka mēs "Grand Slam" finālā stāsimies pretim viens otram," viņš piebilda.

Iepriekš ar piekto numuru izliktais Zverevs atspēlēja divu setu deficītu, uzvarot turnīra 20.raketi Pavlo Karenjo-Bustu no Spānijas un sasniedzot savu pirmo "Grand Slam" finālu.

23 gadus vecais vācietis triju stundu 23 minūšu laikā turpat Eša kortā uzvarēja ar 3-6, 2-6, 6-3, 6-4, 6-3.

Tā bija pirmā reize Zvereva karjerā, kad viņš uzvarēja pēc zaudētiem diviem setiem.

"Es skatījos uz tablo, kad biju zaudējis pirmos divus setus," sacīja Zverevs. "Es nespēju noticēt savām acīm. Spēlēju pusfinālā, it kā esmu favorīts, un man nav nekādu iespēju, es spēlēju tik slikti."

Pirmajos divos setos Zverevs pieļāva 36 nepiespiestās kļūdas, salīdzinot ar tikai 12 Karenjo-Bustas izpildījumā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Zverevs sāka samazināt savu kļūdu skaitu trešajā setā, uzlaboja servi un pārņēma spēles kontroli ar jaudīgākiem un precīzākiem sitieniem.

"Es sāku pa bumbu sist augstāk. Es sāku spēlēt agresīvāk," sacīja vācietis. "Esmu iekļuvis savā pirmajā "Grand Slam" finālā, un tas ir viss, kas ir svarīgi."

Karenjo-Busta piebilda, ka viņš ir zaudējis "lielu iespēju" iekļūt savā pirmajā "Grand Slam" finālā.

"Iekļuvu pusfinālā. Zinu, ka tas ir labs rezultāts, labs sniegums, bet šajā brīdī ir grūti," viņš teica žurnālistiem.

Zverevs kļūst par pirmo vācieti kopš 2003.gada Rainera Šutlera paveiktā Austrālijas atklātajā čempionātā, kurš sasniedzis "Grand Slam" finālu.

Neviens no abiem "US Open" finālistiem vēl ne reizi nav kronēts par "Grand Slam" turnīra uzvarētāju. Pēdējoreiz tas "Flushing Meadows" kortos 2014.gadā padevās horvātam Marinam Čiličam, uzvarot savā pirmajā "Grand Slam" turnīrā.

Traumas dēļ prestižajā turnīrā nestartē pieredzējušais šveicietis Rodžers Federers, bet iepriekš dalību atsauca arī spānis Rafaels Nadals, kurš "US Open" triumfēja pērn. Tikmēr ranga pirmais numurs Novaks Džokovičs astotdaļfināla spēlē nesportiskas rīcības dēļ tika diskvalificēts no turnīra.

Pirmo reizi kopš 2016.gada, kad ASV atklātajā čempionātā uzvarēja šveicietis Stens Vavrinka, par čempionu kļūs kāds cits bez lielā trio - Džokovičs, Nadals un Federers.

Ņujorka martā un aprīlī bija viena no vissmagāk cietušajām ASV pilsētām, kad Covid-19 epidēmija pārņēma ASV. Pagaidu slimnīca pat tika iekārtota ASV Tenisa centra iekštelpu laukumos.