foto: Paula Čurkste/LETA
Matīss Karro: "Jāpasakās kādam tur augšā, ka esmu uz savām kājam"
Motokrosa braucējam Matīsam Karro pēc smaga kritiena šī sezona ir beigusies un gaidāms vairākus mēnešus ilgs atveseļošanās laiks.
Citi sporta veidi
2020. gada 12. septembris, 08:05

Matīss Karro: "Jāpasakās kādam tur augšā, ka esmu uz savām kājam"

Māris Siliņš

Jauns.lv

Pirms nepilnām divām nedēļām Latvijas motokrosa zvaigzne Matīss Karro izcīnīja vienu no karjeras svarīgākajām uzvarām Vaidavas kausa izcīnā Apē, bet dažas dienas vēlāk piedzīvoja vienu no savas karjeras smagākajiem kritieniem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nedēļā starp Vaidavas kausa izcīņu un Latvijas čempionāta posmu Aizpute Karro aizvadīja ierastu treniņu Dobeles trasē, lai labāk sagatavotos kārtējām sacensībām , taču to nepabeidza. Smags kritiens, kuram dažas dienas vēlāk sekoja īss viņa pārstāvētās “MX Moduls” paziņojums par pirmā kakla skriemeļa lūzumu. Precizējot informāciju, kļuvis zināms, ka Karro ir lauzts pirmais kakla skriemelis, traumēts muguras disks, kā arī gūti smagi četru krūšu skriemeļu sasitumi.

“Jāpasakās kādam tur augšā, ka esmu uz savām kājām, varu staigāt un visu sajust. Manā karjerā bijuši daudz savainojumi, bet šī ir reize, kad dakteri neslēpj – esi dzimis laimes krekliņā. Kādu laiku ikdienā būs jāsadzīvo ar kakla šinu, muguras korseti, vismaz trīs mēnešus būs intensīva medicīniskā uzraudzība. Šī sezona ir galā,” sarunā ar Jauns.lv skumīgi atklāja Matīss Karro.

Par sportista karjeras tālakajiem pavērsiem Karro pagaidām nedomā un līdz nākamajam pavasarim tas arī nav iespējams. Matīsa pēdējā uzvara pagaidām paliks izcīnītais Vaidavas kauss Apē, no kurienes ir sportista dzimtas saknes.

“Vairākas reizes biju tuvu uzvarai Vaidavas kausa izcīņā, taču vienmēr kaut kas mazliet pietrūka. Ir daudz un dažādas sacensības, katram sportistam ir kādas savas īpašas. Man tādas ir Apē un tur es visvairāk sajutu to atbalstu trases malā. Visi gribēja, lai beidzot tieku pie uzvaras. Tā nāca sīvā cīņā un emocijas bija patiesas. Tie ir mani atbalstītāji, viņi mani mīl trases malā un es no sirds gribēju pateikt viņiem paldies,” emocionālu uzvaru joprojām ar prieku atceras Karro.

Latvijas čempionātā, no cīņas par zelta medaļu izkrītot Karro, prestižākājā MX1 klasē uz čempiona titulu palikuši divi pretendenti – Toms Macuks un Kārlis Sabulis. Pirms pēdējiem diviem posmiem, kas notiks attiecīgi 13. un 20 septembrī Cēsīs un Dobelē, Macukam ir 12 punktu pārsvars. Karro paredz, ka cīņa par titulu būs ļoti sīva un kā favorītu nosauc Sabuli.

Karro nav vienīgais motokrosa braucējs, kas pēdējās nedēļas laikā guvuši nopietnus savainojumus. Itālijā notikušajā Eiropas čempionāta posmā kritienu piedzīvoja talantīgais Mairis Pumpurs, kuram konstatēja saišu plīsumus ceļgala locītavā. Sīkāki izmeklējumi tiks veikti jau Latvijā.

Turpat Faencas trasē kritienu un līdzīgu savainojumu kā Karro – kakla skriemeļa lūzums – guva pasaules čempionāta līderis MXGP klasē holandietis Džefrijs Herlings. Par viņa iespējamo atgriešanos trasē “KTM Red Bull” komanda ko vairāk varēšot ziņot pēc vēl vienas sportista veselības pārbaudes.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās