foto: LETA
"Dinamo" sezonas otrajā spēlē pirmā izvirzās vadībā, tomēr piekāpjas Kalniņa pārstāvētajai "Jokerit"
Kontinentālās hokeja līgas spēle "Arēnā Rīga", kurā tiekas Rīgas "Dinamo" un Helsinku "Jokerit" komandas.
Hokejs
2020. gada 5. septembris, 19:40

"Dinamo" sezonas otrajā spēlē pirmā izvirzās vadībā, tomēr piekāpjas Kalniņa pārstāvētajai "Jokerit"

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" sestdien savu šīs sezonas otro spēli iesāka izvirzoties vadībā, taču turpinājumā pārsvars zuda, kā rezultātā piedzīvots zaudējums pret Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Dinamo" mājās ar 1:3 (1:1, 0:1, 0:1) zaudēja "Jokerit", kas izcīnīja pirmo uzvaru šajā sezonā.

Rīgas komandā vienīgos vārtus iemeta Mārtiņš Dzierkals.

"Dinamieši" vadībā izvirzījās spēles desmitajā minūtē, kad pēc Ondržeja Vitāseka un Rīsa Skārleta piespēlēm, uzbrukuma smailē nonāca Dzierkals, kurš ar nūjas lāpstiņas neērto pusi ripu raidīja zem Kalniņa kājsargiem. 

Perioda turpinājumā Somijas komanda kāpināja tempu un biežāk kontrolēja ripu, taču "dinamieši" ilgstoši prata aizsargāties. Piecas minūtes līdz trešdaļas beigām laukuma stūrī savā aizsardzības zonā ar pretinieku galā netika Vitāseks, nopelnot divu minūšu sodu. Latvijas komanda mazākumu izturēja, taču pēdējā minūtē Staņislavu Gaļimovu pārspēja Miko Lehtonens.

Mača 13.minūtē ripu Rīgas komandas vārtos iebakstīt spēja arī Jese Joensū, taču soģis pēc atkārtojuma noskatīšanās vārtus neieskaitīja.

Otrā perioda sākumā Mets Vaits guva sejas traumu un uz brīdi pameta laukumu. Līdz pat trešdaļas vidum abas komandas demonstrēja spēkos līdzīgu spēli, taču pēc deviņām nospēlētām minūtēm otro noraidījumu saņēma Vitāseks. Viesi skaitlisko vairākumu izmantoja pašās pēdējās sekundēs, partneriem brīvu metiena pozīciju izkārtojot Džordanam Šrēderam.

Trešdaļas izskaņā Rīgas komandai divas reizes pēc kārtas bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču rezultāts palika nemainīgs.

Arī noslēdzošajās 20 minūtēs izteikts pārsvars laukumā piederēja viesiem, kuri ar savu aktivitāti astotajā minūtē piespieda noraidīties Kristapu Zīli. Vairākums gan netika realizēts, taču nepilnas divas minūtes līdz spēles beigām 3:1 panāca Iro Pakarinens.

Jau ziņots, ka sezonas pirmajā spēlē "Dinamo", galvenā trenera amatā debitējot Pēterim Skudram, ceturtdien mājās ar 2:3 piekāpās Kazahstānas komandai Nursultanas "Baris". Tikmēr Helsinku komandai tajā pašā dienā bija paredzēta spēle ar Minskas "Dinamo", taču klubs drošības apsvērumu dēļ neizlidoja uz mača norises vietu, uzsverot, ka tagad nav īstais brīdis, lai Baltkrievijā spēlētu hokeju. KHL tajā pašā dienā nolēma piešķirt "Jokerit" tehnisko zaudējumu.

Pēc spēles ar "Jokerit" Rīgas klubam priekšā vēl divas mājas spēles, kurās būs jātiekas ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz" (8.septembris) un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" (11.septembris).

Rīgas un Helsinku komandas KHL savā starpā spēkojušās 23 reizes un pārliecinoši labāk klājies "Jokerit" hokejistiem, kuri uzvarējuši 16 spēlēs. Iepriekšējā sezonā visās četrās spēlēs uzvarēja Somijas klubs, kas turklāt divos mačos guva pa septiņiem vārtiem.

Trešo sezonu pēc kārtas "Jokerit" komandu pārstāv bijušais "Dinamo" vārtsargs Kalniņš. Iepriekšējā sezonā viņš 47 regulārā čempionāta spēlēs svinēja 33 uzvaras, kas starp KHL vārtsargiem bija labākais rādītājs. Latvietis vidēji mačā ielaida 2,14 ripas un atvairīja 92,0% metienu, viņa kontā arī trīs "sausās" spēles un trīs rezultatīvas piespēles.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Par "Dinamo" galveno treneri jūlijā tika iecelts latviešu speciālists Pēteris Skudra, bet viņam asistēs Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" pagājušās sezonas galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs.

"Dinamieši" pēc Skudras apstiprināšanas amatā uzsāka gatavošanos jaunajai sezonai, taču vienības sastāvā sākotnēji trenējās 14 gados jauni hokejisti, no kuriem 11 pērn spēlēja MHL čempionātā.

Komanda vēlāk uzsāka līgumu izziņošanu, kā pirmo sastāvam piesaistot pieredzes bagāto Lauri Dārziņu. Pēcāk komandai pievienojās arī vēl vairāki Latvijas izlases spēlētāji - Gints Meija, Miķelis Rēdlihs, Miks Indrašis, Kristaps Zīle, Kristaps Sotnieks, Jānis Jaks un Mārtiņš Dzierkals. Pie pilnvērtīgiem līgumiem tika arī pērnās sezonas spēlētāji Roberts Mamčičs, Emīls Ģēģeris, Daniels Bērziņš, savukārt ar Renāru Krastenbergu tika noslēgts pārbaudes laika līgums.

Sākotnēji uz pārbaudes laiku Rīgā bija ieradies arī labi iepazītais Metjū Majone, viņam vēlāk nopelnot pilnvērtīgu līgumu. Starp leģionāriem šogad "Dinamo" sastāvā būs redzami krievu vārtsargi Iļja Proskurjakovs un Staņislavs Gaļimovs, kā arī aizsargi Morgans Eliss, Endrū O'Braiens, Rīss Skārlets (visi - Kānada) un Ondržejs Vitāseks (Čehija).

Arī uzbrukumā Skudra pieaicinājis vairākus leģionārus - kanādiešus Džeisī Liponu un Zeku Mičelu, amerikāni Metu Vaitu, Krievijas hokejistu Denisu Paršinu un Pāvelu Černovu, kā arī pieredzējušo austrieti Konstantīnu Komareku.

Savukārt komandu pametuši vārtsargi Aleksandrs Salāks, Andrejs Makarovs un Jānis Voris. Tāpat aizsardzībā vairs nebūs redzams lietuvietis Nerijs Ališausks, Uvis Balinskis, Oskars Bārtulis, Mareks Djaloga un Bens Maršals. Tikmēr no uzbrucējiem savās rindās neizdevās noturēt Kārteru Eštonu, Koltonu Gilīsu, Ņikitu Setdikovu, Kirilu Sļepecu, Aleksandru Protapoviču un Brendonu Makmilanu.

Vēl no Latvijas spēlētājiem sastāvā nebūs redzams arī Vitālijs Pavlovs, Oskars Batņa, Rihards Marenis, Roberts Lipsbergs, Andris Džeriņš un vēl daži gados jaunāki hokejisti.

Pirms gaidāmās sezonas Latvijas mediju telpā figurēja informācija, ka komandai, iespējams, pievienosies arī Mārtiņš Karsums un Oskars Cibuļskis, taču līgumi ar šiem spēlētājiem netika noslēgti. Karsums vēlāk norādīja, ka Skudra viņam sastāvā neesot redzējis vietu.

Pirms jaunās sezonas "Dinamo" devās uz Somiju, kura aizvadīja četras pārbaudes spēles. Rīdzinieki ar 4:5 pēcspēles metienu sērijā zaudēja pagājušās sezonas Somijas pēc spēka otrās līgas spēcīgākajai komandai Imatras "Kettera", vēlāk ar 3:4 pagarinājumā piekāpās šī paša turnīra trešajam spēcīgākajam klubam Joensū "Kiekko-Pojat", bet trešajā duelī ar pastiprinātu sastāvu cieta neveiksmi 1:4 pret Jāņa Kalniņa pārstāvēto KHL komandu Helsinku "Jokerit"

"Somijas tūri" izdevās noslēgt ar pārliecinošu uzvaru. "Dinamo" ar 3:0 uzvarēja Somijas otrās līgas pagājušās sezonas devīto spēcīgāko vienību Vantā "Kiekko-Vantaa"

Aptuveni mēnesi pirms jaunās sezonas sākuma pavīdēja runas, ka visa KHL sezona varētu noritēt tikai Krievijas robežās, kā rezultātā vairākiem ārzemju klubiem būtu jāmeklē cita mājvieta. "Dinamo" gan ātri noraidīja šādu scenāriju, uzsverot, ka mājas spēles aizvadīs "Arēnā Rīga".

Ņemot vērā, ka teju vai visā pasaules aizvien "valda" Covid-19 pandēmija, KHL spēles klātienē "Arēnā Rīga" varēs apmeklēt tikai 1000 līdzjutēji, bet visu komandu spēļu arēnās šosezon tiks iedalītas vairākos sektoros. "Tīrajos sektoros" atrasties drīkstēs tikai klubu personāls un spēlētāji, bet medijiem nāksies ievērot striktas prasības. Tostarp arī ir limitēts mediju personu skaits uz vienu KHL spēli

"Dinamo" aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.