foto: EPA/Scanpix
"Valmiera" neiztur "Lech" spiedienu un apstājas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā
Futbols
2020. gada 28. augusts, 00:14

"Valmiera" neiztur "Lech" spiedienu un apstājas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā

Jauns.lv / LETA

"Valmieras" futbola komanda ceturtdien cieta zaudējumu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Eirokausu debitanti valmierieši viesos ar 0:3 (0:0) atzina spēcīgās Poznaņas "Lech" pārākumu.

Spēles septītajā minūtē valmierieši tika pie pirmā stūra sitiena, pēc kura sekoja ne pārāk stiprs sitiens ar galvu. Turpinājumā ar pretinieku soda sitienu veiksmīgi tika galā Rūdolfs Soloha, kurš arī 34.minūtē atvairīja raidījumu no tuvas distances. 
Poznaņas komanda turpināja veidot uzbrukums un puslaika beigās piespieda valmieriešus pie sava soda laukuma, taču rezultāts palika nemainīgs. Otrā puslaika sākumā spēle vairs nebija tik dinamiska, bet "Valmierai" joprojām bija grūtības ar uzbrukumu veidošanu. 

59.minūtē tomēr "Lech" atklāja cīņas rezultātu. Pēc tāla sitiena bumba rikošetā no "Valmieras" futbolista trāpīja pa vārtu stabu. Pirmais pie atlēkušās bumbas bija Mikaēls Išaks, kurš viegli pārspēja koordināciju zaudējušo Solohu.

Poznaņas futbolisti turpināja dominēt un 78.minūtē pēc "Valmieras" kļūdas uzbrukuma uzsākšanā panāca 2:0. Ātrā pretuzbrukumā netraucēts līdz sitienam nonāca Išaks, zviedram raidot bumbu mērķī. Nedaudz vēlāk vidzemniekus no zaudētiem vārtiem glāba stabs, taču 88.minūtē pēc Filipa Ščimaka sitiena nācās kapitulēt trešo reizi.

Polijas vienība Latvijas publikai ir labi zināma, jo savulaik tās rindās spēlēja uzbrucēji Deniss Rakels un Artjoms Rudņevs. "Lech" bija pēdējā pieturvieta Polijā vienam no šobrīd pasaules labākajiem futbolistiem Robertam Levandovskim.

"Lech" labākie panākumi Eiropas kausos bijuši 2008./2009.gada sezonā, kad komanda iekļuva UEFA kausa grupu turnīrā, paliekot trešā piecu komandu konkurencē un trešajā kārtā divu maču summā piekāpjoties "Udinese" no Itālijas.

Klubs iepriekš jau divreiz ticies ar Latvijas komandām. 1992./1993.gada Čempionu līgas pirmajā kārtā poļi ar 2:0 un 0:0 apspēlēja Rīgas "Skonto", bet 1999./2000. gada sezonā UEFA kausa kvalifikācijas kārtā ar 3:1 un 2:3 apspēlēja "Liepājas Metalurgu".

Pagājušajā sezonā Polijā klubs izcīnīja ceturto vietu, bet šosezon vienīgajā čempionāta spēlē ciesta neveiksme.

"Valmieras" komanda Latviju pameta ar visai iespaidīgu bilanci - piecās spēlēs četri panākumi.

Jau ziņots, ka "Ventspils" futbolisti ceturtdien pirmajā kārtā ar 2:1 (1:1) pārspēja Moldovas klubu Tiraspoles "Dinamo-Auto". Ceturtdien laukumā devās arī RFS futbolisti, kuri viesojās pie Belgradas "Partizan" un cieta zaudējumu ar 0:1 (0:0).

Uzvarētāju pirmajā kārtā nosaka viena vienīga spēle. Gadījumā, ja komandas pamatlaikā spēlēs neizšķirti, tiks aizvadīts papildlaiks, bet vēlāk nepieciešamības gadījumā būs arī "pendeles".

Lai iekļūtu Eiropas līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.