foto: AP/Scanpix
"Stars" rezultatīvā mačā uzvar "Avalanche" un sērijā izvirzās vadībā 1-0
Komandas biedri sveic Aleksandru Radulovu ar gūtajiem vārtiem.
Hokejs
2020. gada 23. augusts, 12:05

"Stars" rezultatīvā mačā uzvar "Avalanche" un sērijā izvirzās vadībā 1-0

Jauns.lv / LETA

Aleksandrs Radulovs guva divus vārtus Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas pirmajā mačā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Dalasas "Stars" panākumā sestdien pār Kolorādo "Avalanche" ar 5:3.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar otro numuru Rietumu konferencē izsētā Kolorādo "Avalanche" piekāpās Dalasas "Stars" ar 3:5 (1:3, 2:1, 0:1).

Sestdien "Stars" ieguva pārsvaru jau spēles sākumā, noturot to līdz beigām, bez diviem Radulova "goliem", kuram tika arī rezultatīva piespēle, vēl vārtus gūstot Taileram Seginam, Bleikam Komo un Rūpam Hincam, Džeimijam Benam tika trīs rezultatīvas piespēles, bet vārtos Antons Hudobins atvairīja 28 pretinieku metienus.

Neitans Makinons "Avalanche" rindās guva divus vārtus un vienreiz rezultatīvi piespēlēja, kamēr Gabrielam Landeskogam tika vārti un rezultatīva piespēle.

Kolorādo vienības pamatvārtsargs Filips Grūbauers otrā perioda ceturtajā minūtē bija spiests doties laukuma malā ar savainojumu.

Pēc noliekšanās pa labi Vācijas vārtsargs nokrita uz ledus un vairākas minūtes palika ar seju lejup, kamēr komandas pārstāvis viņu izmeklēja. Grūbauers balstījās uz vienas kājas, kamēr viņam tika palīdzēts pamest ledu.

Viņa dublieris Pavels Francouzs atvairīja 18 no 20 metieniem.

Regulārajā sezonā Dalasas vienības bilance pret Kolorādo bija 2-0-2.

Abas komandas otro sezonu pēc kārtas ir iekļuvušas konferences pusfinālā. Katra no tām pagājušajā gadā piekāpās septiņās spēlēs - Kolorādo - Sanhosē "Sharks" un Dalasa - vēlākajai Stenlija kausa ieguvējai Sentluisas "Blues", kuru piektdien no cīņas izslēdza Vankūveras "Canucks".

No Stenlija kausā astoņām palikušajām komandām pēdējos 14 gadus pie trofejas tikusi tikai "Bruins", kas uzvarēja 2011.gadā. No šī astotnieka pēdējos 35 gados pie titula tikušas četras komandas - divreiz "Avalanche", bet pa reizei "Bruins", "Lightning" un "Stars".

Toronto un Edmontonā vispirms notika 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās