foto: Brad Rempel-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Rīgas "Dinamo" esot noskatījuši kādreizējo Kanādas U-18 izlases hokejistu
Rīss Skārlets Teksasas "Stars" rindās.
Hokejs
2020. gada 22. augusts, 11:44

Rīgas "Dinamo" esot noskatījuši kādreizējo Kanādas U-18 izlases hokejistu

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" noslēgs līgumu ar kanādiešu aizsargu Rīsu Skārletu, informē Krievijas tīmekļa vietne "championat.com".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tīmekļa vietne vēsta, ka Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Dalasas "Stars" sistēmas aizsargs Rīss Skārlets ar Rīgas "Dinamo" parakstīs līgumu uz vienu sezonu.

Viņu 2011. gadā sestajā kārtā ar kopējo 159.numuru draftēja Ņūdžersijas "Devils", taču  27 gadus vecais Kanādas hokejists NHL nav nospēlējis nevienu spēli.

Tajā pašā gadā Skārlets pārstāvēja Kanādas U-18 izlasi pasaules čempionātā, kur nācās samierināties ar viņiem necilo ceturto vietu. Toreiz par pasaules čempioniem kļuva amerikāņi, bet meistarsacīkšu rezultatīvākais spēlētājs bija krievu snaiperis Ņikita Kučerovs, kurš septiņos mačos sakrāja 21 rezultativitātes punktu.

foto: dpa picture alliance archive / Alamy/ Vida Press
Rīss Skārlets 2011. gada U-18 pasaules čempionātā Vācijā.

Aizvadītajā Amerikas Hokeja līgas (AHL) sezonā Skārlets Dalasas fārmkluba Teksasas "Stars" labā 51 mačā guva 16 punktus (pieci vārti un 11 piespēles). AHL aizsargs aizvadījis 325 mačus, gūstot 118 (24+94) rezultativitātes punktus un 256 soda minūtes.

Jau ziņots, ka piektdien Rīgas komanda noslēdza pilnvērtīgu līgumu ar 29 gadus veco kanādieti Metjū Majoni.

Par "Dinamo" galveno treneri pirms mēneša tika iecelts latviešu speciālists Pēteris Skudra, bet viņam asistēs Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" pagājušās sezonas galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs.

Skudra jau iepriekš atzinis, ka komanda meklē divus aizsargus ar labo nūjas satvērienu, kāds tieši ir Skārlets. Turklāt viņš savulaik aizvadījis rezultatīvas sezonas AHL.

"Dinamo" aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

KHL jaunās sezonas sākums plānots 2.septembrī. Pirmo spēli jaunajā sezonā "Dinamo" aizvadīs 3.septembrī ar spēli pret Nursultanas "Baris", ievadot četru mājas maču sēriju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās