foto: AFP/Scanpix
VIDEO: Kroforda spožais sniegums palīdz "Blackhawks" turpināt sezonu; Radulovs izrauj uzvaru papildlaikā
Korijs Krofords atvairīja 48 no 49 metieniem.
Hokejs
2020. gada 17. augusts, 11:49

VIDEO: Kroforda spožais sniegums palīdz "Blackhawks" turpināt sezonu; Radulovs izrauj uzvaru papildlaikā

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Čikāgas "Blackhawks" vārtsargs Korijs Krofords svētdien atvairīja 48 no 49 pretinieku metieniem, panākot 3:1 uzvaru pār Vegasas "Golden Knights" un pagarinot Stenlija kausa pirmās kārtas sēriju vēl vismaz par vienu spēli.

Čikāgas "Blackhawks" pārspēja Vegasas "Golden Knights" ar 3:1 (2:1, 0:0, 1:0).

Krorfords, kurš nokavēja Čikāgas kluba treniņnometnes sākumu pēc pozitīva koronavīrusa testa, bija labāks par savu bijušo rezerves vārtsargu Robinu Lēneru, kurš svētdien atvairīja 22 Čikāgas hokejistu metienus. "Golden Knights" iegādājās Lēneru 24.februārī.

"Es redzēju lielāko daļu metienu," sacīja Krofords. "Bija pāris ripas, kuras noķēru pēc vēlas metienu ieraudzīšanas, bet mums bija arī daži lieliski bloķēti metieni mazākumā. Ja mēs gribam turpināt šo sēriju, mums tādus vajadzēs daudz vairāk. Ir vienkārši jauki izcīnīt pirmo uzvaru, iegūt nelielu impulsu un zināmu pārliecību."

35 gadus vecais Krofords līdz šim ir spēlējis katrā Čikāgas vienības šīs sezonas izslēgšanas spēlē, kamēr Lēners izslēgšanas spēlē zaudēja pirmo reizi pēc uzvaras sešās iepriekšējās cīņās.

"Viņš ir tik labs kāds vienmēr ir bijis," par vārtsargu saka "Blackhawks" aizsargs Dankans Kīts. "Pretiniekiem bija daudz metienu, un viņš katru reizi sevi apliecināja lieliski, nesagādājot pretiniekiem daudz iespēju ar atvairītajām ripām. Viņš šovakar bija mūsu labākais spēlētājs."

Ar astoto numuru izsētajai Čikāgas komandai vārtus guva Dreiks Kadžula, Metjū Haimors un Alekss Debrinkats, kamēr Šī Teodors guva vienīgos vārtus "Golden Knights" labā.

"Melnie vanagi" sērijā joprojām ir iedzinējos ar 1-3. Piektā spēle otrdien notiks Edmontonā.

Citā spēlē Toronto Metjū Barzals guva vārtus pēc pagarinājumā spēlētām nepilnām četrām ar pusi minūtēm, Ņujorkas "Islanders" panākot 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) uzvaru pār Vašingtonas "Capitals" un sērijā esot vadībā ar 3-0.

Barzals izslidoja viens pret vārtsargu Breidenu Holtbiju un apspēlēja viņu, gūstot vārtus ar metienu no neērtās puses.

"Man šogad jau pāris tādas izdevības bija bijušas, un es esmu mēģinājis vārtsargam mest starp kājām un tuvējā stūrī. Šoreiz nolēmu doties uz tālo vārtu stūri," sacīja Barzals.

Ņujorkas vienība var izslēgt Vašingtonas klubu no Stenlija kausa pirmās kārtas jau otrdien.

Vārtus uzvarētāju labā guva arī Anderss Lī, bet Semjons Varlamovs ar sesto numuru izsēto "salinieku" vārtos atvairīja 22 pretinieku metienus.

Barzala vārti tika gūti mirkli pēc tam, kad Varlamovs atvairīja Vašingtonas spēlētāja Jakuba Vrānas metienu.

"Mūsu vārtsargs ir kā dzēšgumija," sacīja "Islanders" treneris Berijs Trocs. "Mūsu vārtsargs var izdzēst visas mūsu kļūdas. Mēs pieļāvām pāris kļūdas, un Varlamovs tās dzēsa."

Vašingtonas kluba zvaigzne Aleksandrs Ovečkins 21 spēles minūtē izdarīja tikai vienu metienu pa "salinieku" vārtiem.

Tikmēr Aleksandrs Radulovs guva vārtus papildlaika 17.minūtē, panākot Dalasas "Stars" uzvaru ar 5:4 (1:0, 2:3, 1:1, 1:0)) pār Kalgari "Flames" Rietumu konferences sērijas ceturtajā spēlē Edmontonā un izlīdzinot rezultātu sērijā - 2-2.

Uzvaras vārti sākotnēji tika piešķirti Jonam Klinbergam, taču video bija redzams, ka Radulovs palaboja Klinberja metienu.

Klinbergam šajā spēlē tika trīs rezultatīvas piespēles, bet Džo Pavelskis, kuru pēc 13 sezonām Sanhosē "Sharks" rindās klubs piesaistīja kā brīvo aģentu starpsezonā, guva savu pirmo izslēgšanas spēļu "hat-trick" karjerā.

Pretinieku rindās trīs rezultativitātes punkti (2+1) Semam Benetam.

Piektā spēle sērijā notiks otrdien.

Vēl vienā mačā Kārters Hārts atvairīja visus 23 pretinieku metienus un Jakubs Vorāčeks guva vienīgos vārtus pirmajā periodā, Filadelfijas "Flyers" ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pārspējot Monreālas "Canadiens" un sērijā panākot 2-1 pārsvaru savā labā.

Hārtam tā bija karjeras pirmā "sausā" izslēgšanas spēle, un 22 gadu un trīs dienu vecumā viņš kļuva par jaunāko "Flyers" vārtsargs, kam tas ir izdevies.

Monreālas vārtos Kerijs Praiss atvairīja 19 metienus pēc palikšanas "sausā" sērijas otrajā spēlē.

Vēlajā spēlē Breidens Šens guva vārtus nepilnas piecas minūtes pirms pagarinājuma beigām, ļaujot pašreizējai Stenlija kausa glabātājai Sentluisas "Blues" panākt 3:2 (0:0, 2:2, 0:0, 1:0) uzvaru pār Vankūveras "Canucks" un samazināt "Canucks" pārsvaru sērijā līdz 2-1.

Jau ziņots, ka latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda ar Jonasu Korpisalo vārtos sestdien ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) atzina Tampabejas "Lightning" pārākumu, Austrumu konferences ceturtdaļfinālsērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 1-2.

Sērijas ceturtā spēle ieplānota pirmdien.

Toronto un Edmontonā notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.