Sporta zvaigznes
2020. gada 30. jūlijs, 05:32

Rebeka Koha joprojām redzama reklāmās: kā sadarbības partneri reaģēs uz sportistes lūgumu nerādīt viņu iepriekšējā veidolā

Jauns.lv

Īsi pēc tam, kad titulētā latviešu svarcēlāja Rebeka Koha paziņoja par pievēršanos Islāmam un lūdza turpmāk neizplatīt fotogrāfijas un citus vizuālos materiālus, kur redzami sportistes mati vai neapsegtas ķermeņa daļas, ļaudis internetā sāka uzdot jautājumus par to, kas notiks ar līdz šim safilmētajām reklāmām, kuras tiek translētas gan TV, gan internetā.

Sociālajos tīklos gana bieži tiek jautāts tieši par ātro kredītu firmas “SMS Credit” reklāmu, kurā Koha redzama kopā ar talantīgo latviešu daudzcīņieci Lauru Ikaunieci.

Reklāmā Koha ir redzama svarcelšanas sacensību ekipējumā kopā ar Ikaunieci, kura arī ir tērpusies sporta apģērbā.

Reklāmu izņems no aprites

Jauns.lv sazinājās ar “SMS Credit” (“4Finance”), lai noskaidrotu, vai uzņēmums ir iecerējis izpildīt sportistes lūgumu.

Firmas pārstāvis telefonsarunā informēja, ka par Kohas lēmumu un paziņojumu, tāpat kā lielākā sabiedrības daļa, uzzinājis no medijiem.

Reaģējot uz to, uzņēmums esot sazinājies ar Kohu, kura partneriem ir ļāvusi turpināt izmantot safilmēto video rullīti ātro kredītu reklamēšanas vajadzībām.

“Taču, respektējot Rebekas Kohas izvēli, esam nolēmuši pārtraukt izmantot šo reklāmu līdz šī mēneša beigām,” sarunā ar Jauns.lv informēja “SMS Credit” runasvīrs.

Par turpmāko sadarbību ar talantīgo svarcēlāju gan skaidrības neesot. Tas lielā mērā esot atkarīgs no pašas sportistes izvēles.

Tāpat atbalstu Kohas rīcībai iepriekš paudusi Latvijas Olimpiskā komiteja, kas ģenerālsekretāra Kārļa Lejnieka personā apliecināja, ka sportiste saglabā visas savas līdzšinējās privilēģijas, bet vēl ir pāragri runāt par ierobežojumiem, kas varētu būt attiecināmi uz Kohas publiskā tēla izmantošanu.

Koha paziņo par pievēršanos Islāmam

Jauns.lv jau ziņoja, ka savā pagājušās svētdienas paziņojumā Koha, ģērbusies nosedzošā tērpā un ar hidžabu, paziņoja, ka pievēršas Islāmam.

“Dārgie draugi, sekotāji un visi citi! Esmu pieņēmusi savas dzīves lielāko lēmumu. Viss, ko es varu pateikt, ir tas, ka esmu priecīga un pateicīga par to. Esmu pārliecināta, ka rīkojos pareizi,” rakstīja Koha.

Vienīgais, ko sportiste lūdza, ir šo lēmumu respektēt, un, lai tie, kuriem nav sakāms nekas labs, labāk paklusē.

“Šodien man ir īpaša diena, jo esmu kļuvusi par musulmanieti. 15:48 es izdarīju Šahādu un ienācu islāmā,” ziņojumā arīdzan atklāja sportiste.

Šahāda ir musulmaņu ticības apliecinājums tam, ka Dievs ir vienīgais, un, ka Muhameds ir pēdējais pravietis. Koha raksta, ka tagad var sākties viņas dzīves jaunā un skaistā nodaļa.

No svarcelšanas nav jāatsakās

Jāpiebilst, ka svarcelšanas sportā nepavisam netrūkst sieviešu, kuras itin veiksmīgi startē arī nosedzošajā apģērbā, ko sievietēm paredz valkāt islāmticīgo tradīcijas.

Ēģiptiešu svarcēlāja Sara Ahmeda 2016. gada olimpiskajās spēlēs

Svarcelšanas sportā nepavisam netrūkst sieviešu, kuras itin veiksmīgi startē arī nosedzošajā apģērbā, kuru sievietēm paredz valkāt islāmticīgo tradīcijas. Labs piemērs ...

gallery icon
9

Labs piemērs ir 22 gadus vecā ēģiptiešu svarcēlāja Sara Ahmeda, kura 2016. gada vasaras olimpiskajās spēlēs, tolaik 18 gadu vecumā, izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 69 kilogramiem.

Sara Ahmeda kļuva par pirmo arābu sievieti, kura izcīnījusi olimpisko medaļu svarcelšanā un pirmo ēģiptiešu sievieti, kura tikusi pie šādas medaļas jebkurā disciplīnā.