foto: ekrānuzņēmums no video
Liepājas tiesa pārtrauc lietas izskatīšanu pret Porziņģa kautiņā iesaistīto Feliksu
Kurzemes rajona tiesā pārtraukta lietas izskatīšana pret Feliksu, kurš pērn maijā Kristapam Porziņģim (attēlā) it kā pārsitis galvu. Feliksu gan netiesā par vardarbību pret Porziņģi, bet gan par draudiem nodurt kādu naktskluba apmeklētāju.
Sporta zvaigznes
2020. gada 28. jūlijs, 05:58

Liepājas tiesa pārtrauc lietas izskatīšanu pret Porziņģa kautiņā iesaistīto Feliksu

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Kurzemes rajona tiesa pagājušajā nedēļā pārtrauca lietas izskatīšanu pret Feliksu, kurš pērn 12. maija naktī Liepājas naktsklubā “Cukurfabrik” bija iesaistīts kautiņā ar talantīgo latviešu basketbolistu Porziņģi. Tiesa gan neizskatīja incidentu ar Porziņģi, bet gan par konfliktu pāris stundu iepriekš, kas notika tieši turpat, kur Feliksa saķeršanās ar Porziņģi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lietas galvenais liecinieks – cietušā draugs ir jūrnieks un pašlaik atrodas jūra, un Latvijā atgriezīsies tikai oktobra beigās, kad arī varēs turpināt lietas izskatīšanu pret Feliksu.

Ieskats Porziņģu ģimenes villā Jūrmalciemā

Ieskats Porziņģu ģimenes villā Jūrmalciemā. Vietējie to jau iesaukuši par "Porziņģciemu".

gallery icon
32

Pagājušā gada 12. maija naktī pie Liepājas naktskluba “Cukurfabrik” Zivju ielā, bijušās Latvijas 1. rokkafejnīcas telpās, notika vairāki incidenti, vienā no kuriem iesaistījās arī Nacionālās basketbola līgas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" spēlētājs Kristaps Porziņģis, kurš uz naktsklubu bija devies atpūsties kopā ar draugiem. Jauns.lv jau rakstīja, ka par NBA zvaigznes konfliktu policija uzsāka kriminālprocesu, bet tas šā gada maijā tika izbeigts, jo neviens no incidentā iesaistītajiem sevi par cietušo neuzskatīja un iesniegumu policijai neuzrakstīja.

Tomēr pāris stundu iepriekš Porziņga pretestību saņēmušais Felikss pie “Cukurfabrik” bija iesaistīts kādā citā konfliktā un par to tika uzrakstīts iesniegums policijā, kā rezultātā Felikss Kurzemes rajona tiesā Liepājā sēdies uz apsūdzēto sola. Tomēr pagājušajā nedēļa lieta tā arī netika iztiesāta, jo viens no galvenajiem lieciniekiem strādā jūrā un krastā atgriezīsies tikai oktobra beigās, kad arī varēs atsākties tiesa.

foto: ekrānuzņēmums no video
Kurzemes rajona tiesā pārtraukta lietas izskatīšana pret Feliksu, kurš pērn maijā Kristapam Porziņģim (attēlā) it kā pārsitis galvu. Feliksu gan netiesā par vardarbību pret Porziņģi, bet gan par draudiem nodurt kādu naktskluba apmeklētāju.

Liepājas laikraksts “Kurzemes Vārds” raksta, ka pērn 12. maija naktī “neilgi pirms pulksten diviem Felikss naktsklubā “Cukurfabrik” piegājis klāt kādam vīrietim (cietušajam), no aizmugures saķēris viņu aiz kakla, parāvis uz savu pusi un pēc tam mēģinājis žņaugt. Incidenta laikā Felikss cietušajam teicis: “Ko tu te esi atnācis! Tinies prom no šejienes!” Pēc tam krievu valodā iesaucies: “Nāc šurp, es tevi noduršu!” Cietušais šos draudus uztvēris nopietni, jo pirms gada bijis klāt kautiņā, kurā Felikss sadūris viņa brāli. Tomēr šī lieta pret Feliksu 2018. gada nogalē izbeigta noziedzīga nodarījuma sastāva trūkuma dēļ, proti, viņa darbības kvalificētas kā pašaizsardzība”.

Tā dzīvo Kristapa Porziņģa vecmāmiņa Antonijas kundze

gallery icon
11

Savukārt pāris stundas pirms asiņains kautiņš pie „Cukurfabrik” izraisījās ar Porziņģa līdzdalību. Toreiz kluba pārstāvis teica: „Tas notika tieši tobrīd, kad klubs vērās ciet. Īsumā pateikšu, ka Kristaps vienkārši tobrīd gāja mājās un viņam uzbruka kriminālai dzīvei pietuvināts cilvēks no slikta rajona Liepājā. Kristaps Porziņģis tika ierauts šajā konfliktā, un tā absolūti nebija viņa apzināta izvēle”.

Sociālajos tīklos tika izplatīts videoklips, kurā redzams talantīgais latviešu basketbolists ar asiņainu seju. Izskanēja, ka kāds nelabvēlis iesitis gan basketbolistam, gan viņa draugiem, kā rezultātā izvērties pamatīgs konflikts. Porziņģis videoklipā bija redzams ar asiņainu seju. Video dzirdams, ka viņš vēlas „iedot pa seju” kādam krievu tautības vīrietim. Felikss basketbolistam it kā esot iesitis ar krēslu pa galvu, kā rezultātā izvērties konflikts.

Pats Porziņģis aplikācijā „WhatsApp” skaidroja, ka viņa draugu lokam un pašam uzbrukuši cilvēki, izraisot kautiņu. Pats basketbolists un viens no viņa draugiem esot saņēmuši sitienu pa galvu, tomēr pēc tam Porziņģis esot notvēris vienu no konflikta iesaistītajiem un pārmācījis viņu. „Pēc tam cēlos un vienu (sitienu) man labi trāpīja - pārsita pieri, visa seja asiņaina, bet citādāk viss kārtībā. Roku nedaudz  „sačakarēju”, bet būs labi”.

Naktskluba "Cukurfabrik’" atklāšanas ballīte

Liepājā atvērts naktsklubs "Cukurfabrik’", kas izvietots divos stāvos bijušās Latvijas 1. rokkafejnīcas telpās.

gallery icon
52
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās