foto: LETA
Helmanis: aizsardzībā spēlējām krietni labāk nekā pret Lietuvu
Igaunijas basketbola simtgadei veltīts "Baltijas ceļa" basketbola turnīrs, kurā tiekas Igaunijas un Latvijas basketbola izlases.
Basketbols
2020. gada 26. jūlijs, 23:10

Helmanis: aizsardzībā spēlējām krietni labāk nekā pret Lietuvu

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdienas "Baltijas ceļa" turnīra mačā ar Igauniju aizsardzībā spēlēja labāk nekā sestdien pret Lietuvu, sarunā ar aģentūru LETA secināja valstsvienības galvenā trenera Roberta Štelmahera asistents Uvis Helmanis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien Igaunijas basketbola simtgadei veltītajā turnīrā "Baltijas ceļš" piekāpās mājiniekiem igauņiem, un triju komandu turnīrā debitantiem pārbagātā izlase ierindojās trešajā vietā triju komandu konkurencē. Latvija "Saku Suurhall" arēnā Tallinā piekāpās Igaunijai ar 67:84.

Latvijas basketbolisti zaudē "Baltijas ceļa" turnīra uzvarētājiem igauņiem

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien Igaunijas basketbola simtgadei veltītajā turnīrā "Baltijas ceļš" piekāpās mājiniekiem igauņiem, un triju komandu turnīrā debitantiem ...

gallery icon
30

Kā atzina Helmanis, izlasei pietrūka nedaudz pārliecības par saviem spēkiem un tā nebija līdz galam saspēlējusies.

"Tajos brīžos, kad atsitāmies, pietrūka pārliecības uzbrukumā un neguvām punktus. Tas traucēja pietuvoties igauņiem un aiziet viņiem garām. Aizsardzībā spēlējam krietni labāk nekā pret leišiem. Pēdējās divas minūtes bija grūti ko izdarīt, un spēle mums negāja. Ja ņemam vērā šīs divas spēles, tad otrajā bija progress - tā ir pozitīvā zīme," atzīmēja Helmanis.

Treneris arī neslēpa, ka komandu pievīla vairākas taktiskās kļūdas. Spēles sākumā latvieši pēc savām kļūdām ļāvusi igauņiem aizskriet ātrajos uzbrukumos.

"Septiņas kļūdas vienā ceturtdaļā ir ļoti daudz. Otrā lieta - bija jāliek uzsvars uz atlēkušajām bumbām, jo zinājām ka Raieste un Joesārs tās paņem. Darījām visu, lai viņi tās nepaņemtu, bet viņi paņēma. Sākumā viņus palaidām uz priekšu, to var uzskatīt par pirmā puslaika neizdarīto mājasdarbu. Otrajā puslaikā spēlējām labi un uztaisījām labu spurtiņu. Pēc tam atkal nespējām iemest tos punktus, kurus vajadzēja. Pāris reizes no groza apakšas neiemetām brīvus metienus, tāpat netrāpījām tālmetienus. Pozitīvā ziņa ir tā, ka Artūrs Ausējs uztaisīja labu sēriju ar vairākiem tālmetieniem. Tāpat Artjoms Butjankovs labi nospēlēja cīņā pie groziem un arī guva punktus," skaidroja Helmanis.

Latvijas izlase atgriezīsies mājās un vēl pāris nedēļas turpinās treniņus olimpiskajā centrā Rīgā.

"Tiem, kuriem nav jābrauc projām, būs iespēja gatavoties sezonai kopā ar izlases treneriem. Nākamnedēļ satiksimies, parunāsim par turnīru un tad būs zināms kas vairāk," teica Helmanis.

Latvijas basketbola izlase "Baltijas ceļa" turnīru sāk ar zaudējumu

Latvijas vīriešu basketbola izlase ar astoņiem debitantiem sastāvā sestdien Igaunijas basketbola simtgadei veltīto "Baltijas ceļa" turnīru iesāka ar zaudējumu.

gallery icon
113

Nākamās spēles Latvijas izlasei varētu būt vien novembra beigās, kad paredzēti 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mači. Daži spēlētāji no šī turnīra izlases modeļa varētu pretendēt uz vietu valstsvienībā pirms ziemā gaidāmajām cīņām.

"Labākais šajā posmā bija tas, ka bija iespēja apskatīties tuvākās rezerves, jo spēlējām pārsvarā ar debitantiem. Izlasē bija astoņi debitanti, kas ir ļoti neierasta situācija. Personīgi neatceros, ka tik daudz debitantu izlasē. Tas bija vislielākais pluss. Varbūt kāds no šiem debitantiem piedalīsies arī atlases ciklā. Jā, daži no viņiem nebija gados jauni, bet izlases kontekstā viņi tādi bija," stāstīja Helmanis.

Latvijas vīriešu valstsvienības dalībnieki un kandidāti kopš jūnija sākuma "Elektrum" Olimpiskajā centrā aizvada treniņus, gatavojoties nākamajai sezonai. Sastāva izvēli Tallinas turnīram ietekmēja spēlētāju saistības ar klubiem, veselības stāvoklis un individuālie gatavošanās plāni.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās