foto: BNS Foto/Scanpix
VIDEO: igauņu basketbola brīnumbērns apklusina Lietuvas žurnālistu pēc vēsturiskās uzvaras
Kers Krīsa, kurš savos 19 gados jau pabijis gan Kauņas "Žalgiris", gan Bambergas "Brose" sistēmās, savu vārdu guvis no slavenā basketbolista un tagadējā trenera Stīva Kera.
Basketbols
2020. gada 26. jūlijs, 06:53

VIDEO: igauņu basketbola brīnumbērns apklusina Lietuvas žurnālistu pēc vēsturiskās uzvaras

Jauns.lv

Šovakar "Baltijas ceļa" basketbola turnīrā tiks aizvadīts pēdējais mačs, kas arī noteiks galējo vietu sadalījumu. Tallinā "Saku Surrhall" arēnā tiksies pirmās dienas milzu pārsteiguma autore Igaunijas un eksperimentālā Latvijas valstsvienība.

Piektdien igauņi papildlaikā ar 92:85 (24:21, 23:23, 16:18, 14:15, 15:8) nedaudz negaidīti pieveica titulēto Lietuvu, kas Tallinā bija ieradusies visai spēcīgā sastāvā, ar virkni spēlētāju, kas iekrājuši prāvu ULEB Eirolīgas un ULEB Eiropas kausa pieredzi, ieskaitot Mantu Kalnieti, Luku Lekāviču, Edgaru Ulanovu, Marjušu Grigoni un citus.

Latvijas basketbola izlase "Baltijas ceļa" turnīru sāk ar zaudējumu

Latvijas vīriešu basketbola izlase ar astoņiem debitantiem sastāvā sestdien Igaunijas basketbola simtgadei veltīto "Baltijas ceļa" turnīru iesāka ar zaudējumu.

gallery icon
113

Par mača galveno zvaigzni kļuva pēdējās trīs sezonas Lietuvā pavadījušais 19 gadus vecais Kers Krīsa (kādreizējā Igaunijas izlases spēlētāja Valmo Krīsas dēls), kurš guva 26 punktus, realizējot 8 no 12 tālmetieniem, un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles. Krīsa, kurš jau Kauņas "Žalgiris" rindās pamanījies debitēt Eirolīgā, bet lielāko daļu pagājušās sezonas ticis izīrēts Prienu "CBet" komandai un tuvākajā laikā grasās doties pāri okeānam, lai mācītos Arizonas Universitātē un spēlētu NCAA komandā "Wildcats", spīdēja ne vien laukumā, bet arī pēc spēles.

Viņu, kā jau labi pazīstamu spēlētāju, uz interviju aicināja arī lietuviešu žurnālisti, kas uzdeva jautājumu par emocijām pēc uzvaras pār basketbolu lielvalsti, piebilstot, ka panākums gan izcīnīts pārbaudes spēlē. Jaunais basketbolists par šādu piebildi pamatīgi noskaitās un aicināja reportieti necensties samazināt viņa un komandas biedru paveikto. Krīsa piebilda, ka uzvara pār Eirolīgas un Eirokausa spēlētājiem ir jāizcīna un vēsturiskā uzvara pār lietuviešiem ir milzu panākums. Talantīgais saspēles vadītājs bija tik ļoti uzvilcies, ka aicināja preses pārstāvi beigt runāt un piebilda, ka viņa ir atdevuši visu spēlē un lepojas ar sasniegto.

Par Keru Krīsu un viņa pārliecību atzinīgi izteicies arī slavenais Lietuvas basketbola speciālists Šarūns Jasikēvičs, pēc kura domām, jaunais spēlētājs nekādā veidā neatgādina introvertos igauņus.

foto: BNS Foto/Scanpix
Kers Krīsa, kurš savos 19 gados jau pabijis gan Kauņas "Žalgiris", gan Bambergas "Brose" sistēmās, savu vārdu guvis no slavenā basketbolista un tagadējā trenera Stīva Kera.

Igaunijas panākums nav jāuzskata par tik lielu sensāciju, kā tas sākotnēji izklausās, jo mūsu ziemeļu kaimiņi jau pāris mēnešus trenējas teju sacensību režīmā, kamēr Latvijas un Lietuvas basketbolisti kontakta treniņus sākuši tikai pēdējās pāris nedēļās. Tāpat jāņem vērā fakts, ka igauņiem ir pulcēti teju visi labākie basketbolisti, kuru vidū ir vairāki jauni un ļoti talantīgi spēlētāji, kas jauniešu līmenī jau radījuši par sevi interesi gan augsta līmeņa Eiropas klubos, gan Ziemeļamerikā.

Jauns.lv jau ziņoja, ka "Baltijas ceļa" otrajā dienā mūsu valstsvienība, kuras rindās debitēja astoņi basketbolisti, pārliecinoši piekāpās lietuviešiem ar 59:82 (12:23, 15:26, 19:10, 13:23).

Latvijas basketbolistu treniņš pirms spēles ar Lietuvu "Baltijas ceļa" turnīrā Tallinā

gallery icon
11

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 22 punktiem bija kapteinis Kaspars Bērziņš, kurš realizēja piecus no deviņiem tālmetieniem. Vēl pa deviņiem punktiem pievienoja Edgars Lasenbergs un Andris Misters, kurš arī izcīnīja sešas bumbas zem groziem.

Lai mūsu basketbolisti uzvarētu "Baltijas ceļa" turnīrā, pēdējā spēlē mājinieki igauņi ir jāpieveic ar 40 punktu pārsvaru, bet otrajai vietai sacensībās nepieciešams panākums ar vismaz 16 punktu pārsvaru.