Hokejs
2020. gada 21. jūlijs, 12:35

Rīgas "Dinamo" šosezon izskatīsies pavisam citādāk

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" jauno sezonu aizvadīs jauna dizaina formastērpos, otrdien video savā tīmekļa vietnē informēja klubs.

Jau ziņots, ka pirmdien par vienības galveno treneri apstiprināts latviešu hokeja speciālists Pēteris Skudra.

"Sportam jābūt skaistam un mūsdienīgam," spēles formu prezentāciju otrdien atklāja Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Jaunās formas demonstrēja ilggadējie kluba hokejisti KHL Gints Meija un Kristaps Sotnieks.

"Ļoti patīk. Mūsdienīgs un moderns dizains. Būs prieks spēlēt tādās formās nākamajā sezonā," vaicāts par savu iespaidu, atbildēja Meija.

"Super tēls un dizains," piebalsoja Sotnieks.

foto: ekrānuzņēmums no video
Kadrs no Rīgas "Dinamo" jaunās identitātes prezentācijas.

"Iepriekšējos gados bija viena emblēma, bet tagad ir radīta jauna. Cerams, ka to novērtēs arī līdzjutēji," salīdzināt var Meija, kurš komandā bijis visās tās 12 sezonās KHL.

Vizuālais tēls tapis ilgākā laikā.

"Ideja radās kolektīvā," par tapšanas procesu saka Savickis. "Vairāk nekā gadu strādājām pie tās. Tika pieaicināti pašmāju un ārzemju dizaineri, un kopā tapa rezultāts, ko jūs šobrīd redzat.".

"Vizuālās identitātes idejas autors ir zviedru mākslinieks Dāniels Karlmacs, kurš ir slavens ar pasaulē populārā projekta "365 dienu izaicinājums" realizāciju, kurā, izmantojot simbolismu, viņš, radoši izmantojot telpu un ģeometriju, radīja jaunus un atraktīvus logotipus," vēsta "Dinamo" savā vietnē.

Kluba jaunā logotipa pamatelementi ir trīs zvaigznes, vairogs un divi burti - "DR". Atkarībā no logotipa pielietojuma, tas tiks papildināts ar uzrakstu "Dinamo Rīga". Logotipā iekļautajam vairogam un trīs zvaigznēm ir simboliska nozīme, bet integrētie burti "DR" veido ģeometrisku režģi, kas simbolizē stabilitāti, dinamismu, spēku un vienotību, kluba preses pārstāvis skaidro jauno dizainu.

Tiek minēts, ka logotips ir izstrādāts tā, lai tas būtu ērti pielietojums uz dažādām virsmām ar dažādiem izmēriem.

Ar kluba identitātes maiņu pirms tā 13.sezonas klubs vēlas "vēlreiz pasvītrot sporta būtību un akcentēt tā pamatvērtības - veselību, godīgumu, pievilcību un emocijas", simbolizējot kluba turpmākās attīstības vīziju un vienlaicīgi akcentējot Latvijai nozīmīgu simbolu izmantošanu.

"Mēs vēlamies kluba turpmāku attīstību, stabilitāti un izaugsmi. Kluba jaunā identitāte simbolizē mūsu vēlmi sasniegt šos mērķus ar mūsu darbu, attieksmi un vēlmi vienmēr cīnīties," piebilst Savickis.

"Jaunais logo ir tīrs, sakopts un sabalansēts. Tas viegli nolasās ātrā kustībā un no ievērojama attāluma," kluba tīmekļa vietnē citēts reklāmas speciālists un "Latvian Art Directors Club" dibinātājs Ēriks Stendzenieks. "Es teiktu, ka iepriekšējais bija par daudz "iztamborēts", ar pārāk daudzām liekām detaļām. Jaunā logo stūrainums un asie leņķi rada sajūtu par raksturu mērķtiecību. Ceru, ka jaunais logo iesēs kādu papildu apņēmību arī pašiem formas valkātājiem."

Līdz KHL 2020./2021.gada sezonas sākumam palicis pusotrs mēnesis. Laikā, kad citas komandas jau nokomplektējušas sastāvus, rīdziniekiem pagaidām līgums ir vien ar pieciem jaunajiem hokejistiem, no kuriem pamatsastāva spēlētājs ir tikai Emīls Ģēģeris.

Mediji līdz šim baumojuši par vairāku ārvalstu hokejistu pievienošanos komandai, taču neviens jauns līgums nav noslēgts.

"Dinamo" aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.