foto: Adam Lacy/CSM/Shutterstock/ Vida Press
Merzļikins pandēmijas laikā pa kluso apprecējies: "Nebija īstais brīdis, lai to paziņotu publiski"
Elvis Merzlikins (90) of the Columbus Blue Jackets skates the ice before a game between the New York Islanders and the Columbus Blue Jackets at Nationwide Arena on , in Columbus, OH
Hokejs
2020. gada 16. jūlijs, 11:21

Merzļikins pandēmijas laikā pa kluso apprecējies: "Nebija īstais brīdis, lai to paziņotu publiski"

Jauns.lv / LETA

Elvis Merzļikins šobrīd nekoncentrējās uz to, lai būtu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" pirmais vārtsargs, uzsverot to, ka galvenais ir palīdzēt vienībai izcīnīt uzvaras.

Pirmdien komandas atsāka pirmos koptreniņus uz ledus, lai gatavotos sezonas noslēguma fāzes turnīram. NHL mači nav notikuši kopš 11.marta.

Merzļikins atzīst, ka izolācijā pavadītais laiks bijis garlaicīgs, lai gan personīgajā dzīvē ir daudz izmaiņu.

Elvis Merzļikins un viņa ģimene

Elvis Merzļikins un viņa ģimene

gallery icon
25

"Centos pamēģināt jaunas lietas un atklāt ko sevī jaunu. Saderinājos un apprecējos, taču tas nebija īstais brīdis, lai to paziņotu publiski. Gandrīz paņēmu apgādībā otru suni," preses konferencē Ziemeļamerikas medijiem stāstīja Merzļikins.

View this post on Instagram

💍

A post shared by Elvis Merzlikins (@merzly) on

Latvijas izlases vārtsargs atzīst, ka bija grūti sevi uzturēt formā, jo viņam dzīvoklī nebija iespēju aizvadīt daudz treniņu.

"Bija pamata treniņi, stiepšanās un neliela skriešana. Bija savādi un garlaicīgi. Taču tagad jūtos labi, nejūtu nekādu diskomfortu vai stīvumu," atzīmēja Merzļikins.

Atšķirībā no "Blue Jackets" otra vārtsarga Jonasa Korpisalo, Merzļikins palika ASV, līdz ar to viņš varēja trenēties kopš tā brīža, kad komandas atvēra savas zāles.

Elvis un viņa jaunā sieva poliete Aleksandra jau paguva pārsteigt daudzus ar vēl vienu attēlu, kas šķietami liktu domāt, ka jaunais pāris gaida arī savu pirmdzimto, turklāt dēliņu. Tiesa, vēlāk pāris noliedza šo faktu, piebilstot, ka dūmi neesot zili, bet gan zaļi.

"Man paveicās, ka es biju tepat un varēju trenēties jau divas nedēļas pirms treniņnometnes sākuma. Sāku jau pamazām sajust ripu. Jāiztur daudz metienu, nedaudz nogurdina, taču tajā pat laikā tas liek smagi strādāt," stāstīja Merzļikins.

Elvis Merzļikins dzīvē un uz ledus

gallery icon
35

Viņaprāt, šobrīd nav jādomā par to, kurš būs komandas pirmais vārtsargs, bet gan jāpalīdz komandai izcīnīt uzvaras.

"Šobrīd nekoncentrējos uz to, lai būtu pirmais vārtsargs un būtu pārāks par Korpi. Tagad galvenais uzdevums ir dot no sevis maksimumu un, ja tieku spēlēt, palīdzēt izcīnīt uzvaras. Esam draugi un atrodamies šeit, lai palīdzētu komandai izcīnīt uzvaras. Tas ir pats galvenais," uzsvēra Merzļikins.

View this post on Instagram

A post shared by Elvis Merzlikins (@merzly) on

Salīdzinot ar pirmssezonas treniņnometni, Merzļikinam vairs nav sajūtu, ka kaut kas ir jauns vai nepierasts.

Elvis Merzļikins un viņa tetovējumi

Latvijas hokeja izlases vārtsargs saposies ceļā uz 2017. gada pasaules čempionātu.

gallery icon
9

"Esmu spēlējis NHL, un zinu, uz ko esmu spējīgs. Ja salīdzina ar pirmssezonas treniņnometni, tad tagad esmu pavisam cits vārtsargs," teica Merzļikins, uzsverot, ka nebaidās no izslēgšanas turnīra mačiem. "Zinu, ka esmu labs izslēgšanas turnīros un varu izturēt spiedienu. Protams, ka NHL - tas ir kaut kas pavisam cits. Šveicē vairākas reizes spēlēju "play-off", un zināju, kā komandu izvilkt smagās situācijās."

Kopumā šosezon Merzļikins laukumā izgājis 33 spēlēs. 21 mačā viņš palīdzēja komandai gūt vismaz vienu punktu. Vidēji spēlē Merzļikins ielaida 2,35 ripas un atvairīja 92,3% raidījumu.

Vakar kļuva zināms, ka Merzļikins nav iekļauts starp kandidātiem uz NHL sezonas labākā debitantu balvu.

Kaldera trofejai izvirzīti trīs kandidāti - Vankūveras "Canucks" aizsargs Kvins Hjūdžs, Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējs Dominiks Kubalīks un Kolorādo "Avalanche" aizsargs Keils Makars.

Maijā noritēja NHL Profesionālās apskatnieku asociācijas biedru balsojums par iespējamajiem kandidātiem uz balvu. Merzļikins balsojumā ieņēma ceturto vietu aiz Makara, Hjūdža un Bufalo "Sabres" uzbrucēja Viktora Ūlofsona.

View this post on Instagram

🌴

A post shared by Elvis Merzlikins (@merzly) on

Savukārt komandu ģenerālmenedžeru balsojumā Merzļikinam bija sestā vieta starp kandidātiem uz sezonas labākā vārtsarga balvu. Vezina trofejas trīs kandidāti tiks paziņoti piektdien.

Janvārī desmit spēlēs Merzļikins izcīnīja astoņas uzvaras, mačā vidēji ielaizdams 1,72 ripas un atvairot 94,8% pretinieku metienu, kā arī trīsreiz nosargājot savu "cietoksni" neieņemtu. Šajā mēnesī viņš arī pretendēja uz labākā spēlētāja godu visā līgā.

Vārtsargs pēc lieliskā snieguma janvārī uz brīdi bija līderis "sausajās" spēlēs, savus vārtus spējot nosargāt neskartus piecas reizes. Kopumā šosezon viņš laukumā izgāja 33 spēlēs. 21 mačā viņš palīdzēja komandai gūt vismaz vienu punktu. Vidēji mačā Merzļikins ielaida 2,35 ripas un atvairīja 92,3% raidījumu.

View this post on Instagram

🎃

A post shared by Elvis Merzlikins (@merzly) on

Trešdien NHL pavēstīja trīs kandidātus uz sezonas labākā trenera balvu, kas nodēvēta Džeka Edamsa vārdā. Uz šo trofeju pretendē Merzļikina pārstāvētās Kolumbusas "Blue Jackets" treneris Džons Tortorella, Bostonas "Bruins" stūrmanis Brūss Kesidijs un Filadelfijas "Flyers" vadītājs Alēns Vinjo.

Jau tagad zināms, ka Ārta Rosa vārdā nosaukto balvu kā labākais vārtu guvējs saņems Edmontonas "Oilers" uzbrucējs Leons Draizaitls, savukārt rezultatīvāko spēlētāju balva - Morisa Rišāra trofeja - aizceļos pie Aleksandra Ovečkina (Vašingtonas "Capitals") un Davida Pastrņāka (Bostonas "Bruins").

Tāpat zināms, ka Viljama Dženings vārdā nosaukto balvu saņems "Bruins" vārtsargi Tūka Rasks un Jaroslavs Halāks, jo viņu pārstāvētā vienība regulārajā čempionātā ielaida vismazāk vārtu.

Pārējās individuālās balvas tiks noteiktas balsojumos, bet iepriekš aptaujās noteikti potenciālie kandidāti.

Plānots, ka NHL sezona atsāksies 1.augustā ar 24 komandu turnīru, kas notiks divās Kanādas pilsētās - Edmontonā un Toronto.