foto: AFP/Scanpix
"Sevilla" praktiski nodrošina vietu Čempionu līgā; "Napoli" un "Milan" nenoskaidro uzvarētāju
"Sevilla" futbolisti praktiski droši arī nākamsezon spēlēs UEFA Čempionu līgā.
Futbols
2020. gada 13. jūlijs, 10:43

"Sevilla" praktiski nodrošina vietu Čempionu līgā; "Napoli" un "Milan" nenoskaidro uzvarētāju

Jauns.lv / LETA

"Sevilla" komanda svētdien svinēja uzvaru Spānijas futbola čempionāta 36.kārtas spēlē, tikpat kā nodrošinot vietu UEFA Čempionu līgā.

Seviljas futbolisti mājās ar 2:0 (1:0) uzveica vienu no čempionāta vājākajām komandām "Mallorca".

Mājinieki vadībā izvirzījās 41. minūtē, kad pēc viesu spēles ar roku Lukass Okamposs realizēja 11 metru soda sitienu. Argentīnietim šie bija 14. vārti sezonā.

"Sevilla" savu vadību nostiprināja sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad pēc vārtsarga Bono piespēlēs Jusefs en Nesīrī pārcēla bumbu pāri pretinieku bumbu ķērājam un panāca 2:0.

"Šī mums bija ļoti svarīga spēlē, un zinājām, ka būs smagi, jo "Mallorca" cīnās par izdzīvošanu," pēc mača teica "Sevilla" pussargs Fernandu. "Visi spēlētāji bija koncentrējušies, un, kad tas izdodas, ir viegli uzvarēt mačus."

Tikmēr atgriešanos augstākajā līgā nodrošinājusi "Cadiz" komanda pēc tam, kad pēc spēka otrā turnīra mačā Ovjedo "Real" ar 4:2 apspēlēja Saragosas "Real".

Andalūzijas komanda "La Liga" nav spēlējusi kopš 2006. gada.

Pirmajā vietā turnīra tabulā ar 80 punktiem 35 spēlēs Madrides "Real", par punktu mazāk ir 36 cīņas aizvadījušajai "Barcelona", bet pa 66 punktiem guvušas Madrides "Atletico un "Sevilla" komandas. 57 punktus nopelnījusi "Villarreal", bet vadošo sešinieku ar 53 punktiem noslēdz "Getafe".

Tikmēr "Napoli" un "AC Milan" komandas cīnījās neizšķirti Itālijas A futbola sērijas 32. kārtas noslēgumā.

Itālijas dienvidu-ziemeļu komandu duelis Neapolē noslēdzās ar rezultātu 2:2 (1:1).

Mača sākumā milāniešu vārtos veiksmīgi darbojās Džanluidži Donnarumma, kurš veiksmīgi atvairīja Drīsa Mertens un Hosē Kaljehona sitienus no tuvas distances. Viesi rezultātu atklāja 20. minūtē, kad pēc Antes Rebiča piespēles bumbu vārtos trieca Teo Ernandess.

Puslaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, jo 34. minūtē pēc brīvsitiena Džovanni do Lorenso bija pirmais pie Donnarummas atsistās bumbas un ieraidīja to mērķī. Otrajā puslaikā, 60. minūtē, "Napoli" jau pārņēma vadību, pēc Kaljehona piespēles no aptuveni deviņiem metriem precīzi sitot Mertensam.

Tiesa, 73. minūtē Franks Kesjē realizēja 11 metru soda sitienu un izlīdzināja rezultātu.

"Napoli" šobrīd ieņem sesto vietu un kā kausa ieguvēja jau nodrošinājusi spēlēšanu UEFA Eiropas līgā. Tāpat Eiropas otrā spēcīgākajā turnīrā spēlēs arī "AC Milan", ja nezaudēs septīto pozīciju.

Turīnas "Juventus" ir 76 punkti 32 cīņās, tālāk ar 68 punktiem seko "Lazio", bet 67 punktus iekrājusi "Atalanta". Pirmo četrinieku ar 65 punktiem noslēdz Milānas "Inter", bet tālāk ar 54 punktiem ir "AS Roma".