foto: Evija Trifanova/LETA
Latvijas Futbola federācijā Covid-19 slimnieki nav atrasti
Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko.
Futbols
2020. gada 10. jūlijs, 13:31

Latvijas Futbola federācijā Covid-19 slimnieki nav atrasti

Jauns.lv / LETA

Ceturtdien, 9.jūlijā, centralizēti veiktās Latvijas Futbola federācijas (LFF) kolektīva Covid-19 pārbaudes nesušas negatīvus rezultātus, vēsta futbola jumtorganizācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka LFF aicina personas, kas 3.jūlijā "Elektrum" Olimpiskajā centrā apmeklēja kongresu, veikt Covid-19 pārbaudes. Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) veic epidemioloģisko izmeklēšanu saistībā ar LFF kongresu apmeklējušo Covid-19 slimnieku.

LFF vēsta, ka turpinās pēc iespējas plašākas Latvijas futbola sabiedrības uzrunāšana un informēšana, aicinot izmantot iespēju veikt valsts apmaksātās pārbaudes.

Pēc izskanējušās informācijas par Covid-19 saslimšanas gadījumu vienai personai, kas 3.jūlijā apmeklēja LFF kongresu, ceturtdien veiktas vairākas ar SPKC saskaņotas darbības - pārbaudes LFF darbiniekiem, pārbaudes LFF valdes locekļiem, visu LFF kongresa norisē iesaistīto un ar iesaistītajiem saistīto personu apzināšana, aicinot veikt Covid-19 pārbaudes.

Pārbaudes tiek organizētas arī piektdien, un LFF turpina apkopot visu pieejamo informāciju par pārbaužu rezultātiem.

Pēc pārliecināšanās par LFF kolektīva kopējo drošību LFF savus spēkus koncentrē LFF organizēto sacensību sanitārā protokola tālākai ievērošanai, sniedzot konsultatīvo un organizatorisko atbalstu virslīgas klubiem un to testēšanā, lai tuvākajās dienās nodrošinātu pēc iespējas drošākus apstākļus virslīgas čempionāta turpināšanai.

LFF atrodas ļoti ciešā komunikācijā gan ar virslīgas pārstāvjiem, gan ar SPKC, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) un citu iesaistīto iestāžu profesionāļiem.

"Esam saņēmuši atzinīgus vārdus par 3.jūlija LFF kongresa organizēšanu un tajā nodrošinātajiem drošības apstākļiem. Esam gandarīti, ka LFF kolektīvā līdz šim pozitīvu analīžu nav bijis, taču tajā pašā laikā saprotam, ka tā ir tikai daļa no kopējās bildes. Tieši tāpēc aktīvi komunicējam ar mūsu biedriem, mudinot izmantot iespēju pārbaudīties, kā arī koncentrējam savus spēkus, strādājot ar virslīgas klubu pārstāvjiem. Gribam, čempionātam turpinoties, pēc iespējas samazināt jebkādus riskus, tāpēc ņemam vērā katru jauno informācijas vienību, ko iegūstam, un aktīvi veicam situācijas monitoringu," pauž LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Lai arī LFF pieejamā informācija liecina, ka kongresa norises dienā attiecīgā persona nav izjutusi nekādus saslimšanas simptomus un ar tādiem saskārusies tikai vairākas dienas pēc kongresa, LFF drošības nolūkos pieņēmusi vairākus lēmumus. Tostarp organizācija līdz tālākām norādēm savu darbu iespēju robežās organizēs attālināti.

Tikmēr futbola klubs "Daugavpils" piektdien savā "Facebook" lapā publicēja ierakstu, kas vēsta, ka visi kluba pārstāvji Covid-19 testos uzrādījuši negatīvus rezultātus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās