foto: Zumapress/Scanpix
"Inter" zaudē svarīgus punktus; "Sevilla" nostiprinās Spānijas četriniekā
Veronas "Hellas" futbolisti priecājas par vārtu guvumu.
Futbols
2020. gada 10. jūlijs, 11:16

"Inter" zaudē svarīgus punktus; "Sevilla" nostiprinās Spānijas četriniekā

Jauns.lv / LETA

Itālijas futbola A sērijas grands Milānas "Inter" ceturtdien uzvaru izlaida pašā spēles galotnē, kā rezultātā zaudēti svarīgi punkti cīņā par trešo vietu.

"Inter" viesos spēlēja neizšķirti 2:2 (0:1) ar "Verona".

Milāniešus jau spēles otrajā minūtē pārsteidza Darko Lazovičs, kurš soda laukuma apriņķī tika galā ar pretinieku aizsargu un neilgi pēc tam ar sitienu no šaura leņķa panāca vadību savai komandai. Pirmajā puslaikā viesi atspēlēties neprata, bet otrā nogriežņa ceturtajā minūtē 1:1 panāca Antonio Kandreva.

55.minūtē Milāniešiem vadību palīdzēja pārņemt "Verona" spēlētāja Federiko Dimarko kļūda. Uzvara "Inter" ļautu pietuvoties otrajā vietā esošajai Romas "Lazio", taču četras minūtes līdz spēles beigām neizšķirtu atgrieza Veloso, kurš iepretim vārtiem saņēma bumbu no partnera un no tuvas distances bija nekļūdīgs.

"Šī bija komandas uzvara, jo atdevām daudz spēku, lai demonstrētu šādu sniegumu," pēc neizšķirta teica Veloso. "Priecājos, ka varēju izcelties pret tik spēcīgu komandu."

Citā spēlē SPAL mājās ar 0:3 (0:2) piekāpās "Udinese".

Uzvarētāju labā pa "golam" iesita Rodrigess de Pauls, Stefano Osaka un Kevins Lasanja.

Piektdien Itālijas A sērijā spēles nav paredzētas.

Pēc 31.spēļu kārtas ar 75 punktiem vadībā ir Turīnas "Juventus", par septiņiem punktiem mazāk ir "Lazio", kamēr Bergāmo "Atalanta" ar 66 punktiem ir trešā. Par punktu mazāk ir "Inter", bet "AS Roma" un "Napoli" seko ar 51 punktu.

Savukārt Spānijas futbola čempionāta komanda "Sevilla" ceturtdien svinēja uzvaru vietējā turnīrā, tādējādi iegūstot stabilākas pozīcijas vadošajā četriniekā.

"Sevilla" viesos ar 2:1 (0:1) uzvarēja Bilbao "Athletic".

Viesiem uzvaru nopelnīt nebija viegli, jo pirmie vārti tika gūti "Bilbao" komandā. 28.minūtē pirmais "Athletic" sitiens atdūrās pret aizsargu, bet īsi pēc tam bumba pieripoja pie Andera Kapas kājām, kurš nevilcinājās un raidīja to vārtos.

Otrajā puslaikā vārtus guva tikai viesi. 69.minūtē izlīdzinājumu panāca Evers Banega, realizējot standartsituāciju no aptuveni 17 metriem. Savukārt piecas minūtes vēlāk uzvaras vārtus guva Munirs el Hadidi, kurš soda laukumā bija veiklākais "otrajā stāvā".

Citviet "Mallorca" mājās ar 2:0 (1:0) "Levante".

Uzvarētāju labā precīzus raidījumus izdarīja Kučo un Takefusa Kubo.

Tikmēr "Eibar" savā laukumā spēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Leganes".

Piektdien Spānijas čempionātā paredzēti divi dueļi, centrālajā no tiem Madrides "Real" uzņems "Alaves".

Ar 77 punktiem 34 spēlēs pirmo vietu ieņem Madrides "Real", par punktu mazāk ir 35 spēli aizvadījušai "Barcelona", bet pa 63 punktiem iekrājušas "Sevilla" un Madrides "Atletico". 57 punktus nopelnījusi "Villarreal", bet vadošo sešinieku ar 53 punktiem noslēdz "Getafe".

Tikmēr divās Anglijas premjerlīgas ceturtdienas spēlēs fiksēts neizšķirts, Bornmutā 90.minūtē fiksējot Totehemas "Hotspur" fiksējot ar roku gūtus vārtus.

"Bournemouth" savā laukumā spēlēja 0:0 (0:0) ar Totenhemas "Hotspur".

Mača 90.minūtē pēc brīvsitiena izspēles tiesnesim nācās saukt palīgā VAR sistēmu, kas atzina, ka pēc Kelama Vilsona sitiena bumba skāra Džošuas Kinga roku pirms ielidošanas vārtos.

Spēles sākumā VAR neatzina, ka pret Hariju Keinu pārkāpti noteikumi soda laukumā un būtu piešķirams 11 metru soda sitiens viesu labā. Tā bija jau otrā spēle nedēļas laikā, kad Totenhemas klubu skāra VAR negatīvs lēmums, iepriekšējo reizi klubam "nodarot pāri" pirms nedēļas 1:3 zaudējumā Šefīldā.

Neizšķirts neļāva "Hotspur" panākt septītajā vietā esošo Šefīldas "United", kam ir divi punkti vairāk. Septītā vieta ir pēdējā, kas dod tiesības piedalīties Eiropas kausos, sākot sacensības Eiropas līgā no kvalifikācijas.

Savukārt "Bournemouth" četras kārtas pirms turnīra beigām joprojām atrodas trīs punktus aiz "Watford", kas ieņem 17.vietu - pēdējo, kas saglabā dalību premjerlīgā arī nākamajā sezonā. Ir pagājušas 159 dienas un deviņas spēles kopš kluba pēdējās uzvaras.

Citā mačā Liverpūles "Everton" ar "Southampton" spēlēja 1:1 (1:1).

Viesi pagarināja nezaudēto maču skrējienu līdz trim spēlēm un iedragāja "Everton" izredzes sasniegt Eiropas līgu.

"Southampton" spēlētājs Džeimss Vords-Prauzs 28.minūtē nerealizēja 11 metru soda sitienu pēc tam, kad viņu bija paklupinājis Andrē Gomess, taču pussargs savu sitienu trāpīja pret pārliktni.

Trīs minūtes vēlāk Denijs Ingss tomēr izvirzīja "Sauthempton" priekšā.

Stjuarta Ārmstronga sitiens atrada Ingsu, un uzbrucējs panāca Džordanu Pikfordu, gūstot sezonas 19.vārtus un par trīs atpaliekot no pašreizējā līdera Džeimija Vardija.

Rišarlizons 43.minūtē izlīdzināja rezultātu, kad brazīlietis saņēma lielisku Lukas Dina tālo piespēli un pārspēja viesu vārtsargu Aleksu Makartiju, gūstot savus 14.vārtus sezonā.

Turnīra tabulā "Everton" ar 45 punktiem 34 spēlēs ieņem 11.vietu, bet viņu šodienas pretiniekiem ir punkts mazāk un 12.vieta.

Vēl šodien Birmingemas "Aston Villa" uzņem Mančestras "United".

Jau ziņots, ka trešdien "Liverpool" viesos ar 3:1 (2:1) pieveica Braitonas un Havas "Albion".

Anglijas čempioniem šobrīd ir 92 punkti un labas izredzes, lai labotu Mančestras "City" rekordu - 100 punkti pirms divām sezonām.

Salāhs var trešo reizi pēc kārtas iegūt savā rīcībā līgas "Zelta futbolzābaku". Šobrīd viņa kontā ir 19 vārtu 30 mačos, un viņš par trim "goliem" atpaliek no Lesteras "City" spēlētāja Džeimija Vardija un par vienu - no Londonas "Arsenal" futbolista Pjēra Emerika Obamejanga.

Citā spēlē trešdien Mančestras "City" uzbrucējs Gabriels Žezūss pārtrauca savu ieilgušo "sauso" sēriju, palīdzēdams klubam izcīnīt graujošu uzvaru, mājās ar 5:0 (2:0) uzvarot Ņūkāslas "United".

Žezūss pēdējās 12 premjerlīgas spēlēs gan izcēlies vien divas reizes.

"United" trešdienas pretiniekus viesos nav izdevies uzvarēt jau pēdējos desmit mačus.

Citā spēlē Šefīldas "United" savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja Vulverhemptonas "Wanderers".

Savukārt "Burnley" viesos ar 1:0 (1:0) pieveica Vesthemas "United".

Priekšlaicīgi par čempionāta uzvarētāju tika kronēta "Liverpool", kas 34 spēlēs iekrājusi 92 punktus. Tālāk ar 69 punktiem seko Mančestras "City", par deviņiem punktiem mazāk ir Londonas "Chelsea". kas par punktu apsteidz Lesteras "City". Mančestras "United" ar 55 punktiem 33 mačos ir piektā, bet "Wanderers" seko ar 52 punktiem.