foto: Paula Čurkste/LETA
Divi Latvijas jaunie talanti izvēlēti Kanādas Hokeja līgas ārzemju spēlētāju draftā
Latvijas hokeja izlases kandidāts Jānis Švanenbergs piedalās Latvijas hokeja izlases kandidātu fiziskās sagatavotības treniņā Mežaparkā.
Hokejs
2020. gada 1. jūlijs, 10:26

Divi Latvijas jaunie talanti izvēlēti Kanādas Hokeja līgas ārzemju spēlētāju draftā

Jauns.lv / LETA

Latviešu uzbrucējs Jānis Švanenbergs Kanādas Hokeja līgas (CHL) ārzemju spēlētāju draftā otrdien nonāca Edmontonas "Oil Kings" paspārnē, bet Kasparu Ziemiņu izvēlējās Pīterboro "Petes".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

18 gadus vecais Švanenbergs tika izvēlēts pirmajā no divām kārtām ar kopējo 58.numuru, bet viņa vienaudzis Ziemiņš tika izraudzīts otrajā kārtā ar 103.numuru.

Pēdējās trīs sezonas Švanenbergs pavadījis Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga". Aizvadītajā sezonā viņš 57 spēlēs regulārajā čempionātā un "play-off" guva 26 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles.

Latvijas hokeja izlases kandidātu treniņš Mežaparkā

Latvijas hokeja izlases kandidātu fiziskās sagatavotības treniņš Mežaparkā 19. maijā.

gallery icon
39

Tāpat viņš debitēja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), kur Rīgas "Dinamo" sastāvā 12 mačos atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Švanenbergs pārstāvējis Latvijas U-18 un U-20 izlases pasaules čempionātos.

"Oil Kings" komandu savulaik pārstāvēja Edgars Kulda un 2013.gadā traģiski aizsaulē aizgājušais Kristiāns Pelšs. Kulda 2014.gadā ar edmontoniešiem uzvarēja CHL Memoriālajā kausā un tika atzīts par prestižā turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Latvijas Hokeja federācijas kongress

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) kongress, kurā Aigaru Kalvīti atkārtoti ievēlēja LHF prezidenta amatā.

gallery icon
31

Tikmēr arī 18 gadus vecais uzbrucējs Ziemiņš 2019./2020.gada sezonā pārsvarā spēlēja Latvijas čempionātā, kur Hokeja skolas "Rīga" rindās 31 duelī guva astoņus vārtus un trīsreiz rezultatīvi asistēja. Viņš spēlēja arī jaunatnes čempionātos Latvijā un Krievijā.

Arī Ziemiņš spēlējis Latvijas jaunatnes izlasēs.

"Petes" vienībā iepriekš spēlējis Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda.

CHL apvieno Kanādas trīs junioru līgas - Ontario Hokeja līgu (OHL), Kvebekas Junioru hokeja līgu (QMJHL) un Rietumu hokeja līgu (WHL). "Oil Kings" spēlē WHL, kur aizvadītajā sezonā uzvarēja Centrālajā divīzijā, savukārt "Petes" cīnās OHL, kur bija trešā Austrumu konferencē. Koronavīrusa pandēmijas dēļ CHL sezona tika pārtraukta priekšlaicīgi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās