foto: LETA
Kalvītis atkārtoti pārvēlēts Latvijas Hokeja federācijas prezidenta amatā
Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis
Hokejs
2020. gada 30. jūnijs, 13:37

Kalvītis atkārtoti pārvēlēts Latvijas Hokeja federācijas prezidenta amatā

Jauns.lv / LETA

Aigars Kalvītis otrdien Latvijas Hokeja federācijas (LHF) kongresā atkārtoti pārvēlēts organizācijas prezidenta amatā, ziņo LHF.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uz ikgadējo LHF kongresu pulcējās 54 biedri, no kuriem balsstiesības bija 44. Sākotnēji balsstiesīgo biedru skaits bija 36, bet kongresa laikā biedri savā pulkā uzņēma vēl astoņas organizācijas, tostarp Latvijas hokeja veterānu biedrību.

Latvijas Hokeja federācijas kongress

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) kongress, kurā Aigaru Kalvīti atkārtoti ievēlēja LHF prezidenta amatā.

gallery icon
31

Kongresam tuvojoties beigām, ģenerālsekretārs un valdes loceklis Viesturs Koziols par prezidenta amata kandidātu izvirzīja Kalvīti. Neviens cits kandidāts netika pieteikts un LHF biedri viņu vienbalsīgi iebalsoja amatā atkārtoti.

Vēlāk Kalvītis izvirzīja 12 valdes locekļu kandidātus, kuru starpā bija jau līdzšinējās valdes amatpersonas Valentīns Bļugers, Koziols, Māris Martinsons, Armands Šteinbergs, Edgars Jansons, kā arī Ralfs Bukarts. Četri kandidāti tika virzīti arī no saviem klubiem. To vidū bija "Prizma" pārstāvis Miks Dzindulis, Oskars Mors ("Liepāja"), Andis Pikāns ("Kurbads") un Aivars Zeltiņš ("Jelgava").

Hokeja sabiedrība atvadās no ilggadējā Latvijas izlases ārsta Jāņa Kvēpa

Otrdien, 10. martā, 79 gadu vecumā mūžībā devies ilggadējais Latvijas nacionālās hokeja valstsvienības ārsts Jānis Kvēps, no kura atvadīšanās notika ...

gallery icon
193

Tāpat uz valdes locekļa amatu kandidēja Edgars Buncis un Oļegs Sorokins, kuri līdz šim bija valdes locekļa kandidāti.

LHF kongresā tika ievēlēta valde ar sešiem locekļiem, kā arī trīs valdes locekļa amata kandidāti. Valentīns Bļugers, Viesturs Koziols, Ralfs Bukarts un Māris Martinsons saglabāja savas vietas LHF valdē. Uz nākamo termiņu viņiem pievienosies Oskars Mors un Edgars Buncis. No iepriekšējā valdes sastāva Armands Šteinbergs palicis kā valdes locekļa kandidāts, tāpat šādā statusā būs arī Oļegs Sorokins un Aivars Zeltiņš.

Vietu LHF valdē zaudējis un starp valdes locekļa amata kandidātiem nav Edgars Jansons. Tāpat pietiekama biedru atbalsta nebija Andim Pikānam un Mikam Dzindulim.

Kalvītis par LHF prezidentu tika ievēlēts 2016.gada 7.oktobrī, kad negaidīti no amata tika gāzts Kirovs Lipmans. Kongresā balsstiesības bija 21 biedram, bet par Kalvīti kā jauno federācijas prezidentu nobalsoja 18, divi bija pret, kamēr viens atturējās.

Latvijas hokeja izlases kandidātu treniņš Mežaparkā

Latvijas hokeja izlases kandidātu fiziskās sagatavotības treniņš Mežaparkā 19. maijā.

gallery icon
39

Lai arī Lipmana pilnvaru termiņš bija līdz 2018.gadam, LHF valde nedarbojās pilnā sastāvā, tāpēc viens no 2016.gada kongresa darba punktiem bija LHF izpildinstitūciju vēlēšanas, tostarp arī valdes priekšsēdētāja pārvēlēšana.

Tikmēr jaunajā LHF valdē tika ievēlēti Valentīns Bļugers, Viesturs Koziols, Edgars Jansons, Armands Šteinbergs, Ralfs Bukarts un Māris Martinsons. Savā pirmajā sēdē valde par organizācijas viceprezidentu un ģenerālsekretāru apstiprināja Viesturu Koziolu.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Kalvītis 1992.gadā beidzis Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas fakultāti, iegūstot lauksaimniecības ekonomikas bakalaura grādu. 1995.gadā viņš šajā pašā augstskolā ieguva ekonomikas zinātņu maģistra grādu. Kalvītis politikā iesaistījās 1998.gadā, kad no uzņēmēja, bijušā premjera Andra Šķēles veidotās Tautas partijas saraksta tika ievēlēts 7.Saeimā.

Politiskās karjeras laikā Kalvītis bijis Saeimas deputāts, zemkopības ministrs un ekonomikas ministrs. 2004.gadā viņš kļuva par Ministru prezidentu. 2006.gadā pēc 9.Saeimas vēlēšanām Kalvītis šajā amatā tika iecelts atkārtoti. 2007.gada decembrī viņš iesniedza demisijas rakstu. Pēc aiziešanas no politikas Kalvītis iesaistījās uzņēmējdarbībā. 2014.gadā viņš mēģināja atgriezties politikā, startējot no tā dēvētās bijušo premjerministru partijas "Vienoti Latvijai" saraksta Zemgalē kā 1.numurs, taču parlamentā netika ievēlēts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

No 2010.gada novembra līdz 2015.gada septembrim viņš bija Kontinentālās hokeja līgas Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" īpašnieces AS "Dinamo Rīga" valdes priekšsēdētājs. Pašlaik Kalvītis ir AS "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētājs.

LHF prezidenta amatu Lipmans ieņēma kopš 1998.gada, turklāt pirms tam viņš to vadīja 1994. un 1995.gadā. Vēl šajā amatā ir bijuši arī Vilnis Burtnieks (no 1992. līdz 1994.gadam) un Uģis Magonis (no 1995. līdz 1998.gadam).