foto: SIPA/Scanpix
Dāvja Ikaunieka pārstāvētā Zlīnas komanda nodrošina palikšanu Čehijas augstākajā līgā
Latvijas futbola izlases uzbrucējs Dāvis Ikaunieks.
Futbols
2020. gada 28. jūnijs, 23:58

Dāvja Ikaunieka pārstāvētā Zlīnas komanda nodrošina palikšanu Čehijas augstākajā līgā

Jauns.lv / LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucēja Dāvja Ikaunieka pārstāvētā Zlīnas "Fastav" svētdien nodrošināja palikšanu Čehijas augstākajā līgā arī uz nākamo sezonu.

"Fastav" otrā posma vājākās grupas spēlē viesos ar 1:4 (1:1) atzina "Teplice" pārākumu, taču punktus neguva arī "Karvina" futbolisti, kuri pēdējās kārtās varēja Zlīnas vienību nosūtīt uz pārspēlēm.

Ikaunieks traumas dēļ nav piedalījies pēdējās septiņās "Fastav" spēlēs.

Divus mačus pirms sezonas beigām "Fastav" ar 33 punktiem 33 spēlēs atpalicēju grupā ieņem trešo vietu sešu komandu konkurencē. "Karvina" pēdējās divās kārtās var panākt Zlīnas komandu, taču vienādu punktu gadījumā vietu sadale tiek noteikta pēc pirmā posma jeb pamatturnīra, kurā Ikaunieka vienībai bija par punktu vairāk nekā sāncenšiem.

Jau ziņots, ka šajā nedēļās nogalē Čehijas čempionu titulu sev nodrošināja Prāgas "Slavia" futbolisti.

Tikmēr Šveicē no četriem Latvijas futbolistiem kā vienīgais pieteikumā atkal bija tikai vārtsargs Andris Vaņins. "Zurich" ar latvieti rezervē svētdien mājās ar 1:0 (0:0) uzveica "Lugano".

Joprojām "St. Gallen" pieteikumā nav bijis Daniels Ontužāns, kura pārstāvētā komanda mājās ar 3:2 (3:0) apspēlēja "Thun". Tāpat spēles dalībnieku sarakstā nebija uzbrucēja Roberta Uldriķa, kura pārstāvētā "Sion" viesos ar 0:2 (0:0) atzina "Basel" pārākumu.

Sestdien pieteikumā nebija savainotā aizsarga Mārča Oša pārstāvētā Neišateles "Xamax", kas viesos ar 0:6 (0:4) kapitulēja Bernes "Young Boys".

Turnīra tabulas galvgalī ar 51 punktu 26 spēlēs ir "Young Boys" un "St. Gallen". "Zurich" ar 38 punktiem ieņem piekto vietu, "Sion" ar 24 punktiem ir astotajā pozīcijā, bet "Xamax" nopelnījusi 22 punktus un ierindojas devītajā pozīcijā desmit vienību konkurencē.