foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SCANPIX
Pēc bulgāru tenisa zvaigznes saslimšanas ar Covid-19 atceļ Adrijas tūres finālu
Bulgārijas labākais tenisists Grigors Dimitrovs.
Basketbols
2020. gada 21. jūnijs, 22:26

Pēc bulgāru tenisa zvaigznes saslimšanas ar Covid-19 atceļ Adrijas tūres finālu

Jauns.lv / LETA

Pasaules ranga līderis serbs Novaks Džokovičs svētdien sevis organizētajā Balkānu labdarības četras nedēļas garajā Adrijas tūres otrā tenisa turnīra finālā svētdien netika līdz cīņai ar krievu Andreju Rubļovu, jo fināls tika atcelts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Horvātijas pilsētā Zadarā notiekošās sacensības tika atceltas pēc tam, kad tika paziņots par blugāru tenisa zvaigznes Grigora Dimitrova saslimšanu ar Covid-19. Pasaules ranga 19. numurs piedalījās Adrijas tūres pirmajās sacensībās, kas notika Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

A apakšgrupā sestdien sacensībās uz māla seguma Džokovičs ar 4-3 (7:3), 4-1 pieveica tautieti Pedžu Krstinu, ar 4-1, 4-3 (7:1) - ranga 33.raketi horvātu Bornu Čoriču un svētdien ar 4-1, 4-3 (7:3) - vēl vienu horvātu tenisistu Nino Serdarušiču. Otrais ar divām uzvarām grupā finišēja Čoričs.

B apakšgrupā pasaules ranga 14.numurs Rubļovs ar 4-3 (7:5), 2-4, 4-1 apspēlēja ranga 37.numuru horvātu Marinu Čiliču, ar 4-2, 4-1 - serbu Danilo Petroviču un ar 4-2, 4-1 - pasaules septīto raketi Vācijas tenisistu Aleksandru Zverevu. Otro vietu grupā ieņēma Petrovičs, bet Zverevs palika trešais.

Jau ziņots, ka pirmajā Adrijas tūres posmā Belgradā austrietis Dominiks Tīms finālā pieveica mājinieku Filipu Krajinoviču ar 4-3 (7:2), 2-4, 4-2.

Džokovičs ierosināja aizvadīt četru nedēļu Adrijas tūri, lai savāktu naudu labdarībai un dotu tenisistiem iespēju aizvadīt dažas spēles laikā, kad oficiālas spēles koronavīrusa dēļ nav notikušas kopš marta.

Adrijas tūres Balkānos trešais posms bija paredzēts no 27. līdz 28.jūnijam Melnkalnes galvaspilsētā Podgoricā, bet 3. un 4.jūlijā tenisistiem jātiekas Bosnijas un Hercegovinas ziemeļrietumu pilsētā Banja Lukā.

Turnīru plānots noslēgt 5.jūlijā ar paraugspēli Sarajevā starp Džokoviču un Bosnijas pārstāvi Damiru Džumhuru.

Labdarības mači tiek izspēlēti līdz diviem uzvarētiem setiem un četriem uzvarētiem geimiem setā.

Iegūtā nauda tiks ziedota dažādām reģionālajām labdarības organizācijām. 

Jau ziņots, ka koronavīrusa izplatības dēļ aprīļa sākumā tika atcelts šī gada tenisa sezonas "Grand Slam" trešais turnīrs - Vimbldonas čempionāts. 

Atklātajā ērā šī būs pirmā reize, kad nenorisināsies prestižais turnīrs. Iepriekšējo reizi tenisisti Vimbldonas kortos neizgāja no 1940. līdz 1945.gadam, kad norisinājās Otrais pasaules karš. Tāpat turnīrs nenotika no 1915. līdz 1918.gadam Pirmā pasaules kara laikā.

Tikmēr sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - no vasaras sākuma pārcelts uz rudeni. Savukārt ASV atklātā čempionāta starts pagaidām nav mainīts un aiz slēgtām durvīm ir paredzēts 31.augustā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās