foto: PA Pictures/Scanpix
Serēna Viljamsa paziņo, ka spēlēs "US Open"
ASV tenisa zvaigzne Serēna Viljamsa.
Citi sporta veidi
2020. gada 18. jūnijs, 14:11

Serēna Viljamsa paziņo, ka spēlēs "US Open"

Jauns.lv / LETA

ASV tenisa zvaigzne Serēna Viljamsa un "US Open" čempione kanādiete Bjanka Andresku ceturtdien apstiprināja spēlēšanu šī gada "US Open", kad ASV Tenisa asociācijas (USTA) amatpersonas apsolīja, ka sacensties pirmajā "Grand Slam" turnīrā pēc koronavīrusa pandēmijas beigām būs droši, videovēstījumā saka Viljamsa, kamēr vāciete Angelika Kerbere ir nogaidoša.

Tā kā vīriešu tenisa zvaigznes apšauba pasākuma norises nepieciešamību, USTA vēsta, ka turnīrs bez skatītājiem notiks no 31.augusta līdz 13.septembrim Ņujorkas Nacionālajā tenisa centrā, kas aprīlī kļuva par pagaidu slimnīcas ēku koronavīrusa pandēmijas apkarošanai.

"Es tiešām nevaru sagaidīt atgriešanos "US Open"," videovēstījumā saka Viljamsa. "Domāju, ka USTA veiks patiešām labu darbu, lai nodrošinātu, ka viss būs droši. Tas ir neiedomājami. Esmu sajūsmā."

Tenisa zvaigzne Serēna Viljamsa tenisa kortos un ārpus tiem

gallery icon
68

Notikums "Flushing Meadows" būs pirmais "Grand Slam" pēc nāvējošā vīrusa uzliesmojuma, kas pārtrauca sporta sacensības pasaulē. Vimbldona tika atcelta, un "French Open" tika atlikts līdz septembrim.

Jau ziņots, ka USTA Bilijas Džīnas Kingas Nacionālā tenisa centra kortos pirms "US Open" norisināsies arī otrs lielākais ASV vasaras turnīrs - no Sinsinati pārceltās sacensības uz cietā seguma. Vīriešiem tas ir viens no tikai deviņiem "Masters 1000" sērijas turnīriem, bet sievietēm - vienas no piecām "Premier 5" kaluma sacensībām. Sacensības kalpos kā izmēģinājums drošības pasākumiem pirms "US Open".

USTA sagaida neto pamatdarbības ienākumu samazināšanos par 80%, jo "US Open" nebūs skatītāju. Turklāt būs jānodrošina 60 miljoni ASV dolāru (53,3 miljoni eiro) naudas balvās par abiem pasākumiem Ņujorkā, kā arī vēl 3,3 miljoni dolāru (2,9 miljoni eiro) Sieviešu tenisa asociācijai (WTA) un Tenisa profesionāļu asociācijai (ATP).

Serēnas un Venusas Viljamsu īpašums Floridā

Tenisa zvaigžņu Serēnas un Venusas Viljamsu īpašums Floridā.

gallery icon
25

"Mums ir resursi, lai to vienreiz varētu paveikt bez skatītājiem," saka USTA izpilddirektors Maiks Dovss.

Dažas stundas pēc Viljamsas paziņojuma ar līdzīgu vēsti klajā nāca arī pašreizējā "US Open" čempione kanādiete Bjanka Andresku.

"Es nešaubos, ka USTA ir nākusi klajā ar labāko plānu, kā nodrošināt mūsu drošību, vērtējot tenisa atgriešanos kortos 2020.gadā," ierakstīja pasaules sestā rakete savā "Tvitter" vietnē ceturtdien.

Andresku, kurai otrdien apritēja 20 gadi, pērn ieguva savu pirmo "Grand Slam" titulu tieši "Flushing Meadows", finālā pārspējot Serēnu Viljamsu.

Tikmēr piesardzīgi ceturtdien izteicās trīskārtējā "Grand Slam" čempione vāciete Angelika Kerbere.

"Protams, mēs visi vēlamies atkal spēlēt un pēc iespējas ātrāk atgriezties normālā sacensību režīmā," viņa teica savā apraides epizodē "Lunch-Break mit Angie Kerber".

"Domāju, ka tas ir iespējams tikai tad, ja tiek garantēta visu dalībnieku drošība, un tā man noteikti ir prioritāte," viņa piebilda.

Vīriešu pasaules ranga līderis serbs Novaks Džokovičs un ranga otrais numurs spānis Rafaels Nadals, kā arī sieviešu ranga otrais numurs rumāniete Simona Halepa ir teikuši, ka visticamāk nespēlēs "US Open".

Savukārt Šveices tenisists Rodžers Federers pēc labās kājas ceļgala operācijas šogad kortā neatgriezīsies.