foto: AFP/Scanpix
Nākamajos vieglatlētikas dārza mačos piedalīsies arī igauņu sportists
Igaunijas daudzcīņas zvaigzne Maicels Uibo.
Citi sporta veidi
2020. gada 4. jūnijs, 19:59

Nākamajos vieglatlētikas dārza mačos piedalīsies arī igauņu sportists

Jauns.lv / LETA

Desmitcīņnieki pēc vīriešu un sieviešu kārtslēcējiem būs nākamie vieglatlētikas "Ultimate Garden Clash" jeb dārza sacensību dalībnieki koronavīrusa izraisītā sacensību pārtraukuma laikā, ceturtdien paziņoja Pasaules Vieglatlētikas asociācija (WA).

WA ceturtdien paziņoja, ka pasaules rekordists Kevins Majē no Francijas, pasaules čempions vācietis Niklass Kauls un Igaunijas daudzcīņas zvaigzne Maicels Uibo 7.jūnijā sacentīsies triatlonā savās mājas treniņu vietās.

Trio vispirms desmit minūšu laikā mēģinās veikt pēc iespējas vairāk sekmīgu lēcienu kārtslēkšanā četru metru augstumā. Pēc tam vēl desmit minūtes būs viņu rīcībā, lai izdarītu pēc iespējas vairāk mēģinājumus, lodi grūžot pāri 12 metru atzīmei. Visbeidzot trio būs piecas minūtes skrējienam pa trasi, kuru ierobežos konusi, kas izvietoti 20 metru attālumā viens no otra.

"Formāts būs diezgan prasīgs, jo mēs neesam pieraduši tā darīt (izturības aspektā)," sacīja Majē.

"Mēs esam "sprinteri", izturība mums padodas grūtāk. Nezinu, kā tas būs, bet domāju, ka Niklasam tas būs parocīgi, un mums būs jācīnās pret viņu," piebilda pasaules rekordists.

Pagājušajā mēnesī 2012.gada olimpiskais čempions francūzis Renārs Reno Lavilenjē un pasaules rekordists telpās Armands Duplantis dalīja uzvaru vīriešu kārtslēkšanas sacensībās, savukārt Grieķijas pārstāve Katerina Stefanidi uzvarēja sieviešu pasākumā.

"Esmu sajūsmināts, redzot, ko sola mūsu labākie desmitcīņnieki, kas sekos šovu sarīkojušajiem kārtslēcējiem," saka WA prezidents Sebastjans Ko.

"Man patīk, cik radoši mūsu sportisti ir bijuši jaunu sacensību formātu ieviešanā, kurus varam droši demonstrēt un pārraidīt šīs sacensības saviem faniem daudzo sabiedrības veselības ierobežojumu laikā visā pasaulē," Ko slavēja vieglatlētus.

Tāpat viņš piebilda, ka ir "cerība, ka mēs varēsim atgriezties normālākās sacensībās augustā".

Augustā paredzētas pirmās īsās 2020.gada āra sezonas Dimanta līgas sacensības, plānojot divu mēnešu laikā aizvadīt 11 līgas posmus.