foto: USA TODAY Sports/Scanpix
NBA plānotā izspēles kārtība liek domāt, ka Bertānam un Pasečņikam sezona jau galā
Dāvis Bertāns savu pēdējo tālmetienu šajā sezonā, visticamāk, jau ir iemetis.
Basketbols
2020. gada 27. maijs, 12:36

NBA plānotā izspēles kārtība liek domāt, ka Bertānam un Pasečņikam sezona jau galā

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola līgas (NBA) sezonas turpinājumā, iespējams, piedalīsies 20 klubi, kas grupu turnīrā noskaidros astoņas "play-off" dalībnieces, vēsta portāls "Sportando".

Portāls atsaucas uz apskatnieka Kevina O'Konora iegūto informāciju, kas vēsta, ka NBA sezona varētu turpināties ar 20 komandu grupu turnīru, bet pēc tā būtu zināmas astoņas "play-off" dalībnieces. Ar šādu formātu komandām nebūtu jāaizvada izslēgšanas spēļu pirmā kārta.

Plānots, ka 20 komandu grupu turnīram kvalificētos tās 16 vienības, kas līdz sezonas pārtraukumam atradās "play-off" zonā. Savukārt šīm komandām pievienotos vēl četras vienības, kas palikušas uzreiz aiz "play-off" strīpas. Starp tām ir Portlendas "Trail Blazers", Ņūorleānas "Pelicans", Sakramento "Kings" un Sanantonio "Spurs".

Visas 20 komandas, vērtējot demonstrēto sniegumu, dilstošā secībā tiktu sadalītas piecos līmeņos:

1.līmenis - Milvoki "Bucks", Losandželosas "Lakers", Toronto "Raptors", Losandželosas "Clippers";

2.līmenis - Bostonas "Celtics", Denveras "Nuggets", Jūtas "Jazz", Maiami "Heat";

3.līmenis - Oklahomasitijas "Thunder", Hjūstonas "Rockets", Indiānas "Pacers", Filadelfijas "76ers";

4.līmenis - Dalasas "Mavericks", Memfisas "Grizzlies", Bruklinas "Nets", Orlando "Magic";

5.līmenis - "Trail Blazers", "Pelicans", "Kings", "Spurs".

Grupas tiktu sadalītas tā, lai katrā no tām būtu katra līmeņa viena komanda. Vienības savā grupā aizvadītu divas savstarpējās spēles ar katru klubu. Katras grupas divas spēcīgākās komandas sasniegtu izslēgšanas spēles.

NBA arī esot apsvērusi ideju pirmā līmeņa komandām dot iespēju sastādīt savas grupas. Tāpat tiek ziņots, ka Austrumu konferences klubi neesot mierā ar šādu sezonas turpināšanas formātu.

Jau vēstīts, ka NBA sezonas pārtraukumu izsludināja 11.martā neilgi pēc tam, kad pirmais saslimšanas gadījums ar koronavīrusu tika konstatēts Jūtas "Jazz" basketbolistam Rūdijam Gobēram.

NBA komisārs Edams Silvers sarunā ar spēlētājiem paudis apņēmību līdz jūnija vidum pieņemt lēmumu par sezonas turpmāko likteni.

NBA saslimšana ar Covid-19 vīrusu tika konstatēta Losandželosas "Lakers", Denveras "Nuggets", Bostonas "Celtics", Detroitas "Pistons", Jūtas "Jazz" un citās vienībās, taču smagi saslimšanas gadījumi nav fiksēti.