foto: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Vai Porziņģis pa kluso atgriezies Latvijā?
Liepājā ieradies privātais reiss no Dalasas.
Basketbols
2020. gada 28. aprīlis, 10:37

Vai Porziņģis pa kluso atgriezies Latvijā?

Jauns.lv

Svētdien, 26. aprīlī, Liepājā ieradies, iespējams, neparastākais avioreiss Liepājas lidostas vēsturē, jo tika apkalpots starptautiskais civilais reiss ASV – Latvija – Dānija, vēsta "Kurzemes Vārds".

Pēc interneta vietnes flightradar24.com informācijas, Gaisa kuģis “Bombardier Global 6000” atlidojusi no Dalasas. Tikmēr laikraksta “Kurzemes Vārds” rīcībā ir esošā neoficiāla informācija liecina, ka viens no reisa pasažieriem bija NBA zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Interesanti, ka tieši šāda lidmašīna ir Dalasas "Mavericks" vienības īpašnieka Marka Kjūbana rīcībā.

Sarunā ar "Kurzemes Vārdu" SIA “Aviasabiedrība Liepāja” valdes loceklis Agris Sprūde atklāj, ka tik tālu lidojumu lidosta vēl nebija apkalpojusi, piebilstot, ka aprīlī apkalpoti trīs privāti lidojumi, ar kuriem mājās nogādāti repatrianti. 9. aprīlī lidosta esot apkalpojusi  repatriācijas lidojumus, kad no Liepājas uz savām mītnes zemēm aizlidojuši Dānijas un Vācijas iedzīvotāji – tie bija reisi uz Roskildi un uz Drēzdeni, ar tiem projām devušies kopā divi pasažieri. Pašlaik citi repatriācijas lidojumi lidostā nav pieteikti.

Ja tiešām Porziņģis ir atgriezies Latvijā, tad viņam 14 dienas būs jāpavada karantīnā savās mājās. Notikušais ļauj domāt, ka NBA sezona nesāksies ātrāk par jūniju. Paredzams, ka arī pēc atgriešanās ASV, latvietim nāktos laiku pavadīt paškarantīnā.

Kā izskatās topošajā "Porziņģciemā" - ēku kompleksā Jūrmalciemā

gallery icon
6

Pašlaik sporta sacensības ir pārtrauktas teju visā pasaulē, līdz arī to ar apturēts NBA čempionāts un pagaidām nav zināms, kad, kādā formātā un vai vispār tas varētu atsākties.

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" NBA Rietumu konferencē ar 40 uzvarām 67 spēlēs ir septītajā vietā. Porziņģis šosezon laukumā devies 51 spēlē, kurā vidēji guvis 19,2 punktus, izcīnījis 9,5 atlēkušās bumbas, veicis 1,7 rezultatīvas piespēles un bloķējis 2,1 metienu.

Kristaps Porziņģis pēc 610 dienām atgriežas NBA laukumos

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas spēlē Dalasas "Mavericks" rindās debitēja ar 18 gūtiem punktiem, ...

gallery icon
11

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

"Mavericks" basketbola zvaigznes no Eiropas - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs

NBA kluba Dalasas "Mavericks" sastāvā spēlē divas basketbola zvaigznes no Eiropas - latvietis Kristaps Porziņģis un slovēnis Luka Dončičs

gallery icon
16