foto: AFP/Scanpix
Oficiāli: panākta vienošanās, kad Tokijā notiks olimpiskās spēles
Vīrietis Tokijā.
Citi sporta veidi
2020. gada 30. marts, 14:09

Oficiāli: panākta vienošanās, kad Tokijā notiks olimpiskās spēles

Jauns.lv / LETA

Tokijas olimpiskās spēles nākamvasar norisināsies no 23.jūlija līdz 8.augustam jeb tajā pašā laika periodā, kad bija paredzētas šovasar, paziņojis rīkotāju komitejas prezidents Joširo Mori.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) un olimpisko spēļu organizatori pagājušajā nedēļā atlika no 24.jūlija līdz 9.augustam Tokijā paredzētās spēles. Tā ir pirmā šāda veida kavēšanās moderno spēļu 124 gadus ilgajā vēsturē.

"Olimpiskās spēles notiks 2021.gadā no 23.jūlija līdz 8.augustam. Paralimpiskās spēles tiks aizvadītas no 24.augusta līdz 5.septembrim," atklāja Mori, kurš vēl pirmdienas rītā teica, ka lēmums par spēļu norises datumiem gaidāms šīs nedēļas laikā.

Lēmums pieņemts jau pirmdien pēc konferences zvana, kurā piedalījās SOK prezidents Tomass Bahs, Mori, Tokijas gubernatore Juriko Koike, kā arī olimpisko un paralimpisko spēļu ministre Seiko Hašimoto.

Olimpiskās spēles pārceltas, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, kā arī pasargātu sportistu un pārējo iesaistīto personu veselību. Tāpat ņemtas vērā atlētu intereses un starptautiskais sacensību kalendārs.

"Jaunie datumi izvēlēti ar mērķi, lai atstātu pēc iespējas mazāku ietekmi uz starptautisko sacensību kalendāru, kas būtu sportistu un sporta veidu federāciju interesēs. Turklāt, tie nodrošinās iespēju laikā pabeigt kvalifikācijas procesu. Pasākumi, kas ņemti vērā, rēķinoties ar iespējamo karstumu, paliks spēkā," teikts SOK paziņojumā.

Iespējamā karstuma dēļ maratons un trīs soļošanas disciplīnas notiks Saporo, kas atrodas Japānas ziemeļos.

Nākamvasar paredzēti vairāki pasaules čempionāti olimpiskajos sporta veidos, taču vairākas federācijas jau ziņojušas par gatavību pārcelt savas meistarsacīkstes. 

SOK jau iepriekš ziņoja, ka līdz šim izcīnītās ceļazīmes un valstīm nodrošinātās kvotas paliks spēkā.

Kopš 1948.gada vasaras olimpiskās spēles notikušas ik pēc četriem gadiem. Lai gan olimpiskās spēles pieredzēja boikotus, teroraktus un protestus, tās ne reizi netika pārceltas, taču šoreiz koronavīrusa straujā izplatība pasaulē liegs sportistiem šovasar pulcēties Tokijā.

Pasaules vēsturē līdz šim atceltas tikai trīs olimpiskās spēles un visos gadījumos tas notika kara dēļ.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās