foto: Edijs Pālens/LETA
Jānis Baumanis maina komandu un turpinās braukt pasaules čempionātā rallijkrosā
Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis.
Citi sporta veidi
2020. gada 25. marts, 13:10

Jānis Baumanis maina komandu un turpinās braukt pasaules čempionātā rallijkrosā

Jauns.lv / LETA

Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis arī šajā sezonā startēs pasaules čempionātā prestižākajā "SuperCar" klasē, pārstāvot "KYB Team JC" komandu, informē meistarsacīkšu rīkotāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Baumanis čempionātā piedalīsies ar jaunākās specifikācijas "Audi S1" spēkratu un viņa komandas biedrs būs zviedrs Robins Larsons, kurš ir pērnā gada Eiropas čempions "SuperCar" klasē. Sākotnēji pilotu sastāvs 2020. gada sezonai jau bija nokomplektēts, bet "KYB Team JC" atļauju startēt čempionātā saņēma pēc pārējo komandu un Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) piekrišanas.

Iepriekšējā sezonā Baumanis posmos Norvēģijā un Kanādā ieņēma vietas pirmajā trijniekā, bet kopvērtējumā viņš bija sestais. Latvietis piecos etapos bija starp sešiem finālistiem.

"Degu nepacietībā sākt sezonu jaunajā komandā. "JC Raceteknik" un Robins iepriekšējā sezonā parādīja labu tempu Eiropas čempionātā, tāpēc domāju, ka šogad pasaules čempionātā būsim vēl stiprāki ar divām mašīnām. Robins noteikti labāk pārzina auto, taču cerams, ka drīz varēšu viņu panākt," stāsta Baumanis.

Iepriekšējās trīs sezonas Baumanis pārstāvēja STARD vienību, bet pirms tam vienu gadu brauca "Austria" komandā.

"Manas iepriekšējās sezonas pasaules čempionātā bija diezgan smagas. Pēc četriem gadiem ar "Ford" mašīnu beidzot braukšu ar "Audi" - tas man būs liels solis un arī izaicinājums. Pirmajās sacīkstēs būs jāmācās, bet turpmākajos mačos uzdevums ir startēt pusfinālā no pirmās starta rindas. Protams, sapnis ir uzvarēt. Zinu, ka tas būs grūti, bet ar ātrām mašīnām un labu komandu vienmēr būs iespējas tikt pie panākumiem," atzīmē Baumanis

Baumanis ir 2015. gada Eiropas čempions un 2014. gada bronzas medaļas laureāts "Super 1600" klasē. 2016. gadā viņš aizvadīja pirmo pilno sezonu planētas meistarsacīkstēs "SuperCar" ieskaitē.

Otrs Latvijas pilots Reinis Nitišs šajā sezonā startē rallijā.

Jau ziņots, ka koronavīrusa dēļ uz nenoteiktu laiku pārcelti rallijkrosa čempionāta sezonas pirmie divi posmi. Pirmajām sacensībām bija jānotiek 18. un 19. aprīlī Katalonijā, bet otrais etaps bija iecerēts 2. un 3. maijā Portugālē.

Pasaules čempionātā šajā sezonā iecerēti desmit posmi, no kuriem pirmais tagad paredzēts maija vidū Beļģijā. Astotais etaps notiks septembrī Latvijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās