foto: Biathlon.life
Biatlonists Mise izcīna 11. vietu Eiropas junioru čempionāta individuālajā distancē
Edgars Mise.
Citi sporta veidi
2020. gada 11. marts, 15:31

Biatlonists Mise izcīna 11. vietu Eiropas junioru čempionāta individuālajā distancē

Jauns.lv / LETA

Latvijas biatlonists Edgars Mise trešdien Austrijā izcīnīja 11.vietu Eiropas atklātā junioru čempionāta 15 kilometru individuālajā distancē.

Uzvaru svinēja čehs Vitezslavs Hornigs, kurš šāva nekļūdīgi, finišēdams pēc 44 minūtēm un 26,5 sekundēm.

Mise pieļāva vienu kļūdu pēdējā ugunslīnijā, uzvarētājam zaudējot trīs minūtes un 6,7 sekundes. Pirmais desmitnieks bija 12,5 sekunžu attālumā, bet kļūda šaušanā maksāja pozīciju astotniekā.

Tikmēr Renārs Birkentāls neaizvēra trīs mērķus, čempionam zaudējot gandrīz desmit minūtes un ieņemot 69.vietu, bet Rūdis Balodis ar tikpat kļūdām bija 76.pozīcijā 117 biatlonistu konkurencē.

Trasē Misem bija 32. ātrākais solis, Birkentālam bija 84. laiks, bet Balodim - 90.rezultāts.

Vēlāk 12,5 kilometru individuālajā distancē piedalījās arī Līva Šahno, Ieva Pūce un Inese Golubeva.

Uzvaru dāmu konkurencē svinēja austriete Anna Gandlere, kura bija nekļūdīga visās četrās šautuvēs un finišēja ar laiku 44 minūtes un 47,4 sekundes, par teju vienu minūti un 20 sekundēm apsteidzot Krievijas sportisti Arminu Ivanovu, kura aizvēra visus mērķus. Bronzu izcīnīja poliete Joanna Jakiela, kura kopumā šautuvēs kļūdījās trīs reizes un no uzvarētājas iepalika par vienu minūti un 27,5 sekundēm.

Tikmēr veiksmīgākais starts no latvietēm padevās Golubevai, kura vienīgo reizi kļūdījās pēdējā ugunslīnijā un finišēja 12 minūtes un 48,3 sekundes aiz uzvarētājas, kas deva 61.vietu. Nepilnas 19 sekundes lēnāka bija Pūce, kura šautuvēs kopumā kļūdījās piecas reizes un ierindojās uzreiz aiz tautietes, bet vēl pozīciju zemāk bija Šahno. Viņa kopumā pieļāva trīs kļūdas šaušanā un finišu sasniedza 13 minūtes un 25,8 sekundes vēlāk nekā uzvarētāja.

Distancē Golubevai bija 60.ātrākais solis, bet uzreiz aiz viņas sekoja Šahno un Pūce.

Finišu sacensībās sasniedza 78 sportistes, bet vēl 15 pie rezultāta netika.

Ceturtdien sportisti aizvadīs sprinta sacensības.

Eiropas atklātais čempionāts junioriem norisināsies līdz svētdienai.