foto: Zane Bitere/LETA
LBS vīriešu izlases ģenerālmenedžera jautājumu sāks izskatīt 19. marta valdes sēdē
Latvijas vīriešu valstsvienības nu jau bijušais ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs.
Basketbols
2020. gada 9. marts, 15:09

LBS vīriešu izlases ģenerālmenedžera jautājumu sāks izskatīt 19. marta valdes sēdē

Jauns.lv / LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) jautājumu par vīriešu valstsvienības ģenerālmenedžera amata kandidātiem sāks skatīt 19. marta valdes sēdē, pauda organizācijas ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka negaidīti par atkāpšanos no Latvijas vīriešu basketbola izlases ģenerālmenedžera amata pagājušajā pirmdienā sociālajā vietnē "Twitter" paziņoja Artūrs Štālbergs.

Sarunā ar aģentūru LETA Šneps norādīja, ka LBS jau īsi pēc abu pušu vienošanās izbeigšanas sasauca Treneru komisijas sēdi, kurā tika vērtēts izlases sniegums nesen notikušajās 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs. Tāpat komisijā tika apspriesta brīvā ģenerālmenedžera pozīcija.

"Treneru kolektīvais viedoklis - komplicētajā sacensību sistēmā valstsvienībai ģenerālmenedžeris ir nepieciešams. Ir vairākas iespējas: organizēt jaunu konkursu, uzrunāt iepriekšējā konkursa dalībniekus vai meklēt jaunu ģenerālmenedžeri citādā veidā," pauda Šneps. "Jautājums par turpmāko rīcību būs 19.martā paredzētās LBS valdes sēdes darba kārtībā."

Šneps arī norādīja, ka Štālberga lēmums bijis gana laicīgs, jo labāk šādus lēmumus pieņemt laika sprīdī, kad tuvākās sacensības vai spēles ir dažu mēnešu attālumā.

"Jebkādas izmaiņas komandas vadībā lietderīgāk veikt, kad līdz nākamajam spēļu ciklam ir relatīvi daudz laika," uzsvēra bijušais Latvijas izlases basketbolists, kurš norādīja, ka neviens kandidāts uz šo amatu vēl nav pieteicies. "Pagaidām oficiāli neviens nav pieteicies. Tāpat nevienu vēl neesam arī uzrunājuši."

Štālberga aiziešanu no izlases ģenerālmenedžera amata pavadīja liela ēna, jo viņš jau pirms spēlēm ar Bosniju un Hercegovinu, kā arī pret Bulgāriju, nevairījās paust skarbu viedokli par nespēlēšanu izlasē. Šajā sakarā nosodījumu no Štālberga saņēma Itālijā spēlējošie Andrejs Gražulis un Ingus Jakovičs, kuri par lēmumu nepalīdzēt valstsvienībai paziņoja dažas dienas pirms paredzētajām spēlēm.

"Nevēlos nodarboties ar vērtēšanu. Ņemot vērā basketbola popularitāti sabiedrībā, tai skaitā valstsvienības tēla un sportisko rezultātu ietekmi uz jauno paaudzi, basketbola sabiedrības pienākums ir katrā spēlē sapulcēt maksimāli labāko sastāvu un katru spēli padarīt par notikumu ar lielo burtu," situāciju komentēja ģenerālsekretārs.

"Lai tas notiktu, sava darba daļa jāpaveic visiem iesaistītajiem - gan LBS darbiniekiem, gan treneriem, gan spēlētājiem un viņu pārstāvjiem. Publiska savstarpēja vainīgo meklēšana neko nerisina."

Zīmīgi, ka šobrīd bez ģenerālmenedžera būtībā ir abas izlases - gan vīriešu, gan sieviešu, jo bērna kopšanas atvaļinājumā ir Gunta Baško, kura pirms trim mēnešiem pasaulē laida meitu. Baško pienākumus valstsvienībā pašlaik pārņēmis LBS Sieviešu izlašu koordinators Edijs Eglītis.

Jau ziņots, ka Latvija Bulgārijai otrajā papildlaikā zaudēja ar 104:110, bet ar 61:62 piekāpās Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai.

Debiju pie Latvijas izlases stūres piedzīvoja galvenais treneris Roberts Štelmahers, bet savas pirmās spēles valstsvienībā aizvadīja Artūrs Kurucs, Māris Gulbis un Klāvs Čavars.

No 15 cilvēku lielā kandidātu saraksta pirmajā spēlē ar Bosniju un Hercegovinu pieteikumā netika iekļauti Kristaps Dārgais, Kaspars Vecvagars un Mārcis Vītols. Latvijas izlase uz Bulgāriju devās ar to pašu divpadsmitnieku, kas bija piektdienas mača pieteikumā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kvalifikācijas turnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas astoņās grupās. No četrām grupām, kurās spēlē finālturnīra rīkotājvalstis (Čehija, Gruzija, Itālija un Vācija) finālturnīram kvalificējas pa divām labākajām komandām, no četrām citām - pa trim. Spēles notiek trijos izlašu "logos" - 2020.gada februārī un novembrī, kā arī 2021.gada februārī.

2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks no 2. līdz 19.septembrim četrās valstīs - Čehijā (Prāgā), Gruzijā (Tbilisi), Itālijā (Milānā) un Vācijā (grupas turnīrs Ķelnē, izslēgšanas spēles Berlīnē). Tajā piedalīsies 24 komandas.