foto: Image Press / BACKGRID/All Over / Vida Press
Noskaties to, ko daudzi nemaz nezināja! Darbs, par kuru leģendārais Kobe Braients saņēma "Oskaru"
Kobe Braients aviokatastrofā bojā gāja 41 gada vecumā.
Sporta zvaigznes
2020. gada 27. janvāris, 11:35

Noskaties to, ko daudzi nemaz nezināja! Darbs, par kuru leģendārais Kobe Braients saņēma "Oskaru"

Jauns.lv

Par vakar traģiski bojā gājušā Kobes Braienta devumu basketbolā šaubās vien retais. Tomēr mērķtiecīgā sporta leģenda bija izcils visā, ko darīja. Viņš spēja iedvesmot un motivēt miljonus cilvēku visā pasaulē, tomēr daudzi nemaz nezina, ka viņš 2018. gadā tika arī pie prestižākā kinematogrāfijas apbalvojuma - "Oskara".

Braients balvu saņēma par animācijas īsmetrāžas filmu "Dear Basketball" ("Dārgais Basketbol"), kurā tiek stāstīts par Losandželosas "Lakers" leģendas dzīvi un karjeru.

Filmas sižets ir balstīts uz Kobes Braianta vēstuli, ko 2015. gada 29. novembrī publicēja vietnē "The Player's Tribune", kurā viņš paziņoja par savu aiziešanu no basketbola.

4 meitu vecāki - NBA leģenda Kobe Braients un viņa sieva Vanesa

gallery icon

Filmas veidošanā, kuras producents bija pats Braients,  piedalījās arī slavenais komponists Džons Viljamss, kurš sarakstījis mūziku tādām fimām kā: "Zvaigžņu kari" (filmu sērijai), "Žokļi", "Supermens", "Indiana Džonss" (filmu sērijai), "Citplanētietis", "Kapteinis Āķis", "Juras laikmeta parks", "Šindlera saraksts" , "Viens pats mājās" un pirmajām trim "Harija Potera" filmām) un animators Glens Kīns, kurš ilgus gadus sadarbojies ar "Walt Disney" studiju, ieskaitot tādus šedevrus kā "Mazā Nāriņa" un "Aladins".

Vien piecas minūtes un 22 sekundes garā filma savu pirmizrādi piedzīvoja 2017. gada aprīlī Traibekas kinofestivālā. Sižeta līnijas pamatā tiek izmantots Braienta dzejolis, ar kuru viņš paziņoja par savas sportista karjeras beigām. Piedevām filmas aizkadrā pats slavenais sportists arī lasa šo dzejoli.

Svētdien Losandželosā helikoptera avārijā traģiski gājis bojā leģendārais basketbolists Kobe Braients un vēl 8 cilvēki. Aviokatastrofā bojā gāja sporta leģendas otra vecākā meita 13 gadus vecā Džianna, lidaparāta pilots Ara Zobajans, Orindžkauntijas koledžas ilggadējais beisbola treneris Džons Altobelli kopā ar sievu Keriju un Džiannas komandas biedreni Alīsu. Tāpat lidaparātā bija Orindžkauntijas privātskolas basketbola trenere Kristīna Mauzere, kura palīdzēja Kobem Braientam trenēt meiteņu basketbola komandu, kā arī Sāra Čestere un viņas meita jaunā basketboliste Peitona.

Lidaparāts bija ceļā uz basketbola sacensībām, kurās bija jāspēlē Džiannai, Peitonai un Alīsai, bet Kobe būtu meitenes trenējis.

Publicētas pirmās bildes no traģiskās helikoptera avārijas, kurā bojā gāja Kobe Braients

Svētdien Losandželosā helikoptera avārijā traģiski gājis bojā leģendārais basketbolists Kobe Braients, ziņo vairāki Ziemeļamerikas mediji. Izcilais basketbolists mūžībā aizgāja 41 ...

gallery icon

Džianna tika uzskatīta par ļoti talantīgu basketbolisti. Daudzi ticēja, ka viņai piemīt tēva talants un mērķtiecība. Kobe bija pārliecināts, ka viņa meita, kuras dēļ leģendārais sportists atsāka sekot līdzi basketbolā notiekošajam, kādu dienu spēlēs WNBA. Džiannas mērķis bija iekļūt slavenajā Konektikutas Universitātes komandā "Huskies", kuru trenē izcilais sieviešu basketbola speciālists Džīno Oriemma.

Kā raksta "Los Angeles Times", "Sikorsky S-76" helikopters miglainos laikapstākļos avarējis kalnos netālu no Kalabasas pilsētas. Negadījums noticis neilgi pirms plkst.10 pēc vietējā laika. Avārijas vietā sācies ugunsgrēks, turklāt ugunsdzēsējiem un glābējiem bija apgrūtināta piekļuva lidaparātam. Vēlāk gan izdevies lokalizēt ugunsgrēku.