foto: REUTERS/SCANPIX
Nadals un citi favorīti sasniedz Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu
Planētas pirmā rakete vīriešu tenisā Rafaels Nadals.
Citi sporta veidi
2020. gada 23. janvāris, 16:14

Nadals un citi favorīti sasniedz Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu

Jauns.lv / LETA

Planētas pirmā rakete vīriešu tenisā Rafaels Nadals un vēl vairāki vadošie tenisisti ceturtdien sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu.

Titulētais spānis Nadals otrās kārtas cīņā ar rezultātu 6-3, 7-6 (7:4), 6-1 pārspēja argentīnieti Federiko Delboni, kurš reitingā ieņem 76.vietu.

Nadals no saviem 19 "Grand Slam" tituliem Austrālijā izcīnījis tikai vienu, triumfējot 2009.gada turnīrā. Vēl viņš četras reizes spēlējis finālā, tajā skaitā arī pērn, kad trijos setos atzina Novaka Džokoviča pārākumu.

Trešajā kārtā viņam pretī stāsies tautietis Pablo Karrenjo Busta, kurš ATP rangā atrodams 30.pozīcijā.

Trešās kārtas dalībniekiem pievienojies arī ranga ceturtais numurs Daniils Medvedevs no Krievijas, kurš ar 7-5, 6-1, 6-3 pārspēja spāni Pedro Martinesu (ATP 168). Medvedevs turnīru turpinās ar dueli pret krievu izcelsmes austrālieti Alekseju Popirinu (ATP 96.).

Daudz grūtāk klājās planētas piektajai raketei Dominikam Tīmam, jo austrietim nākamās kārtas sasniegšanai bija nepieciešami pieci seti. Tīms ar rezultātu 6-2, 5-7, 6-7 (5:7), 6-1, 6-2 apspēlēja austrālieti Aleksu Boltu (ATP 140.), bet cīņu par astotdaļfinālu viņš aizvadīs ar amerikāni Teiloru Heriju Fricu (ATP 34.).

Tikmēr trīs seti bija nepieciešami ranga septītajam numuram Aleksandram Zverevam no Vācijas. Viņš ar 7-6 (7:5), 6-4, 7-5 guva virsroku pār baltkrievu Jegoru Gerasimovu (ATP 98.), bet nākamajā kārtā tiksies ar spāni Fernando Verdasko (ATP 51.).

Turnīru turpina arī mājinieku favorīts Niks Kiris, ranga 26.numuram otrajā kārtā ar 6-2, 6-4, 4-6, 7-5 pārspējot francūzi Žilu Simonu (ATP 61.). Kirim turpinājumā pretī stāsies ranga 17.numurs Karens Hačanovs no Krievijas.

Tāpat trešās kārtas dalībniekiem pievienojies 2014.gada čempions Stans Vavrinka no Šveices, kurš ar 4-6, 7-5, 6-3, 3-6, 6-4 apspēlēja itāli Andreasu Sepi (ATP 85.). Nākamajā kārtā viņu gaida spēkošanās ar amerikāni Džonu Isneru (ATP 19.).

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis ceturtdien Austrālijas atklātā čempionāta otrās kārtas spēlē ar rezultātu 7-5, 6-3, 6-2 uzvarēja slovēni Aljažu Bedeni, pirmo reizi karjerā Melburnā sasniedzot trešo kārtu.

Gulbis ATP rangā ieņem 256.vietu, bet Bedene ir 55.pozīcijā.

Trešajā kārtā viņš tiksies ar francūzi Gaēlu Monfisu (ATP 10.), kurš ceturtdien otrajā kārā ar 4-6, 7-6 (10:8), 6-4, 7-5 pārspēja horvātu Ivo Karloviču (ATP 124.).

Pliškova, Halepa un Svitoļina sasniedz Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu

Tāpat trīs pasaules sieviešu tenisa ranga pirmā piecinieka tenisistes čehiete Karolīna Pliškova, rumāniete Simona Halepa un ukrainiete Jeļina Svitoļina ceturtdien sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu.

Turnīrā ar otro numuru izsētā Pliškova otrās kārtas cīņā ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspēja vācieti Lauru Zīgemundi, kura reitingā ieņem 72.vietu. Trešajā kārtā viņai pretī stāsies krieviete Anastasija Pavļučenkova (WTA 30.).

Turnīrā ar ceturto numuru izsētā Halepa ar 6-2, 6-4 pārspēja Lielbritānijas tenisisti Herietu Dārtu (WTA 173.). Trešajā kārtā viņai pretī stāsies Kazahstānas tenisiste Jūlija Putinceva (WTA 38.).

Nīderlandiete Kiki Bertensa, kas turnīrā izlikta ar devīto numuru ar 6-3, 7-5 apspēlēja mājinieci Arinu Rodionovu, kura pasaules rangā ieņem 163.vietu un sacensībās piedalās ar speciālo ielūgumu. Trešajā kārtā nīderlandietei jātiekas ar vēl vienu Kazahstānas pārstāvi Zarinu Dijasu, kura pasaules rangā ir 73.vietā.

Pagaidām tikai uzvaras izcīnījusi arī vāciete Angelika Kerbere, kas Melburnā izsēta ar 17.numuru. Viņa ar 6-3, 6-2 pieveica vēl vienu mājinieci ar speciālo ielūgumu Priscillu Honu (WTA 139.).

Trešajā kātā vācietei jātiekas ar itālieti Kamilu Džordži (WTA 102.), kas no turnīra lika izstāties divkārtējai "Grand Slam" turnīru uzvarētājai krievietei Svetlanai Kuzņecovai (WTA 53.) - 6-3, 6-1.

Tikmēr otro kārtu pārvarējusi arī Igaunijas tenisiste Anete Kontaveita, kura Austrālijā izlikta ar 28.numuru. Viņa ar 6-2, 4-6, 6-1 uzvarēja spānieti Sāru Soribesu Tormo (91.). Trešajā kārtā viņas pretiniece būs Ostapenko pāridarītāja šveiciete Belinda Benčiča, kas Melburnā startē ar sesto numuru.

Tikmēr turnīrs gan vienspēlē, gan dubultspēlē beidzies Anastasijas Sevastovas pāridarītājai mājiniecei Ajlai Tomļanovičai (WTA 52.). Viņu ceturtdien vienspēļu turnīra otrajā kārtā ar 6-3, 3-6, 6-3 pieveica spāniete Garvinje Mugurusa (WTA 32.). Jau ziņots, ka no dubultspēļu sacensībām Tomļanovičai un grieķietei Marijai Sakari ceturtdien nācās izstāties pirmajā kārtā pēc zaudējuma turnīra sestajam duetam Latvijas tenisistei Aļonai Ostapenko kopā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski 5-7, 3-6.

Jau ziņots, ka Ostapenko, kura pasaules rangā ieņem 45. vietu, ceturtdien vienspēļu otrajā kārtā ar rezultātu 5-7, 5-7 piekāpās Benčičai, kura atrodama pasaules ranga septītajā pozīcijā.

Apstājoties otrajā kārtā, Ostapenko vienspēļu turnīru noslēdza ar 70 WTA ranga punktiem.

Pirmajā kārtā ar 31. numuru turnīrā izliktā Sevastova ar 1-6, 1-6 zaudēja Tomļanovičai.

Par zaudējumu pirmajā kārtā Sevastova vienspēļu turnīru noslēdza ar 10 WTA ranga punktiem.

Austrālijas atklātais čempionāts norisināsies līdz 2.februārim. Turnīra kopējais balvu fonds ir 20,4 miljoni eiro.