foto: Peter Kovalev/TASS/Scanpix
Rīgas "Dinamo" pārtrauc "sauso" sēriju, bet zaudē piektajā spēlē pēc kārtas
Hokejs
2020. gada 21. janvāris, 22:10

Rīgas "Dinamo" pārtrauc "sauso" sēriju, bet zaudē piektajā spēlē pēc kārtas

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" otrdien regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās "Soči" vienībai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vārtus rīdzinieku labā guva Aleksandrs Protapovičs, kurš pārtrauca "Dinamo" vairāk nekā 190 minūšu ilgušo "sauso" sēriju.

Spēles pirmajā desmitminūtē mājinieki izturēja mazākumu, taču perioda vidū pēc viesu pretuzbrukuma ielaida vārtus. "Soči" izmantoja haosu rīdzinieku aizsardzības zonā un Dmitrijs Lugins ar plaukstas metienu panāca 1:0.

Otrajā periodā "Dinamo" teju pusi spēlēja vairākumā, taču savu viena hokejista pārspēku neizmantoja. Turklāt perioda beigās, Andris Džeriņš pēc noraidīto soliņa atstāšanas uztriecās virsū spēles tiesnesis, savainodams soģi. Latviešu uzbrucējs par šo epizodi tika noraidīts līdz spēles beigām.

Pretēji otrajam periodam, trešajā rīdzinieki daudz spēlēja mazākumā, taču nosargāja savus vārtus neskartus. Trešdaļas astotajā minūtē vārtu priekšā pirmais pie atlēkušās ripas bija Protapovičs, kurš no panāca 1:1. Perioda otrajā pusē būtisku pavērsienu nebija, un cīņa turpinājās pagarinājumā.

Papildlaika pirmajā minūtē viesi nonāca trijatā pret vienu "Dinamo" hokejistu un Dāvids Rundblads izrāva Soču komandai uzvaru.

Par labāko rīdzinieku rindās tika atzīts Protapovičs, kuram balvu pasniedza Maira Brieža pretinieks boksa supersērijas finālā Juniers Dortikoss.

Šajā mačā "Dinamo" vārtos atgriezās savainojumu izdziedējušais vārtsargs Aleksanders Salāks.

Rīdzinieki pirms pārtraukuma piedzīvoja četrus zaudējumus pēc kārtas, punktu gūstot tikai par zaudējumu pēcspēles metienos pret Čerepovecas "Severstaļ", bet trijās atlikušajās cīņās zaudējot ar kopējo vārtu starpību 0:15.

"Soči" vienība Rīgā ieradīsies ar divu zaudējumu sēriju, un pēdējās četrās spēlēs tā trīsreiz bija spiesta laukumā pavadīt vairāk nekā 60 minūtes. Pēdējā mačā viesos ar 1:6 tika atzīts Maskavas CSKA pārākums.

"Dinamo" ar 33 punktiem 49 spēlēs ir pēdējā līgā. Pirmais astotnieks Rietumos ir jau 23 punktu attālumā, līdz ar to rīdzinieku tikšana Gagarina kausa izcīņā ir tikai teorētiska. Savukārt "Soči" Rietumos ar 48 punktiem 50 mačos ir devītā.

Abas komandas KHL čempionātā iepriekš tikušās 14 reizes, no kurām rīdzinieki uzvaru svinējuši tikai divreiz, abas - papildlaikā. Pretinieki astoņas uzvaras svinējuši pamatlaikā, bet trīs - pēcspēles metienos.

Šosezon komandas savā starpā tikušās jau trīsreiz. Savā laukumā "Dinamo" zaudēja ar 1:2, bet viesos piekāpās ar 2:3, kā arī uzvarēja papildlaikā ar 3:2.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pēc spēles ar "Soči" Rīgas hokejisti aizvadīs vēl divas mājas spēles, uzņemot Vladivostokas "Admiral" un Novosibirskas "Sibir".

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.