foto: LETA
Skeletonistes Endija Tērauda un Dārta Zunte Siguldā svin dubultuzvaru Eiropas kausa posmā; triumfē arī Netlaus
Latvijas skeletoniste Endija Tērauda.
Citi sporta veidi
2020. gada 18. janvāris, 15:04

Skeletonistes Endija Tērauda un Dārta Zunte Siguldā svin dubultuzvaru Eiropas kausa posmā; triumfē arī Netlaus

LETA

Latvijas skeletonistes Dārta Zunte un Endija Tērauda sestdien Siguldā svinēja dubultuzvaru Eiropas kausa ceturtajā posmā, kamēr vīru konkurencē zeltu izcīnīja Krists Netlaus, bet bronza Mārtiņam Muižniekam.

Uzvaru sacensībās izcīnīja Tērauda, kura pirmajā braucienā uzrādīja ātrāko laiku, bet otrajā finišēja trešajā pozīcijā, bet ar to bija gana, lai izcīnītu savu otro zelta medaļu šosezon.

Otro vietu ieguva Zunte, kura pirmajā braucienā bija trešā, bet otrajā sasniedza ātrāko laiku, divu braucienu summā tautietei zaudējot 0,21 sekundi.

Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās krieviete Alīna Tarajčenkova, kura Tēraudai zaudēja 0,31 sekundi.

Tikmēr trešā Latvijas pārstāve Loreta Lodziņa abos braucienos uzrādīja pēdējo, 16.laiku.

Eiropas kausa kopvērtējuma pirmajā vietā ar 315 punktiem atrodas Lielbritānijas sportiste Amēlija Koltmena, divus punktus viņai zaudē Tērauda, bet pirmo trijnieku ar 229 punktiem noslēdz vāciete Hanna Stauba. Zunte ar 220 punktiem ierindojusies ceturtajā pozīcijā.

Vēlāk vīru sacensībās uzvaru svinēja vēl viens latvietis Krists Netlaus. Sportists abos braucienos palika nepārspēts un par 0,13 sekundēm apsteidza Krievijas skeletonistu Vladislavu Semeņovu. Bronzu ieguva Mārtiņš Muižnieks, kurš abos braucienos sasniedza ceturto ātrāko laiku un līderim zaudēja 1,08 sekundes.

Sacensību debitants Valts Smilga abos braucienos uzrādīja 18.laiku, kuru izcīnīja arī divu braucienu summā.

Vīru sacensībās pieteikti 22 sportisti, bet sievietēm uz starta stājās 16 skeletonistes.

Kopvērtējumā ar 326 punktiem pirmais ir Fēlikss Zaibels no Vācijas, tālāk ar 283 punktiem seko Amadeo Bagnis no Itālijas, bet Netlauam ir par pieciem punktiem mazāk. Muižnieks ar 77 punktiem atrodams 21.vietā, bet pozīciju zemāk ir Elvis Veinbergs ar 74 punktiem. Sestdien sacensībās debitējušais Smilga kopvērtējumā ar 16 punktiem ieņem 41.vietu.

Siguldā nestartēja Veinbergs, kurš ir starp favorītiem šobrīd notiekošajās Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs.

No skeletonistiem šosezon labāk startējis Netlaus, kurš no piecām sacensībām Kēnigszē divreiz bija trešais. Skeletonistēm labākos rezultātus uzrādījusi Tērauda, kura vienās sacensībās Kēngiszē svinēja savu pirmo uzvaru Eiropas kausa apritē.

Savukārt plkst.14 tiks aizvadīta sacensības bobsleju divniekiem.

Bobsleja vīriešu konkurencē Siguldā piedalīsies olimpiskā čempiona Oskara Melbārža pilotētais divnieks, kā arī jaunie piloti Dāvis Kaufmanis un Emīls Cipulis.

Svētdien turpat Siguldā notiks vēl vienas divnieku sacensības.

Pēc Siguldas posma bobslejā vēl būs atlikušas sacensības Īglsā, kur notiks sezonas pēdējais posms bobslejā divniekiem un vēl divi posmi bobslejā četriniekiem. Skeletonā Eiropas kausa sezonas noslēgums Altenbergas trasē Vācijā, kur notiks pēdējie divi posmi.

Eiropas kauss skeletonā ir pēc spēka trešais līmenis aiz Pasaules kausa un Starpkontinentālā kausa, bet bobslejā tas ir otrais ešelons aiz Pasaules kausa.

Pēc mēneša Siguldā norisināsies Pasaules kausa posms, kas vienlaikus būs Eiropas čempionāts skeletonā un bobslejā divnieku ekipāžām.