foto: AFP/Scanpix
Handbola izlases kapteinis Dude: "Katrs uzņēmās iniciatīvu, ne tikai Krištopāns"
"Protams, komandai gribējās ko vairāk par trim zaudējumiem, taču domāju, ka šis turnīrs būs ļoti noderīgs nākotnei," paziņoja komandas kapteinis Ingars Dude.
Citi sporta veidi
2020. gada 13. janvāris, 22:52

Handbola izlases kapteinis Dude: "Katrs uzņēmās iniciatīvu, ne tikai Krištopāns"

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlase pirmdien Tronheimā aizvadīja labu savu pēdējo spēli šajā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā, visiem Latvijas valstsvienības handbolistiem par spīti rezultātam uz tablo cīnoties visas 60 spēles minūtes, sarunā ar Eiropas Handbola federāciju (EHF) teica valstsvienības kapteinis Ingars Dude.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas handbola izlase savā pēdējā spēlē Norvēģijā notiekošajā Eiropas čempionātā piedzīvoja minimālu 27:28 (11:16) zaudējumu pret Vācijas valstsvienību, turnīru beidzot bez punktiem turnīra tabulā.

Izlases galvenais treneris Armands Uščins pēc spēles EHF pārstāvim teica, ka latvieši ir sapratuši, ka favorīts šajā mačā ir Vācija.

"Mēs mēģinājām spēlēt lēni, taču pirmajā puslaikā pārāk daudz kļūdījāmies," uz atšķirīgajiem puslaikiem komandas sniegumā norādīja treneris. "Otrajā puslaikā uzlabojām sniegumu un soli pa solim tuvojāmies vāciešiem rezultāta starpībā. Mēs maču aizvadījām labāk nekā pirmajās divās spēlēs. Kopumā visas trīs spēles mums bija laba pieredze, bet tagad es ceru, ka Vācija izcīnīs kādu no medaļām."

Līnijas spēlētājs Ingars Dude, kurš bija viens no rezultatīvākajiem šajā mačā, stāstīja, ka komanda tiešām gribējusi savā pēdējā mačā čempionātā atstāt par sevi labu iespaidu.

"Esmu priecīgs, ka mums tas izdevās. Mēs turpinājām spēlēt pat tad, kad Vācija bija sešu vārtu vadībā, un mēs pabeidzām spēli ļoti labi. Esmu laimīgs, ka nodemonstrējām šodien savu labāko spēli," apmierināts ar laukumā parādīto sniegumu bija Dude. "Eiropas čempionāta finālturnīrs mums bija laba pieredze un lieliska iespēja spēlēt pret tādām komandām kā Vācija. Mēs zinājām, ka tas būs grūti, taču mums nebija, ko zaudēt. Šodien spēlējām daudz labāk, katrs uzņēmās iniciatīvu, ne tikai Dainis Krištopāns, visiem spēlētājiem cīnītos visas 60 minūtes."

Protams, komandai gribējās ko vairāk par trim zaudējumiem, taču "domāju, ka šis turnīrs būs ļoti noderīgs nākotnei. Mēs spēlējām pret labākajām komandām, un tas ir ļoti svarīgi, lai progresētu," nākotnē ar optimismu raudzījās Latvijas izlases spēlētājs.

Daudz emocionālu brīžu komandai sniedza vārtsarga Edgara Kukšas teicamā spēle vārtos. "Esmu laimīgs, jo reizēm nospēlēju labi arī brīžos, kad aizsardzība vairs nevarēja palīdzēt. Mums spēles pret šādām komandām ļauj progresēt gan individuāli, gan kā komandai. Es ceru, ka drīz atkal spēsim atgriezties šajā sarīkojumā."

Vācijas izlases galvenais treneris Kristians Prokops bija apmierināts ar rezultātu un iekļūšanu nākamajā sacensību kārtā.

"Esam ļoti laimīgi, sasniedzot mūsu pirmo mērķi un iekļūstot nākamajā grupu turnīrā, kas notiks Vīnē," treneris norādīja uz pirmā uzdevuma izpildi. "Labi spēlējām līdz 50.minūtei, mums bija laba aizsardzība, un uzbrukumā atradām labus risinājumus, pārsvarā pateicoties Jūliusam Kīnam. Pirmais mērķis ir izpildīts, un tagad gaidām spēles otrajā kārtā."

Par mača labāko spēlētāju tika atzīts Vācijas izlases vidējais ārējais spēlētājs Pauls Drukss, kurš tāpat kā treneris pauda prieku par rezultātu, ne visu spēli.

"Esam ļoti laimīgi par nākamās kārtas sasniegšanu. Tas bija mūsu pirmais uzdevums," pēc mača teica viens no Vācijas komandas līderiem. "45 minūtes spēlējām tiešām labi. Pēc tam pārāk daudz kļūdījāmies uzbrukumā un nebijām vairs pietiekami labi aizsardzībā, taču šobrīd esam laimīgi."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Vācijas izlases kapteinis Uve Gensheimers uzsvēra, ka ātrums samazināts pārāk ātri un beigās uzvara karājās mata galā. Visa Vācijas izlase bija vairāk gaidījusi no šī mača. "Mēs vēl neesam demonstrējuši savu labāko spēli šajā turnīrā. Mēs gribam to parādīt Vīnē," komandu vērtēja kapteinis. "Mūsu uzdevums paliek iekļūšana pusfinālā, taču spēle pret Latviju parādīja, ka Eiropas čempionātā nenovērtēt nedrīkst nevienu komandu."

Līnijas spēlētājs Patriks Vinseks atzīmēja, ka pēc sakāves mačā ar Spāniju gribējās parādīt citu spēli, taču nesanāca, un spēle parādīja, cik ātri var zaudēt sešu vārtu pārsvaru. "Kīns bija vienīgais, kurš spēlēja briljanti," bilda Vinseks. "Beigās tieši viņš izglāba mūsu pakaļas."

Latvijas nacionālā izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā cīnās pirmo reizi vēsturē. Kvalifikācijas turnīrā Armanda Uščina vadītā komanda spēlēja sestajā grupā, kurā sešās spēlēs izcīnīja četras uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus, apsteidzot gan Nīderlandi, gan Igauniju, bet pirmo vietu atstājot Slovēnijai.

Zīmīgi, ka izšķirošo uzvaru Latvija guva tieši pret 2017.gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieci, slovēņus Latvijā pieveicot ar 25:24.

Šāds sniegums vēlāk valstsvienībai ļāva nopelnīt Latvijas 2019.gada labākās sporta spēļu komandas godu.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Austrijā, Norvēģijā un Zviedrijā norisināsies no 9. līdz 26.janvārim, un tajā pirmo reizi startē kontinenta 24 spēcīgākās izlases. Mači norisinās Stokholmā, Malmē, Gēteborgā (visas - Zviedrija), Vīnē, Grācā (abas - Austrija) un Tronheimā (Norvēģija).

Eiropas čempionātā 24 komandas ir sadalītas sešās apakšgrupas pa četrām izlasēm katrā. Pēc priekšsacīkstēm pamatturnīram kvalificēsies katru apakšgrupu divas labākās komandas, kas pēc tam divās grupās, pa sešām valstsvienībām katrā, noskaidros četras pusfinālistes.

Finālturnīrā uzvarējusī komanda nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. No Eiropas vietu Olimpiādē jau nodrošinājusi pērnā gada pasaules čempione Dānija.