foto: imago images/Bildbyran/Scanpix
Krievijas TV hokeja čempionāta fināla vietā translē vecu spēli. Pat politiķi tagad domā, ka uzvarēja Krievija
Krievijas U-20 hokejisti pēc zaudējuma finālā.
Hokejs
2020. gada 6. janvāris, 13:11

Krievijas TV hokeja čempionāta fināla vietā translē vecu spēli. Pat politiķi tagad domā, ka uzvarēja Krievija

Jauns.lv

Krievijas vadošais sporta kanāls "Match TV" vakar krietni samulsināja hokeja skatītājus, liekot domāt, ka Krievijas U-20 hokeja izlase uzvarējusi pasaules čempionātā, kas gan ne tuvu neatbilda patiesībai.

Vakar Prāgā tika aizvadīta U-20 pasaules čempionāta hokeja finālspēle starp Krievijas un Kanādas izlasēm, kurā ziemeļamerikāņi revanšējās par kaunpilno sakāvi grupu turnīrā ar 0:6. Finālmačā hokeja dzimtenes pārstāvji atspēlējās trešajā trešdaļā un izcīnīja dramatisku uzvaru ar 4:3.

Tomēr daudzi Krievijas TV skatītāji joprojām domā, ka tieši viņu mīluļi izcīnījuši uzvaru ar 5:3. Iemesls tam ļoti vienkāršs - "Match TV" izmainīja savu TV programmu un aktuālās finālspēles vietā translēja 2011. gada finālmaču, bet tādu niansi, ka uz ledus darbojas Krievijas izlasē darbojas tādas zvaigznes kā Jevgēņijs Kuzņecovs, Artēmijs Panarins, Vladimirs Tarasenko, Dmitrijs Orlovs, Ņikita Zaicevs un citi, bet kanādiešiem tādi NHL šā brīža spīdekļi kā Breidens Šens, Raiens Eliss, Raiens Johansons, Šons Kuturjē, Džeidens Švarcs, tagadējais Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Eštons Kārters un citi.

Krievijas sporta portāls Sports.ru ziņo, ka šādas pēkšņas izmaiņas “Match TV” programmā notikušas pēc tam, kad Krievijas jauniešu izlase iekļuvusi pusfinālā, tad abus atlikušos mačus nolēma pārraidīt “Pirmais kanāls”.

Notikušais Krievijas sociālajos tīklos radīja pamatīgu haosu, jo daudzi Krievijā pazīstami un mazāk zināmi cilvēki steidza sveikt jaunos hokejistus ar panākumu. Viens no sveicējiem bija ar Krievijas Domes jaunatnes fizkultūras, sporta un tūrisma lietu komitejas priekšsēdētājs (būtībā Krievijas jaunatnes sporta augstākā amatpersona) Mihails Degtjarjevs. Viņš savā “Facebook” kontā ierakstījis sekojoši: “Sveicam mūsu jauniešu hokeja izlasi ar pasaules čempionāta zeltu! Īsta “Sarkanās mašīnas” jaunā versija! Malači! Krievu raksturs”.

Interesanti, ka nedaudz apjuka pat 2011. gada pasaules čempions Vladimirs Tarasenko. Tagadējā NHL kluba Sentluisas “Blues” uzbrucēja sieva Jana atklāja, ka arī viņas vīrs aptuveni desmit minūtes skatījies seno spēli, jo “Match TV” kanāls esot bijis bez skaņas un Vladimirs blakus spēlējies ar bērniem. Viņš esot sapratis, ka spēle nav tiešraide, līdz ko ieraudzīja sevi

Tāpat viens no pirmajiem, kurš noticēja redzētajam, bija kādreizējais Krievijas izlases futbolists Dmitrijs Tarasovs, kurš savā “Instagram” īsajā stāstā sveica jaunos hokejistus ar uzvaru, bet vēlāk pauda nožēlu, ka tomēr nav izdevies atkārtot kādreizējo panākumu.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Krievijas un Kanādas jauno hokejistu grupu turnīra spēle noslēdzās ar pamatīgu skandālu, kurā turklāt iesaistīta tika arī Latvija.

Pēc spēles netrūka dažādu ne pārāk sportistu un bravūrīgu rīcību no abu komandu puses. Vispirms, atskanot uzvarētāju komandas himnai, kanādiešu kapteinis NHL kluba Arizonas "Coyotes" uzbrucējs Barets Heitons nenoņēma ķiveri, izrādot necieņu pret pretinieku valsts simboliku. Krievijas jaunie hokejisti atbildi nepalika pārādā, vispirms kapteinis KHL kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" uzbrucējs Grigorijs Deņisenko mača tiesnešiem norādīja sāncenša nesolīdo rīcību, bet pēc tam, atsveicinoties, vairāki spēlētāji demonstratīvi nepaspieda roku Heitonam.

Tomēr kronis visam bija NHL kluba Filadelfijas "Flyers" draftētais un pašlaik WHL komandā Kalgari "Hitman" spēlējošā aizsarga Jegora Zamulas izteikumi savas federācijas preses dienestam un sarunā ar žurnālistu Alekseju Ševčenko. Viņš izcēla, ka pretinieki bija nobijušies un nespēlēja kā Kanādai pienāktos. Zamula izceļ, ka sāncenši pat esot nobijušies no viņa provokācijām un vienkārši slidojuši prom. Krievi esot Kanādas izlasi "apēduši" jau pirmajās minūtēs. Jaunais uzbrucējs uzskata, ka kanādiešu kapteinis, nenoņemot cepuri, neesot izturējies kā vīrietis, kā hokejā pieņemts, bet tas viņa atmaksāsies. "Tā vēl nebija bijis, ka Kanādu apspēlējam ar 6:0. Viņi šoreiz nobijās no mums un viss. Lai tagad naktī slikti guļ un domā par šo spēli, kur viņi nospēlēja kā kaut kādi latvieši, es nezinu, viņi vienkārši, rupji sakot, ap*irsās un viss."

Vēlāk sociālajos Zamula gan vairākkārt atvainojās Latvijai un visiem latviešiem, apgalvojot, ka viņš neesot gribējis nevienu aizvainot. Savus izteikumus viņš skaidrojis ar jaunības muļķību.