foto: AFP/Scanpix
Girgensons daudz spēlē mazākumā "Sabres" zaudējumā; Merzļikins neglābj komandu "bullīšos"
Girgensons laukumā pavadīja 15 minūtes un 24 sekundes, no kurām četras minūtes un 36 sekundes nospēlētas mazākumā.
Hokejs
2019. gada 30. decembris, 10:19

Girgensons daudz spēlē mazākumā "Sabres" zaudējumā; Merzļikins neglābj komandu "bullīšos"

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē laukumā nevienādos sastāvos pavadīja teju vai piecas minūtes, viņa pārstāvētajai komandai Bufalo "Sabres" piedzīvojot zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" viesos ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:0, 1:2) zaudēja Bostonas "Bruins", kas pie vismaz viena punkta tikusi nu jau septiņās spēlēs pēc kārtas.

Girgensons laukumā pavadīja 15 minūtes un 24 sekundes, no kurām četras minūtes un 36 sekundes nospēlētas mazākumā. Uzbrucējs pielietoja trīs spēka paņēmienus, reizi bloķēja metienu, vienreiz pazaudēja ripu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderību.

Abas komandas pēc 40 nospēlētām minūtēm spēkojās neizšķirti, taču trešā perioda ievadā, Džeiks Debrasks ar 18 sekunžu intervālu guva divus vārtus, spēlējot skaitliskajā vairākumā. Divi ātri zaudēti vārti bija pietiekami, lai ieliktu pamatus uzvarai, lai arī Kērtisam Leizara gūtie vārti perioda sestajā minūtē vēl viesa cerību par pozitīvu mača galarezultātu.

"Sabres" komandā 1+1 iekrāja Rasmus Ristolainens, bet "Bruins" rindās, Debraska diviem vārtiem tikpat rezultatīvas piespēles pievienoja Stīvens Kempfers, savukārt Deividam Pastrņākam vārti un viena piespēle.

Latvieša pārstāvētā komanda nākamo dueli aizvadīs otrdien pret Tampabejas "Lightning".

Tikmēr citā spēlē Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar 2:3 (2:0, 0:0, 0:2, 0:0, 0:1) "bullīšos" zaudēja Čikāgas "Blackhawks".

Merzļikina konkurents Jonas Korpisalo tika galā ar 28 no 30 pretinieku metieniem, kopumā atvairot 93,3% raidījumu. Soms gan visu spēli līdz galam vārtos nenostāvēja, jo pēc pirmā soda metiena, viņš guva kājas traumu, kā rezultātā atlikušos "bullīšus" atsist mēģināja Elvis Merzļikins.

Latvietis vārtos stājās, kad savu izgājienu veica meistarīgais Patriks Keins. Amerikānis ar vairākām ātrām nūjas pārlikšanas kustībām nomānīja Merzļikinu un ar lāpstiņas neērto pusi raidīja ripu augšējā vārtu stūrī. Nākamo un arī izšķirošo metienu izpildīja Neitans Gerbe, kurš "bullīti" izpildīja ļoti līdzīgā manierē kā Keins, taču viņa mestā ripa atdūrās pret vārtu stabu.

Kolumbusas vienībai vismaz vienu punktu izdevies iegūt jau pēdējos desmit mačos pēc kārtas.

"Blue Jackets" nākamo spēli aizvadīs otrdien pret Floridas "Panthers" un paredzams, ka vārtos stāsies Merzļikins. Latvietim vēl šogad ir iespēja izcīnīt savu pirmo uzvaru NHL, pie tam spēkojoties pret bijušo šīs komandas pirmo numuru Sergeju Bobrovski.

Savukārt pirmdien laukumā dosies Pitsburgas "Penguins", kas ar Teodoru Bļugeru sastāvā, cīnīsies pret Otavas "Senators".

"Sabres" ar 41 punktu 40 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 13.vietu, bet "Blue Jackets", aizvadot par vienu spēli mazāk, iekrājusi 42 punktus, atrodoties pozīciju augstāk.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās