foto: Zumapress/Scanpix
Mourinju pēc pirmā zaudējuma pie "Hotspur" stūres nakti pavadījis komandas treniņcentrā
Totenhemas "Hotspur" galvenais treneris Žuzē Mourinju.
Futbols
2019. gada 7. decembris, 21:51

Mourinju pēc pirmā zaudējuma pie "Hotspur" stūres nakti pavadījis komandas treniņcentrā

Jauns.lv / LETA

Anglijas premjerlīgas futbola kluba Totenhemas "Hotspur" galvenais treneris Žuzē Mourinju pēc trešdien piedzīvotā zaudējuma pret Mančestras "United" nakti pavadījis kluba treniņcentrā.

Mourinju par "Hotspur" galveno treneri tika iecelts 19.novembrī, bet savu pirmo neveiksmi, vadot klubu viņš piedzīvoja šajā trešdienā, kad ar 1:2 piekāpās "United", kuru pats reiz trenēja.

Speciālists norādīja, tā vietā, lai dotos mājup, viņš palika treniņcentrā, jo jau nākamajā rītā sāka nākamo pretinieku video analīzi.

"Es šeit gulēju. Paliku šeit un nedevos mājās, lai nākamās dienas astoņos no rīta jau varētu analizēt "Burnley" spēli stilu," piektdien norādīja Mourinju. "Analizēju nākamos pretiniekus, lai veiksmīgāk saplānotu treniņu, kā arī spētu spēlētājiem nodot visu nepieciešamo informāciju."

"Tā mums futbolā ir jāstrādā. Nedrīkst pasīvi noskatīties notikušajā."

Zaudējums pret "United" sekoja pēc tam divām uzvarām pār "Bournemouth" un Vesthemas "United" klubiem, tāpat iepriekš arī izdevās sasniegt UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīru.

"Pēc zaudējuma nedrīkst bēdāties. Ir jāspēj iegūt kaut ko vairāk no tā. Vajadzētu būt nikniem vai dusmīgiem, bet ne bēdīgiem," norādīja speciālists. "Bēdas ir ciešanas - tā ir nāve. Kad zaudē kādu tuvinieku, vari būt bēdīgs, sērojot un raudot."

"Tādās situācijās nav variantu, cilvēks ir aizgājis. Savukārt futbolā tu zaudē vienu spēli, bet rīt ir jau nākamā. Zaudējums ir jāuztver kā mācību process, bet nākamajai spēlei jāgatavojas jau nākamajā dienā."

"Hotspur" ar 20 punktiem 15 spēlēs atrodas vien astotajā pozīcijā Anglijas premjerlīgā.