foto: EPA/Scanpix
"Chelsea" neizmanto divu futbolistu pārsvaru un cīnās neizšķirti ar "Ajax"
Londonieši H apakšgrupas mačā savā laukumā cīnījās neizšķirti 4:4 (1:3) ar Nīderlandes klubu Amsterdamas "Ajax", kas cīņas pēdējās 20 minūtes spēlēja deviņu vīru sastāvā.
Futbols
2019. gada 6. novembris, 06:56

"Chelsea" neizmanto divu futbolistu pārsvaru un cīnās neizšķirti ar "Ajax"

Jauns.lv / LETA

Anglijas futbola premjerlīgas komanda Londonas "Chelsea" otrdien atspēlēja trīs vārtu pārsvaru, taču pavērsieniem bagātā UEFA Čempionu līgas spēlē nespēja izcīnīt uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Londonieši H apakšgrupas mačā savā laukumā cīnījās neizšķirti 4:4 (1:3) ar Nīderlandes klubu Amsterdamas "Ajax", kas cīņas pēdējās 20 minūtes spēlēja deviņu vīru sastāvā.

Jau otrajā minūtē pēc "Ajax" soda sitiena, bumba no "Chelsea" uzbrucēja Temija Abrahama kājas ielidoja vārtos. Divas minūtes vēlāk pēc viesu pārkāpuma soda laukumā Žoržinju realizēja "pendeli" un izlīdzināja rezultātu. Mača 20.minūtē Kvinsijs Promess pēc Hakīma Zijeha piespēles apsteidza londoniešu aizsardzību un atguva "Ajax" komandai vadību, bet 35.minūtē Zijehs izpildīja soda sitienu no asa leņķa, bumbai atsitoties pret "Chelsea" vārtsarga Kepas muguru un ielidojot vārtos - 3:1.

Otrā puslaika desmitajā minūtē Donijs van de Bēks pēc Zijeha piespēles no aptuveni desmit metriem panāca jau graujošu trīs vārtu pārsvaru, bet desmit minūtes vēlāk Sezars Aspiliketa saņēma bumbu pie tālā vārtu staba un panāca 2:4. Nākamais pavērsiens spēlē bija otrā puslaika vidū, kad Dalijs Blinds un Joels Veltmans nopelnīja savas otrās dzeltenās kartītes spēlē, tādējādi atstājot "Ajax" komandu deviņu vīru sastāvā.

Pēc Veltmana spēles ar roku soda laukumā Žoržinju realizēja savu otro 11 metru soda sitienu mačā, bet 74.minūtē Rīss Džeims pēc stūra sitiena ar galvu izlīdzināja rezultātu - 4:4. Piecas minūtes vēlāk bumba vēlreiz pabija "Ajax" vārtos, taču pēc videoatkārtojuma noskatīšanās vārti spēles ar roku dēļ netika ieskaitīti.

Spēles atlikušajā laikā "Ajax" vārtsargs Andrē Onanā vairākas reizes glāba amsterdamiešus no zaudējuma, tāpat arī viesiem deviņu spēlētāju sastāvā bija viena iespēja izraut uzvaru.

Otrā šīs apakšgrupas spēlē "Valencia" mājās ar 4:1 (0:1) pārspēja "Lille" vienību.

Pateicoties Viktora Osimhena gūtajiem vārtiem, Lilles futbolisti pirmo puslaiku uzvarēja ar 1:0, bet spēles otrajā daļā Daniels Pareho, Džefrijs Kondogbija un Ferrans Torres nodrošināja laukuma saimniekiem uzvaru. Otrajā puslaikā vienu reizi bumu savos vārtos ieraidīja arī "Lille" futbolists Adamā Sumaoro.

Apakšgrupā pēc četrām spēlēm pa septiņiem punktiem ir "Ajax", "Chelsea" un "Valencia" komandām, bet viens punkts ir "Lille" futbolistiem.

Jau ziņots, ka Spānijas futbola superklubs "Barcelona" otrdien nespēja izcīnīt uzvaru UEFA Čempionu līgas spēlē.

"Barcelona" F apakšgrupas mačā mājās nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Prāgas "Slavia" vienību, kuras rindās izcilu spēli aizvadīja vārtsargs Ondržejs Kolāržs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Otrā šīs apakšgrupas mačā Dortmundes "Borussia" mājās ar 3:2 (0:2) guva virsroku pār Milānas "Inter".

Pirmajā puslaikā viesiem vārtus guva Lautaro Martiness un Matiass Vesino, bet otrajā spēles daļā mājiniekiem divreiz izcēlās Ahrafs Hakimi un vienus vārtus iesita Juliāns Brants. Uzvaras vārtus 13.minūtes pirms pamatlaika beigām guva Hakimi, noslēdzot lielisku dortmundiešu izspēli.

Apakšgrupā vadībā ar astoņiem punktiem četros mačos ir "Barcelona", septiņi punkti ir "Borussia" kontā, četrus punktus guvusi "Inter", bet divi punkti ir "Slavia" rēķinā.

Tikmēr iepriekšējās sezonas uzvarētāja "Liverpool" mājās ar 2:1 (1:1) uzveica "Genk". Liverpūliešiem vārtus guva Džeordīno Vijnaldums un Alekss Oksleids-Čemberleins, bet viesiem izcēlās Mbvana Samata.

Otrā E apakšgrupas cīņā "Napoli" mājās spēlēja 1:1 (1:1) ar "Salzburg" vienību. Austrijas klubu 11.minūtē vadībā izvirzīja 19 gadus vecais norvēģu talants Ērlins Brauts Holanns, kurš realizēja "pendeli", bet puslaika beigās neizšķirtu panāca Irvings Losano.

E apakšgrupā līdere ar deviņiem punktiem ir "Liverpool", astoņi punkti ir "Napoli" komandai, četrus punktus iekrājusi "Salzburg", bet viens punkts ir "Genk" futbolistiem.

Savukārt "Leipzig" G apakšgrupas cīņā viesos ar 2:0 (1:0) pārspēja Sanktpēterburgas "Zeņit". Viesiem vārtus guva Djego Demme un Marsels Sabicers, kurš pēc divām nedēļām Austrijas izlases sastāvā spēlēs Rīgā.

Otrā šīs grupas spēlē Lionas "Olympique" mājās ar 3:1 (2:0) apspēlēja Lisabonas "Benfica". Uzvarētājiem vārtus guva Joahims Andersens, Memfiss Depajs un Bertrāns Traore, bet viesiem atzīmējās Hariss Seferovičs.

Apakšgrupā vadībā ar deviņiem punktiem četros mačos ir "Leipzig", septiņus punktus guvusi "Olympique", četri punkti ir "Zeņit" komandai, bet trīs punkti ir "Benfica" rēķinā.

UEFA Čempionu līgā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā, kuru sāks no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas.

UEFA Čempionu līgas uzvarētāja tiks noskaidrota 30.maijā Stambulā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta "Liverpool", kas finālā divu Anglijas premjerlīgas komandu duelī ar 2:0 uzvarēja Totenhemas "Hotspur".