foto: Facebook / Anthoine Hubert
Šausminošā avārijā, formulai pārlūstot uz pusēm, sacensību laikā miris franču F2 pilots Antuāns Ibērs
Sporta zvaigznes
2019. gada 1. septembris, 11:12

Šausminošā avārijā, formulai pārlūstot uz pusēm, sacensību laikā miris franču F2 pilots Antuāns Ibērs

Jauns.lv

Traģiska avārija ar letālām sekām sestdien notikusi Beļģijas Spa trasē, ziņo "BBC". Pēc sadursmes ar citu braucēju nāvējošas traumas guvis 22 gadus vecais franču "Formula 2" pilots Antuāns Ibērs.

Sportista automašīna, braucot ar ātrumu 273 km/h, straujā līkumā izslīdējusi no trases, atsitoties pret barjerām un ieslīdot atpakaļ trasē, kur tā sadūrās ar amerikāņa Huana Manuela Korrea formulu.

foto: AFP/Scanpix
Traģiskā avārijā sacensību laikā miris franču F2 pilots Antuāns Ibērs

Ibēra formula spēcīgā trieciena rezultātā burtiski pārlūzusi uz pusēm.

Negadījums noticis otrā apļa laikā.

Francūzis nekavējoties nogādāts slimnīcā, bet diemžēl miris plkst. 18.35 pēc vietējā laika. Otrs pilots, 20 gadus vecais Korrea, sadursmē lauzis kāju un guvis vieglu mugurkaula traumu. Viņš pašreiz atrodas intesīvās aprūpes nodaļā, bet viņa dzīvībai pēc operācijas briesmas nedraud.

"FIA ar nožēlu atzīst, ka plkst.18.35 incidenta rezultātā gūto ievainojumu dēļ miris Antuāns Ibērs," teikts Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) paziņojumā.

foto: AFP/Scanpix
Traģiskā avārijā sacensību laikā miris franču F2 pilots Antuāns Ibērs

Pēc notikušā atcelts svētdienas F2 brauciens, bet F3 brauciens tiks aizvadīts neskatoties uz traģisko incidentu.

Bojā gājušais Ibērs, kurš šosezon pārstāvēja “Arden” komandu, pirms sestdienas sacīkstēm kopvērtējumā ierindojās astotajā vietā un šajā sezonā bija guvis divas uzvaras Monako un Francijā.

foto: PA Wire/PA Images
Antuāna Ibēra formula

Līdzjūtību sportista tuviniekiem izteikusi gan komanda, gan citi autobraucēji, piemēram, bijušais spāņu F1 pilots Fernando Alonso, beļģis Makss Verstapens un itālis Antonio Džiovinaci.

Ibērs nāk no Lionas Francijā. Viņš autobraucēja karjerai pievērsies jau 2004.gadā un 2013.gadā kļuvis par Francijas F4 čempionu, pagājušajā gadā kļūstot arī par GP3 čempionu.